Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
79Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Somaj Studiu de Caz

Somaj Studiu de Caz

Ratings: (0)|Views: 3,709|Likes:
Published by andrei_idnou

More info:

Published by: andrei_idnou on Dec 01, 2009
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

05/06/2013

pdf

text

original

 
Studiu de caz
Date de identificare
Popescu Mihai are domiciliul in comuna Trifesti,judetul Neamt.S-a nascut la data de 15mai 1960.Este casatorit si tata a trei copii.
Prezentarea problemei
 Asistentul social a identificat urmatoerele probleme:-lipsa unui curs de perfectionare-lipsa unor abilitati pt cautarea unui loc de muncaDatorita varstei inaintate si distantei dintre satul Trifesti si orasul Roman ocuparea unuilloc de minca este mai dificila.Popescu Mihai se incadreaza in tipul de somaj involuntar deoarece structurile socio profesionale nu mai corespund structurilor economice si tehnice in evolutie. Popescu Mihai este un somer competitiv dar si descurajat.Cu toate ca are experienta inmeseria pentru care s-a pregatit este un somer descurajat care dupa dezamagiri succesivese resemneaza si accepta situatia ca atare.
Istoricul familiei
 
Familia Popescu are domiciliul in satul Trifesti judetul Neamt .Familia este alcatuita din5 membrii (parintii si cei trei copii).Locuiesc intr-o casa cu 2 camere,proprietate personala ,mostenita de la parintii sotiei.Sotia este in varsta de 46 de ani si estecasnica.Doi dintre cei trei copii invata la Grup Scolar “Vasile Sav” iar cel mic este inclasa a 8-a la Scoala Generala din Trifesti.
Consecinte psihosociale ale starii de somaj
Somerul trece prin mai multe stadii dupa intrarea in somaj:-starea de soc ,de neacceptare ( a pierde locul de minca pentru unii someri este similar cu pierderea identitatii).-reactii emotionale puternice , de revolta fata de situatia in care se afla-hotararea de a actiona ,de a gasi solutiiFaptul ca nu mai are un loc de munca degradeaza relatiile intra si inter familiale,a scazutaccentuat bugetul familiei.In ultima perioada in cazul domnului apaopescu s-a accentuatstarea de stres fiin mai tot timpul iritat,negasindu-si locul.
Istoricul ocupational
Popescu Mihai a absolvit Scoala profesionala a Grupului scolar Danubiana Roman apoia terminat scala de maistri fiind atestat ca maistru auto.A lucrat timp de 27 de ani –de la 20 pana la 44 a lucrat in cadrul fabricii Mittal SteelRoman (fosta Petrotub) iar urmatorii 3 ani a lucrat la un service auto tot in Roman.Incadrul societatii Mittal Steel s-au facut restructurari,Popescu Mihai fiind unul dintre ceidisponibilizati.Acesta a primit salariu compensatoriu din care si-a renovat apartamentul.
 
Situatia economica
Familia Popescu dispune de indemnizatia de somaj a sotului si de alocatiile celor treicopii.Avand in vedere faptul ca domnul Popescu are 27 de ani vechime ,indemnizatia desomaj este maxima. Venitul lunar al familiaei Popescu este de aproximativ 600 ron
Puncte tari si puncte slabe ale somerului
 Puncte tari:
- detine calificare in meseria pe care o are- are experienta de 27 de ani
 Puncte slabe
-detine informatii minime asupra pietei muncii-nu are incredere in propriile forte-lipsa mijloacelor de transport-varsta inaintateDomnul Popescu nu a mai apelat la alte organizatii in afara de Agentia Locala pentruOcuparea Fortei de Munca Roman.
Recomandari
Se recomanda domnului Popescu apelarea la un serviciu de consiliere ,unui serviciu demediere

Activity (79)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
1 thousand reads
Olga Cotorobai liked this
Olga Cotorobai liked this
marry__L liked this
Corina Petronela liked this
Bejan Bogdan liked this
Bejan Bogdan liked this
Rosu Crina liked this
Bejan Bogdan liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->