Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Save to My Library
Look up keyword
Like this
2Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Culoarea

Culoarea

Ratings: (0)|Views: 114 |Likes:
Published by Candace Roberts
Culoarea
Culoarea

More info:

Published by: Candace Roberts on Nov 25, 2009
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

06/10/2013

pdf

text

original

 
CULOAREA
IN ARHITECTURA DE INTERIOR 
 Albul 
simbolizeaza puritatea, curatenia, linistea. Indiferent desituatie, albul poate fi alaturat oricarei alte culori sau nuante. Fie ca estevorba de finisajul peretilor, ori de elemente de mobilier vopsite in alb,acestea vor iesi in relief datorita luminozitatii albului, sau prinmecanismului contrastului clar-obscur (pe o suprafata alba, un obiectinchis la culoare creaza un centru de interes, care focalizeaza instantaneuatentia). Combinatia alb-albastru este o alegere cu predominantaromantica, alb-negru indica sobrietate , iar daca se insereaza si auriul,asocierea devine extrem de eleganta. Din contra, combinatia alb-negru-argintiu este de factura Hi-Tech, care nu exclude o eleganta modernista,extrem de rafinata. Indiferent cum abordati albul si in ce cantitate ilfolositi, este putin probabil sa dati gres. Mai mult chiar, daca nu va simtiticapabili sa manipulate culorile, puteti recurge cu incredere la alb, inoricare dintre varietatile intalnite (mat, stralucitor).
 Albastrul 
 
este culoarea care imbie la visare, fiind asociata in plansimbolic cu infinitatea. Incaperile tratate cu albastru sunt extrem delinistitoare si relaxante (dormitoare). La randul sau, si albastrul poate fifolosit in orice combinatie. Modernismul si postmodernismul ne-audemonstrat ca poate fi alaturat cu succes verdelui, maroului, negrului,violetului, etc., care reprezinta totusi combinatii “discutabile” in cadrulamenajarilor de tip clasic.
Galbenul 
este culoarea bucuriei si a luminii, iar acolo unde estefolosit se contureaza un ambient cald, exuberant. Galbenul poate fi folositcu succes alaturi de nuante de roz, ocru, verzui sau nuante pastelate dealbastru.
Verdele
este culoarea sperantei, a sigurantei, a vitalitatii si arenasterii, fiind asociata cu natura si cu viata. In ciuda faptului ca estecapabil sa creeze o atmosfera de calm si buna dispozitie, verdele este totusicea mai dificila culoare, care trebuie manipulata cu atentie si discernamant.Nu poate fi folosita in orice tip de spatiu si in nici un caz in bucatarii.
 Rosul 
denota caldura si pasiune, dar depinde de noi daca vrem saaccentuam sau nu aceasta din urma trasatura in cadrul ambientuluilocuintei. Varietatile de rosu sunt superbe, mai ales in cazul in care avemde a face cu nuante naturale – cum sunt cea a lemnului de cires, a caramiziisi a teracotei. Aici rosul este mai estompat si poate fi combinat cu aproapeorice nuanta, calda sau rece.

You're Reading a Free Preview

Download
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->