Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more ➡
Download
Standard view
Full view
of .
Add note
Save to My Library
Sync to mobile
Look up keyword
Like this
7Activity
×
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
PDSE I

PDSE I

Ratings:

4.0

(1)
|Views: 5,191|Likes:
Published by krestonosets

More info:

Published by: krestonosets on Apr 05, 2008
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, DOC, TXT or read online from Scribd
See More
See less

09/27/2012

pdf

text

original

 
 
CI 
B
USINESS
C
ONSULTING
 I
 NSTITUTE
PROIECT
PLAN STRATEGIC
DE
D
EZVOLTARE
S
OCIAL
-E
CONOMICĂ
 
A
 
ORAŞULUI
ÎŞCANI
Rîşcani, 2005
1
 
C
UPRINS
:
INTRODUCEREPROCESUL PLANIFICĂRII STRATEGICEPARTEA I. PROFILUL LOCALITĂŢII
,
U
2
 
Introducere
Planul Strategic de Dezvoltare Social Economică a oraşului Rîşcani (în continuare PSDSE) a fostelaborat în cadrul implementării proiectului Fondului de Investiţii Sociale din Moldova (FISM-2)„Dezvoltarea oraşelor mici”. FISM-2 este un proiect al Guvernului Republicii Moldova creat cusuportul Băncii Mondiale şi are drept scop contribuirea la implementarea Strategiei de CreştereEconomică şi Reducere a Sărăciei (SCERS) prin împuternicirea comunităţilor şi instituţiilor lor înmanagementul necesităţilor prioritare de dezvoltare.Obiectivele de lundurată ale SCERS constau în: dezvoltarea durabişi social orientată,reintegrarea ţării şi integrarea europeană. Sursele financiare în cadrul proiectului sunt destinate pentru oraşele mici cu o populaţie de până la 20 mii de locuitori şi sunt alocate în baza planurilor strategice de dezvoltare social–economică.
Procesul planificării strategice
Pentru realizarea prezentului PSDSE a fost elaborat planul detaliat de activităţi pentru lucrul înlocalitate în colaborare cu primarul şi persoane responsabile din administraţia publică locală. Pedata de 10 mai a fost organizat seminarul de promovare de către angajaţii FISM, care au prezentatobiectivele FISM 2 şi procedurile de lucru cu comunitatea. Prima activitate în procesul de elaborare a PSDSE a fost şedinţa pentru organizarea procesului de preplanificare, care a avut loc la 24 mai.
 
Planul de lucru pentru această şedinţă la care au participat9 reprezentanţi ai administaţiei publice locale, pensionari, tineri a inclus:
Descrierea rolului Comitetului organizatoric (CO) în procesul de preplanificare
Stabilirea preventivă a componenţei nominale a Comitetului organizatoric, care vor firesponsabili de efectuarea activiţilor de implicare a ceţenilor în procesul de preplanificare.
Elaborarea regulamentului CO
Elaborarea Planului de acţiuni al CO.Proiectele de documente privind componenţa nominală a Comitetului organizatoric, regulamentuluiCO, Planului de acţiuni al CO au fost întărite prin decizia Consiliului local. Pentru îndeplinirea întermeni optimi a activităţilor de preplanificare oraşul a fost convenţional distribuit în sectoare deresponsabilitate între membrii CO.În perioada 15-18 mai un reprezentant al comunităţii a participat la o vizită de studiu în or.Kolomyia şi Ivano-Frankovsk din Ucraina în vederea schimbului de experienţă. Persoana care a fostinclusă în grupul de vizită a pregătit o informaţie despre vizită, cu exemplificare documentală pentru membrii CO şi GLC cu recomandări practice.În conformitate cu planul de acţiuni aprobat de Consiliul local, pe data de 2 iunie s-a desfăşuratinstruirea cu tema: „Modalităţi de implicare a cetăţenilor în procesul de planificare”. La instruire aufost prezenţi membrii CO, membrii consiliului local.Pe data de 7 iunie a avut loc Instruirea membrilor CO, membrii consiliului local, membriigrupurilor de lucru pe cartiere (GLC) privind desfăşurarea sondajului de opinie a cetăţenilor.La instruire au fost expuse următoarele subiecte:3

Activity (7)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
1 thousand reads
Jivoglead Alesea liked this
Sylvia Crudu liked this
dinusaracuta liked this
Vieriu_c7121 liked this
red2k liked this

You're Reading a Free Preview

Download
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->