Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
12Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Cauzele Spirituale Ale Bolilor de Hilarion

Cauzele Spirituale Ale Bolilor de Hilarion

Ratings:
(0)
|Views: 177|Likes:
Published by Mi

More info:

Published by: Mi on Dec 01, 2009
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

04/22/2012

pdf

text

original

 
Cauzele spirituale ale bolilor 
conform invataturii maestrului HilarionPicioarele
: reprezinta ancorarea, conexiunea cu Terra si cu manifestarea;problemele la picioare simbolizeaza un refuz de a avansa, de a evolua sauteama de a stagna in viata.
Gambele
: reprezinta personalitatea, Eul inferior. Gleznele reprezintacapacitatea de a lua noi directii. Fiinta incarnata este duala, dispunand departe masculina si parte feminina. Este deci natural ca gamba, ce reprezintatocmai personalitatea, sa aiba doua oase: tibia in fata si peroneul in spate.Pentru o femeie, tibia o reprezinta ca femeie si peroneul simbolizeaza parteasa masculina, inconstienta. Pentru barbat, tibia il reprezinta ca barbat, in timpce peroneul indica partea sa feminina, inconstienta. Exemple: daca un barbatisi rupe tibia stanga, aceasta inseamna ca el are ceva de inteles in raport cuo femeie (stanga=femeia, mama, sotia, etc.) si cu masculinitatea sa, cuafirmarea de sine sau cu puterea de decizie si de actiune. Daca o femeie isirupe peroneul stang, aceasta inseamna ca ea are ceva de inteles in raport cuo femeie (stanga=mama, prietena, rivala, etc.) si cu partea sa masculina,inconstienta. Ea se poate lasa manevrata de catre o prietena sau colega.
Coapsele
: reprezinta Eul superior, sufletul. Sufletul simbolizeaza principiulunitatii si nu exista decat un os in coapsa: femurul. Daca individul isi rupefemurul, aceasta inseamna ca el nu si-a ascultat fiinta sa interioara, sufletulsau. Daca fisura are loc aproape de capul femurului, aceasta inseamna ca eltrebuie sa devina din ce in ce mai creativ si ca personalitatea sa trebuie sa seintegreze din ce in ce mai mult legilor spirituale, pentru autoperfectionare.Daca problema este situata aproape de genunchi, inseamna ca posibilitateasufletului de a comunica (intuitia) este scazuta.
Genunchii
: simbolizeaza legatura intre suflet si personalitate si calitateaacestei legaturi. O problema la genunchi indica o indepartare de scopul saudin aceasta incarnare si un refuz de a evolua. Ego-ul sau doreste saintrerupa comunicarea dintre suflet si personalitate. Cu acest simbolism,putem intelege actul ingenunchierii: gambele (personalitatea) se estompeazapentru a pune in evidenta coapsele (sufletul). Actul indica faptul ca individulse pune in serviciul sufletului sau.
Soldurile
: reprezinta utilizarea liberului arbitru, pentru a-si gasi propria sacale in planul material. O problema in aceasta zona inseamna o slaba sau
1
 
lipsa a utilizarii propriului liber arbitru sau faptul de a nu avea un scop inviata.
Bazinul
: reprezinta aspectele creatoare si procreatoare ale individului. Oproblema a bazinului subliniaza ca chakra radacina (Muladhara) nufunctioneaza corect. In general, disfunctia se datoreaza schemelor negativeprivind sexualitatea.
Spatele
: blocajele in partea de jos a spatelui indica teama de viitor si lipsade sustinere financiara. Durerile /blocajele in partea de mijloc indica unsentiment de culpabilitate (la stanga fata de o femeie, la dreapta fata de unbarbat), dificultati de detasare fata de trecut. Durerile /blocajele in partea desus a spatelui indica neintelegere de catre anturaj, lipsa de sustinereafectiva, impresia unor responsabilitati prea grele pentru acel moment. Osciatica, de exemplu, indica teama de viitor si de problemele banesti,nesustinere din partea anturajului.
Sistemul de reproducere
: probleme ale acestuia apar datorita unei proasteutilizari a sexualitatii in aceasta viata sau in cea precedenta sau legate decreativitate. Culpabilitatea sexuala aduce boli transmise pe cale sexuala,precum SIDA. Problemele de ovare sau testicule: rejectia feminitatii /masculinitatii (dupa caz). Problemele legate de organele sexuale in caz deinfectie urinara: manie fata de partenerul sexual. Pentru a permite unui sufletevoluat sa se incarneze, este necesara multa iubire intre doi parteneri inmomentul actului sexual. In actul sexual, cei doi parteneri schimba energieintre chakrele radacina: barbatul fiind emisiv, femeia primeste energii subtile,mai mult sau mai putin poluate, in functie de starea de constiinta.
Sistemul digestiv
: Stomacul reprezinta facultatea de a digera experienteleexistentei si de a accepta cele invatate. Resentimentul, aversiunea, nelinisteasunt principalele cauze ale ulcerelor. Indigestiile, gazele, hiperaciditatea,reprezinta resentimente, manie refulata. Cauza acestora este faptul caindividul se interfereaza cu scopul vietii sale, ca refuza sa inteleaga si samearga inainte, ceea ce impiedica sufletul sau sa progreseze. Intestinele,reprezinta facultatea de a asimila experientele vietii si in cazul existentei unor probleme intestinale, mesajul consta in condamnarea refuzului de a intelegeunele lectii de viata din punct de vedere evolutiv.Cei mai multi medici stiu ca astazi, cauza aparenta a cancerului vine dinfaptul ca persoana a suferit un grav soc emotional, cativa ani sau cateva luniinainte si nu si-a exteriorizat emotiile la acea data. Cancerul reprezinta oautodistrugere, ceea ce face vindecarea dificila. Cauza spirituala a canceruluiconsta in faptul ca individul nu a asimilat cel putin jumatate din lectiile
2
 
karmice ce i-au fost propuse in aceasta viata, refuzand astfel evolutia (chiar daca aceasta atitudine este inconstienta).
Pancreasul
: are rolul de a echilibra contributia de glucoza in sange. Daciindividul consuma prea mult zahar, aceasta provoaca dezordini in organismulsau si o hipersecretie de insulina, care duce la hipoglicemie. Dacapancreasul este slab la nastere, vine un moemnt cand nu mai poate furnizainsulina si de aici rezulta diabetul. Diabetul care se declara in copilarie sau intinerete este karmic: este datorat unei vieti trecute in care individul nu si-arefuzat nimic; excese senzuale, pasionale sau violente si toate formelenegative ale expresiei de sine. Datorita acestora, in viata actuala el se vededeasupra unei rigori extreme si unei discipline severe, prin diabet. Diabetuldeclarat la maturitate/batranete va fi cauzat, mai curand, de problemelerelationale ale pacientului cu partenerul sau.
Ficatul
: este sediul celor mai negative emotii (ura, manie). Problemele deficat vin, in general, dintr-o manie indreptata impotriva propriei persoanedisimulata intr-o manie fata de altcineva, rezultat al unui conflict intre suflet simental. Daca la nastere ficatul este slab, acesta arata ca, intr-o viataanterioara, a existat un dezacord intre suflet si mental (uneori chiar si undezechilibru). Icterul ar avea aceasta cauza. Daca in viata actuala, individulsufera un prejudiciu si el nu va sti sa-l indrepte, icterul poate sa sedeclanseze. Ficatul este legat de credinta; credinta in univers permiteemotiilor negative sa curga, pentru a curata ficatul. Probleme cu vezicabiliara arata ingustime de spirit.
Inima
: este legata direct de chakra inimii (Aanahata) si reprezintacontrapartea fizica a acesteia. Daca nu-si exprima deschis sentimentele,individul isi inchide chakra inimii si risca sa aiba probleme cardiace. Datoritareprimarii emotiilor si sentimentelor, multe persoane au probleme cardiace.Slabiciunile cardiace congenitale semnifica acelasi lucru, dar cu radacini inalta existenta. Neregularitatea ritmului cardiac indica inconstanta inmanifestarea naturii sentimentale. Un atac cardiac arata ca persoana nutransmite suficient energia iubirii. Ea va trebui sa invete sa-si exprime si sa-simanifeste iubirea in toate relatiile sale.
Sangele
: reprezinta energia si simbolizeaza circulatia emotiilor si asentimentelor in corp.
Hipertensiunea
: subliniaza o facultate de a iubi prea limitata si o lipsa decompasiune. Persoana trebuie sa-si exprime iubirea pentru tot ceea ceintaeste si pentru tot ceea ce vede.
3

Activity (12)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
Dan liked this
Paraschivu Rozalia liked this
Sarah liked this
Sarah liked this
Ionela Istrate liked this
onel46 liked this
Ionela Istrate liked this
adorianna liked this
mariana_calcii9936 liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->