Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Save to My Library
Look up keyword
Like this
8Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Microsoft Access

Microsoft Access

Ratings: (0)|Views: 690 |Likes:
Published by zipis

More info:

Published by: zipis on Nov 26, 2009
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

03/15/2013

pdf

text

original

 
Microsoft Access 2003 este aplicatia de management al bazelor de date pusa la dispozitie desuita Microsoft Office. Spre deosebire de Excel, Access va permite sa stocati si sa administrativolume mari de date,organizate in unitati numite inregistrari. O baza de date Access consta dinurmatoarele obiecte:
Tabele – contin toate inregistrarile
Formulare – afiseaza inregistrarile din tabele,una cate una
Interogari – localizeaza inregistrari specifice
Rapoarte – tiparesc loturi de inregistrari
Pagini de acces la date – pun la dispozitie date prin intermediul paginilor Web
Macrocomenzi – actiuni automate uzuale
Module – stocheaza declaratii si proceduri Visual Basic, care va permit sa scrieti programe pentru bazele de date, astfel incat acestea sa poata interactiona cu alt software.Utilitarele de asistenta din aplicatia Acess asigura un proces simplu, pas cu pas, de configurare atabelelor, formularelor, paginilor de acces la date, rapoartelor si interogarilor.O baza de date Acces poate sa alimenteze cu informatii o imbinare de corespondenta dinaplicatia Word,astfel incat sa puteti expedia o scrisoare de tip formular la adrese dintr-o baza dedate si, in acelasi timp, sa puteti importa si exporta date in formatul eXtensible Markup Language(XML).
Pornirea aplicatiei Access
Aplicatia acces poate fi pornita in acelasi fel ca toate aplicatiile din suita MicrosoftOffice.Pentru a porni aplicatia Access din meniul Start,alegeti All Programs – Microsoft Office – Acces 2003 . Aplicatia Acces afiseaza panoul de sarcini Getting Started.Daca aplicatia Microosft Acces este deja pornita, dati click pe pictograma sa, aflata pe bara desarcini,pentru a-i redeschide fereastra.De asemenea,puteti porni aplicatia Microsoft Access este deja pornita,dati click pe pictogramasa, aflata pe bara de sarcini,pentru a-i redeschide fereastra.De asemenea, puteti porni aplicatia Acces dand dublu-click pe orice baza de date Accessenumerata in caseta de dialog Open Office Document.Daca vedeti o fereastra goala atunci cand porneste aplicatia Acces,panoul de sarcini Startup estedezactivat. Pentru ca sa-l reactivati,alegeti Tools – Options apoi,in tabul View din caseta de dialogOptions, bifati panoul de sarcini Startup.1
 
Elementele din fereastra Access
1.
Bara de meniuri
– dati click pe orice denumire din bara de meniuri pentru a derula unmeniu2.
Bara de instrumente Access
– pune la dispozitie butoane pentru comenzile folositeuzual. Bara de instrumente ofera o serie de butoane ce se modifica in functie de sarcinacurenta, pe masura ce lucrati in Access3.
Tabel
 – intr-o baza de date, tabelele contin informatiile. O singura baza de date poate saaiba mai multe tabele, fiecare cu cate un set diferit de inregistrari asociate4.
Formular
– formularul cu rubrici goale, gata de a fi completat, este utilizat pentruintroducerea , editarea si vizualizarea informatiilor dintr-un tabel,cate o inregistrare perand. O singura baza de date poate sa contina multe formulare diferite,chiar mai multeformulare pentru fiecare tabel5.
Caseta Ask a Question
– caseta este utilitar pentru asistenta online6.
Butoane pentru obiecte
– dati click pe aceste butoane pentru a modifca lista ce aratatipurile de obiecte cu care doriti sa lucrati. Obiectele dintr-o baza de date sunt tabele,formulare, rapoarte, interogari, macrocomenzi si module.7.
Fereastra bazei de date
– afiseaza liste ale obiectelor dintr-o baza de date si contine butoane ce arata obiectele de un anumit tip. Dati click pe un buton al unui obiect din listaObject, dati click pe un obiect, apoi dati click pe unul dintre butoanele din fereastraDatabase pentru a lucra cu baza de date.8.
Butoane de navigare in inregistrari
– aceste elemente de control asigura trecerea de lao inregistrare la alta intr-o baza de date. In formulare si tabele, ele afiseaza prima,urmatoara, anterioara sau ultima inregistrare. De asemenea, afiseaza numarulinregistrarii curente si numarul total de inregistrari din baza de date.9.
Bara de stare
– afiseaza informatii de stare despre sarcina curenta10.
Indicatori de mod
– afiseaza conditile speciale care sunt in vigoare11.
Panoul de sarcini
– ofera un acces rapid la alte baze de date, liste de campuri,dependente de obiecte, clipboard si optiuni pentru cautare.
Crearea unei baze de date
Atunci cand aplicatia Acces porneste, se deschide panoul de sarcini Getting Started. In panou puteti opta pentru deschiderea unei baze de date existente sau pentru crearea uneia noi. Putetiincepe cu o baza de date goala si apoi sa creati tabele care sa contina datele si formularele pe bazacarora sa introduceti datele, ori puteti folosi un utilitar de asistenta pentru baze de date, care vaajuta sa configurati o baza de date pentru un scop determinat, de exemplu, organizarea unuieveniment.2
 
Crearea unei baze de date noi
Atunci cand incepeti o baza de date noua, aplicatia Acces inchide orice alte baze de datedeschise. Pentru a crea o baza de date noua :1.In bara de instrumente Database,dati click pe butonul New sau apasati Ctrl+N2.In panoul de sarcini New File, dati click pe Blank Database3.Dati click pe OK.Pentru a crea o baza de date noua fundamentala pe una existenta:1.Urmati pasul 1 din actiunea anterioara si apoi, in panoul de sarcini New File, dati click peFrom Existing File2.In caseta de dialog New from Existing File, fati click pe o baza de date, rasfoind, daca estenecesar, pana la dosarul corespunzator 3.Dati click pe butonul Create NewCele doua proiecte Acces din tabul General al casetei de dialog Templates sunt baze de date carese fundamenteaza pe un server baza de date din retea,numit SQL Server. Daca lucrati intr-o altafirma, trebuie sa detineti SQL Server si autorizatia de a-l utliza,pentru a crea un proiect de tipAccess.
Salvarea unei baze de date noi
Atunci cand creati o baza de date noua Acces va recomanda s-o salvati,ca prim pas. Pentru asalva o baza de date noua :1.In caseta de dialog File – New Database, care este afisata automat, selectati dosarul pentrunoua baza de date2.In caseta File Name, introduceti o denumire pentru nous baza de date.3.Dat click pe butonul CreateDupa ce a fost salvata baza de date,fereastra Database afiseaza liste ale obiectelor (tabele,formulare, rapoarte si alte elemente) ce alcatuiesc baza de date. Fereastra Database pune, deasemenea, la dispozitie butoane pe care le puteti utiliza pentru a crea un obiect nou,pentru adeschide un obiect sau pentru a modifica designul sau. Deoarece este o baza de date nou, fiecarelista contine doar instrumentele pentru crearea unui obiect.Nu este necesar sa salvati datele pe care le adaugati la fisierul unei baze de date. Oricemodificare a datelor din baza de date este salvata automat pe hard disk. Este totusi necesar sasalvati toate obiectele (tabele, interogari, frmulare si rapoarte) pe care le creati in baza de date.3

Activity (8)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
1 thousand reads
Aly aly liked this
mariget liked this
Awesome84 liked this
Mi Au liked this
oanabm liked this
roxxyanna liked this

You're Reading a Free Preview

Download
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->