Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Save to My Library
Look up keyword
Like this
22Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Analize Pentru Managementul Si Actionariatul Intreprinderii

Analize Pentru Managementul Si Actionariatul Intreprinderii

Ratings: (0)|Views: 958 |Likes:
Published by mdlina_ciobanu

More info:

Published by: mdlina_ciobanu on Dec 05, 2009
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

06/16/2012

pdf

text

original

 
Analize pentru managementul si actionariatul intreprinderii
Pentru a prezenta managementului si actionariatului unei intreprinderi o imaginefidela a situtiei financiare a performantelor societatii, se utilizeaza un ansamblu deinstrumente si metode ce compun diagnosticul afacerii.Scopul diagnosticului intreprinderii este de a aprecia situatia financiara aintreprinderii. Pe baza acestui diagnostic are loc elaborarea unei noi strategii dementinere si dezvoltare in mediul specific economiei locale. In sens general, finalitateadiagnosticului intreprinderii consta in oferirea de informatii financiare atat celor dininteriorul intreprinderii, cat si celor interesati din afara acesteia.Cand problema diagnosticului este pusa din interiorul intreprinderii (diagnosticintern) utilizatorii pot fi conducatorii, managerii, actionarii. Obiectivul urmarit in acestcaz este de a detecta eventuale situatii de dezechilibru financiar si de a adopta noi deciziide gestionare a intreprinderii. Aceste decizii se bazeaza pe identificarea originii sicauzelor dezechilibrelor, pe de o parte, iar pe de alta parte, pe stabilirea masurilor deremediere a dezechilibrelor.Analiza pe plan intern au ca obiectiv aprecierea performantelor intreprinderii si ariscurilor la care aceasta este pusa si urmaresc: analiza rentabilitatii; analiza riscului sianaliza valorii intreprinderii.De obicei, diagnosticul este efectuat numai in caz de grave dificultati sau candcineva cere o astfel de lucrare. Independent de rezultatele inregistrate de intreprindere saude desfasurarea evenimentelor, elaborarea unui diagnostic al intreprinderii trebuie sa aibaloc periodic. Diagnosticul afacerii identifica factorii favorabili si nefavorabili care vor afecta activitatea viitoare a intreprinderii.
 
De cele mai multe ori informatiile diagnosticului intreprinderii trebuie completatecu informatii referitoare la mediul extern al intreprinderii (starea economiei, a sectoruluide activitate), informatii referitoare la potentialul tehnic si uman, potential comercial si juridic, managementul intreprinderii (informatii dependente de intreprinderi). Toateaceste elemente influenteaza performantele financiare ale intreprinderii determinand, infinal, competitivitatea acesteia.Folosind metode si tehnici specifice, diagnosticul intreprinderii permite apreciereasituatiei financiare trecuta si actuala, pe baza informatiilor furnizate pentru luareadeciziilor de catre conducere acesta vizeaza viitorul.Informatiile necesare pentru efectuarea diagnosticului financiar sunt preluate dinsituatiile financiare simplificate care cuprind: bilantul, contul de profit si pierdere, anexala bilant.
 Studiu de cazIdentificarea intreprinderiiDenumirea, forma juridica, sediul si durata societatii
S.C. TRANSPORT S.A. este o societate pe actiuni, la care 6 persoane fizice detin actiunidupa cum urmeaza :
Actionari persoane fizice : 6
Actionari persoane juridice : 0Societatea se constituie pe durata de timp nelimitata, cu incepere de la datainmatricularii in Registrul Comertului sub nr. J40/27513/23.12.1994 cu sediul in str  Nicolae G. Caramfil, nr. 63A, et 2, sect 1, Bucuresti.
 
S.C. TRANSPORT S.A. activeaza in domeniul transportului de marfuri in traficintern si international. Companie infiintata in 1994, S.C. TRANSPORT S.A. este osocietate comerciala pe actiuni, cu capital privat integral romanesc fiind specializata indomeniul transporturilor si expeditiilor cat si in activitatile conexe de transport.Compania este membru asociat al FIATA si membru al Uniunii Societatilor de Expeditieidin Romania (USER).Dinamismul actului managerial si prestatia deosebita a staff-ului de profesionistial companiei a determinat o dezvoltare de success a companiei astfel incat in cei 15 anide la infiintare volumul afacerilor a crescut de peste douazeci de ori.Pentru realizarea obiectului de activitate firma coopereaza eficient cuadministratiile de cale ferata si societatile de expeditii din tarile europene, indeosebi cucele din Romania, Cehia, Slovacia, Ungaria, Bulgaria, Rusia, Ucraina si RepublicaMoldova.Activitatea principala : 6010 Transportul pe calea ferata. Activitateatransporturilor de calatori si marfuri, pe calea ferata (inclusiv transporturile postale pecalea ferata). Tot aici sunt incluse si activitatile legate de manevra.Aceasta clasa exclude:- activitatile din gari si terminale, manipularea de bagaje, depozitarea de marfuri si alteactivitati auxiliare;- activitatile de intretinere si reparatii minore la materialele rulante;- intretinerea infrastructurii de cale ferataCapitalul social total subscris si varsat al societatii este de 4.927.68 RON, iar nr total deactiuni nominative in forma dematerializata este de 1804 actiuni, fiecare avand valoareanominala de 273.SC TRANSPORT SA presteaza servicii cum sunt organizarea, agenturarea, efectuareasi/sau intermedierea de transporturi si expeditii interne si internationale de marfuri intrafic feroviar, rutier si multimodal. Firma detine numeroase terenuri, constructii,

Activity (22)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
1 thousand reads
Gantzy Gabi liked this
ponorel liked this
nicolxena24 liked this
Cornel Ciprian liked this
Ana Anuca liked this
savantu liked this
Jyselle liked this

You're Reading a Free Preview

Download
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->