Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
75Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
fisa psihopedagogica

fisa psihopedagogica

Ratings: (0)|Views: 9,396|Likes:
Published by marinelanela
Modalitati de studiere a elevului
Modalitati de studiere a elevului

More info:

Published by: marinelanela on Dec 03, 2009
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

06/20/2015

pdf

text

original

 
8.Fizica
101
9.Chimie
101
10.Biologie
910 
11.Dirigentie
101
12.Educatie fizica
101
13.Pregãtire optiona: Cultura genera
101
14.Instruire practicã
101
15.Purtare
101
B. Evidentierea cauzelor ce au fãcut ca elevul sã obtinã rezultate foarte bune la unele discipline si rezultate maislabe la alte discipline scolare. 
Elevul a obtinut rezultate foarte bune la majoritatea disciplinelor scolare si acest fapt se datoreazãconstiinciozitãtii sale si dorintei de a cunoaste cât mai multe despre lume si viatã.La unele discipline scolare a obtinut doar rezultate bune deoarece nu este suficient de interesat de acestea.
C. Dificultãti majore la învãtãtura.
Elevul nu întâmpinã dificultãti majore la nici o disciplinã scolarã.
D. Participarea elevului la cercuri stiintifice si tehnice.
Elevul este înscris încã din clasa a IX-a la cercul de informaticã al liceului.
E. Participarea elevului la olimpiade si cercuri scolare si rezultatele pe care le-a obtinut.
In clasa a IX-a D.A. a obtinut premiul al III-lea la olimpiada de matematicã - faza municipalã si o mentiune laolimpiada de românã - faza de sector.
F. Participarea elevului la alte tipuri de activitãti
Face parte din echipa de baschet a scolii si este pasionat al tenisului de câmp. D.A. este însã mai putin activ în în ceea ce priveste activitãtile artistice desfãsurate în cadrul scolar.IV. DATE PSIHOLOGICE 
A.
 
Evidentierea principalelor aspecte referitoare la activitatea psihicã
1.
 
Intelectul 
a)
 
Acuitatea senzorialã
Toate modalitãtile senzoriale ale elevului sunt normal dezvoltate. In plus, D.A. se descrie ca având osensibilitate olfactivã foarte dezvoltatã.
b) Spiritul de observatie
D.A. are un spirit de observatie foarte dezvoltat, el fiind capabil sã distingã cu usurintã, rapiditate si precizieelementele slabe si ascunse, dar semnificative pentru fenomenul observat 
.c)
 
Nivelul de dezvoltare a imaginatiei
D.A. dispune de o bogatã imaginatie, uneori reveriile imaginative împiedicându-l sã se raporteze realist laceea ce se întâmplã în realitate
.d)
 
Capacitatea de întelegere
Elevul întelege rapid materialul oral si scris, înregistrându-se totusi o preferintã pentru materialul scris si înspecial pentru cel sub formã graficã.
e)
 
Caracteristicile gândirii din punctul de vedere al capacitãtii operatorii
Toate operatiile gândirii (analizã, sintezã, generalizare, abstractizare, comparatie) sunt functionale la un nivel superior atât în domeniul obiectelor si fenomenelor concrete cât si în sfera notiunilor si ideilor abstracte.
f)
 
Nivelul de dezvoltare a memoriei
D.A. are nevoie de mai multe repetitii pentru a realiza o bunã întipãrire a informatiilor însã conservareainformatiilor este fidelã si de lungã duratã. Elevul se defineste ca având o foarte bunã memorie afectivã.Memoria mecanicã nu este însã foarte dezvoltatã, ea fiind însã suplinitã de o memorie logicã înalt functionalã.
g)
 
Usurinta / dificultatea exprimãrii verbale; corectitudinea/ incorectitudinea exprimarii verbale.
 
D.A. dispune de un vocabular bogat si are o mare usurintã în exprimarea verbalã, poate verbaliza cu usurintã propriile idei si stãri afective. De asemenea, exprimarea sa oralã si scrisã se caracterizeazã prin corectitudine si  pertinentã.
h)
 
Capacitatea de concentrare a atentiei, distributivitatea si mobilitatea atentiei
Capacitatea de concentrare a atentiei este foarte bunã, spre deosebire de atentia distributivã, care, desi dezvoltatã, nu poate fi caracterizatã în aceiasi termeni. Din punct de vedere al mobilitãtii atentiei, D.A. se situeazã înlimite normale.
i)
 
Stilul de învãtare al elevului
Elevul si-a constituit propriul stil de învãtare în functie de performantele pe care le-a obtinut de-a lungul anilor în acest tip de activitate. El obisnuieste sã citeascã integral materialul de asimilat, sã extragã ideile esentiale ale textului (idei formulate atât cu propriile cuvinte cât si cu expresiile din text) si sã le noteze pe caietul de notite. Apoi mai citestede câteva ori materialul integral ca, în decursul urmãtoarelor zile si sãptãmâni, sã-si fixeze un anumit numãr de repetitii  pentru ca materialul sã fie bine asimilat.2. Afectivitateaa) Intensitatea trãirilor afectiveEste foarte greu sã apreciem intensitatea trãirilor afective atâta timp cât elevul este destul de închis în sine. El este foarte putin deschis la dezvãluiri de aceastã naturã. Totusi, discutând cu cei care îl cunosc de mai multã vreme, putem concluziona cã viata afectivã a lui D.A. este foarte bogatã, complexã si intensã. Pragul sãu emotional este foartescãzut, el reactinând destul de puternic la stimulii din jur. De asemenea, elevul poate dezvolta sentimente puternicecare, în plus, au si un grad de stabilitate ridicat.
b) Exteriorizarea/neexteriorizarea trãirilor afective
D.A. îsi exteriorizeazã foarte putin trãirile afective, deoarece îi este teamã cã, fãcând acest lucru, ceilalti i-ar  putea ghici vulnerabilitatea.3. Vointa si motivatia
a)
 
Perseverenta în urmãrirea scopurilor; rapiditatea de a lua decizii
Deciziile minore le ia relativ usor pe când cele semnificative pentru viata sa sunt luate dupã o atentã gândire asituatiei si dupã ce, în prealabil, s-a sfãtuit cu pãrintii si cu cei câtiva prieteni pe care îi are. D.A. spune cã le cere sfatul acestora pentru a avea mai multe perspective din care sã analizeze situatia.Elevul este foarte perseverent în urmãrirea scopurilor, uneori el fiind chiar încãpãtânat (dupã propria descriere).El considerã cã este astfel atunci când, desi ajunge la concluzia cã este nerealist sã mai urmãreascã îndeplinirea unui scop, o face totusi în speranta cã “nimic nu este imposibil”.
b)
 
Interesele elevului (generale, speciale).
Pe lânga pasiunea pentru informaticã, elevului îi place foarte mult sã citeascã. El preferã litereatura S.F., dar si scriitorii clasici. Spune ca are o mare atractie pentru literatura românã. Ii place foarte mult sportul si, în special,baschetul si tenisul . D.A. ascultã foarte multã muzicã, de toate genurile
.B. Evidentierea principalelor aspecte referitoare la însusirile de personalitate.
1. Temperamentul D.A. are un temperament predominant flegmatic, dar si caracteristici specifice temperamentului melancolic.2. Aptitudinile.
a)
 
Nivelul de inteligentã al elevului.
Elevul are un coeficient de inteligenta superior 
.b)
 
Existenta unor aptitudini speciale.
D.A. are aptitudini superior dezvoltate pentru informatica, literaturã (elevul este colaboratorul unei reviste deliteraturã) si anumite ramuri ale sportului.
3. Caracterula)
 
Trãsãturi de caracter derivate din orientarea persoanei.
D.A. nu este foarte sociabil deoarece este mai mult introvertit. Poate fi caracterizat ca un elev constiincioscare doreste chiar sã-si ajute colegii. Uneori nu stie însã cum sã le ofere ajutorul. Este modest si sincer. Sinceritatea lui este acompaniatã si de mult tact, el spunând adevãrul într-o manierã care sã nu rãneascã interlocutorul.D.A. esteoptimist si are încredere in fortele proprii.
b)
 
Trãsãturi de caracter prin care se exprimã vointa.
D.A. este un elev care depune un efort intens pentru urmãrirea scopurilor si poate fi caracterizat ca fiind foarte perseverent in realizarea efortului voluntar. Este hotãrât si stãpânit, dar nu atât de curajos pe cât ar vrea.V. DATE REFERITOARE LA CONDUITA ELEVULUI 
 a)
 
Conduita elevului la lectii.

Activity (75)

You've already reviewed this. Edit your review.
Axy Alexandra liked this
1 thousand reads
1 hundred reads
Oana Stan liked this
Moloce Beatrice liked this
Cristina Luca liked this
Patrick Schmiedt liked this
Stefan Panait liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->