Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Save to My Library
Look up keyword
Like this
103Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Provimi Ekonomik

Provimi Ekonomik

Ratings:

5.0

(1)
|Views: 17,980 |Likes:
Published by Arjanit Gacaferi
Detyra nga Provimi Pranues ne Fak.Ekonomik
Detyra nga Provimi Pranues ne Fak.Ekonomik

More info:

Published by: Arjanit Gacaferi on Nov 29, 2009
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as RTF, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

07/15/2014

pdf

text

original

 
FAKULTETI EKONOMIKA. PROVIMI PRANUES MATEMATIKË1.
Zgjidhjet e ekuacionit katror 
 
05,25,5
2
=+
x x
 
 janë : 
.5,0;5)5;5,0)5,2;5,5)
======
x xc x xb x xa
2.
Zgjidhja e jobarazisë
 x x
2345
<
është : 
.41)4)1)
<<><
xc xb xa
3.
Cila prej parabolave nuk e pret boshtin
Ox
të sistemit
 xOy
:
 .122);325,0);4425,0)
222
=+=+=
x x yc x x yb x x ya
4.
Cila prej drejtëzave nuk e pret lakoren
111
+++=
 x x y
: 
 x yc x yb x ya
2);1)2)
=+==
.
5.
Cili çift ekuacionesh paraqet dy drejtëza normale : 
34,225,0) ;331,175,0);25,0,425,0)
+=+= =+===
 x y x yc  x y x yb x y x ya
6.
Cilën përqindje të shumës së tyre e përbëjnë numrat 54600 dhe36400: a) 60% , 40% b) 54%, 46% c) 65% , 35% .
7.
Progresioni ( vargu ) aritmetik është dhënë me gjymtyrën e parë a
1
= 4dhe diferencën d = 10.Cila është shuma e dhjetë gjymtyrëve( kufizave) të para të tij : a) S
10
= 525 b) S
10
= 490 c) S
10
= 455 .
8.
Progresioni ( vargu ) gjeometrik është dhënë me gjymtyrën e parë a
1
=80 dhe koeficientin q = 1,02 . Cila është shuma e dhjetë gjymtyrëve( kufizave ) të para të tij :
9.
Kapitali K = 20000 euro , i dhënë me 2% interes të përbërë vjetor dhekapitalizim vjetor për n = 10 vjet është :a) K
10
= 26817,88 b) K
10
= 24190,49 c) K
10
= 24379,89
10.
Cili prej numrave paraqet vlerën e derivatit të parë të funksionit
7254365
23
++=
x x x y
 
x = -1 :
a) 6,5 b) 3,5 c) 1,5
 
FAKULTETI EKONOMIKB. PROVIMI PRANUES MATEMATIKË1.
Zgjidhjet e ekuacionit katror 
 
0325,275,0
2
=
x x
 
 janë : 
.2;25,0)3;1)4;1)
======
x xc x xb x xa
2.
Zgjidhja e jobarazisë
41025,0
>
x x
është : 
.8)25,04)4)
<<<>
xc xb xa
3.
Cila prej parabolave nuk e pret boshtin
Ox
të sistemit
 xOy
:
 .1525,0);5,43);75,02)
222
+==+=
x x yc x x yb x x ya
4.
Cila prej drejtëzave e pret lakoren
121
+=
 x x y
: 
21)1))1(2)
+==+=
x yc x yb x ya
.
5.
Cili çift ekuacionesh paraqet dy drejtëza normale : 
5,02,25,0) ;332,323);245,254)
=+= =+=+==
 x y x yc  x y x yb x y x ya
6.
Cilën përqindje të shumës së tyre e përbëjnë numrat 30450 dhe56550: a) 37% , 63% b) 35%, 65% c) 39% , 61% .
7.
Progresioni ( vargu ) aritmetik është dhënë me gjymtyrën e parë a
1
= 6dhe diferencën d = 8.Cila është shuma e dhjetë gjymtyrëve( kufizave) të para të tij :a) S
10
= 455 b) S
10
= 420 c) S
10
= 385 .
8.
Progresioni ( vargu ) gjeometrik është dhënë me gjymtyrën e parë a
1
=70 dhe koeficientin q = 1,04 . Cila është shuma e dhjetë gjymtyrëve( kufizave ) të para të tij :a) S
10
= 875,98 b) S
10
= 859,79 c) S
10
= 840,43
9.
Kapitali K = 16000 euro , i dhënë me 4% interes të përbërë vjetor dhekapitalizim vjetor për n = 10 vjet është :a) K
10
= 24190,49 b) K
10
= 23683,91 c) K
10
= 22804,51
10.
Cili prej numrave paraqet vlerën e derivatit të parë të funksionit
53455,1
23
+=
x x x y
 
x = -2 :
a) 14 b) -10 c) 12
 
 FAKULTETI EKONOMIKC. PROVIMI PRANUES MATEMATIKË1.
Zgjidhjet e ekuacionit katror 
 
0575,325,1
2
=
x x
 
 janë : 
.4;1)25,1;5,2)5;1)
======
x xc x xb x xa
2.
Zgjidhja e jobarazisë
532
+>
x x
është : 
.5)52) 43)
><<<
xc xb xa
3.
Cila prej parabolave e pret boshtin
Ox
të sistemit
 xOy
: 
.243);22);133)
222
+=++=+=
x x yc x x yb x x ya
4.
Cila prej drejtëzave nuk e pret lakoren
32
+=
 x x y
: 
32)33)6)
===
x yc x yb x ya
.
5.
Cili çift ekuacionesh paraqet dy drejtëza normale : 
25,0,12) ;375,0,3 34);252,225)
+=+= =+==+=
 x y x yc  x y x yb x y x ya
6.
Cilën përqindje të shumës së tyre e përbëjnë numrat 39900 dhe 55100: a) 39% , 61% b) 42%, 58% c) 45% , 55% .
7.
Progresioni ( vargu ) aritmetik është dhënë me gjymtyrën e parë a
1
= 7dhe diferencën d = 7.Cila është shuma e dhjetë gjymtyrëve( kufizave) të para të tij :a) S
10
= 385 b) S
10
= 420 c) S
10
= 455 .
8.
Progresioni ( vargu ) gjeometrik është dhënë me gjymtyrën e parë a
1
=65 dhe koeficientin q = 1,05 . Cila është shuma e dhjetë gjymtyrëve( kufizave ) të para të tij :a) S
10
= 859,79 b) S
10
= 840,43 c) S
10
= 817,56
9.
Kapitali K = 14000 euro , i dhënë me 5% interes të përbërë vjetor dhekapitalizim vjetor për n = 10 vjet është :a) K
10
= 22804,52 b) K
10
= 23683,91 c) K
10
= 21490,51
10.
Cili prej numrave paraqet vlerën e derivatit pafunksionit
5104383
24
+=
x x x y
 
x = -1 :

Activity (103)

You've already reviewed this. Edit your review.
MuhamedGerxhaliu liked this
Dard ÇoRrii added this note
Kejt qito i kom zgjedh.
1 thousand reads
1 hundred reads
Musli Haqifi liked this
Musli Haqifi liked this
Musli Haqifi liked this
EdisoNna HoTi liked this
Muli Maroshi liked this
Eduart Ramadani liked this

You're Reading a Free Preview

Download
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->