Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
128Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Lucrare Diploma

Lucrare Diploma

Ratings:

5.0

(1)
|Views: 9,318|Likes:
Published by gasper_florin

More info:

Published by: gasper_florin on Dec 29, 2009
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PPT, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

06/16/2015

pdf

text

original

 
 
UNIVERSITATEA DE VESTUNIVERSITATEA DE VEST“VASILE GOLDI“VASILE GOLDIŞŞARADARADFACULTATEA DE MEDICINĂ, MEDICINĂ DENTARĂ ŞI FARMACIEFACULTATEA DE MEDICINĂ, MEDICINĂ DENTARĂ ŞI FARMACIESPECIALITATE ASISTENŢĂ MEDICALĂ GENERALĂSPECIALITATE ASISTENŢĂ MEDICALĂ GENERALĂ
LUCRARE DE DIPLOMĂLUCRARE DE DIPLOMĂ
NURSINGULNURSINGULBOLNAVULUI CU ACCIDENT VASCULAR CEREBRALBOLNAVULUI CU ACCIDENT VASCULAR CEREBRALISCHEMICISCHEMIC
COORDONATOR ŞTIINŢIFIC: ABSOLVENT:COORDONATOR ŞTIINŢIFIC: ABSOLVENT:CONF.DR. MOŞ LIANA GASPERCONF.DR. MOŞ LIANA GASPER
PROMOŢIAPROMOŢIA20020099
 
 
INTRODUCEREINTRODUCERE
AVC ischemic este cea mai frecventa afecţiune neurologică cu caracter deAVC ischemic este cea mai frecventa afecţiune neurologică cu caracter deurgentă şi este definit ca un deficit neurologic apaărut brusc din cauza uneiurgentă şi este definit ca un deficit neurologic apaărut brusc din cauza uneihemoragii sau ischemii nevraxiale centrale.hemoragii sau ischemii nevraxiale centrale.
Principala problema pe care o determina AVC -ul , atât la nivel personalPrincipala problema pe care o determina AVC -ul , atât la nivel personalcât şi populaţional , este ce-a a dezabilităţii.cât şi populaţional , este ce-a a dezabilităţii.
Peste 40 % dintre supravieţuitori rămân cu un grad variabil de impotenţăPeste 40 % dintre supravieţuitori rămân cu un grad variabil de impotenţăfuncţională .funcţională .
 
 
MOTIVAŢIEMOTIVAŢIE
Morbiditatea şi mortalitatea crescută prin AVC , justifică pe deplin atenţiaMorbiditatea şi mortalitatea crescută prin AVC , justifică pe deplin atenţiaacordată acestei probleme , cu atât mai mult cu cât statisticile indică oacordată acestei probleme , cu atât mai mult cu cât statisticile indică ocreştere evidentă a bolilor cardiovasculare şi implicit a suferinţelor creştere evidentă a bolilor cardiovasculare şi implicit a suferinţelor cerebrale.cerebrale.
Bolile vasculo – cerebrale reprezintă a 3 a cauză de deces după bolileBolile vasculo – cerebrale reprezintă a 3 a cauză de deces după bolilecardiace şi tumorile maligne.cardiace şi tumorile maligne.
Se estimează ca aproximativ 17 % din totalul deceselor este dat de boliSe estimează ca aproximativ 17 % din totalul deceselor este dat de bolivasculo - cerebrale.vasculo - cerebrale.

Activity (128)

You've already reviewed this. Edit your review.
ElenaPopa liked this
1 thousand reads
1 hundred reads
Anka Anca liked this
Anka Anca liked this
Anka Anca liked this
Anca Elena liked this
Mariana Ilie liked this
Laura Stoica liked this
popescumihai liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->