Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
2Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Factsheet Stressmanagement met Gespecialiseerde Kinesiologie

Factsheet Stressmanagement met Gespecialiseerde Kinesiologie

Ratings: (0)|Views: 27|Likes:
Published by Huib Salomons
Stress management met Gespecialiseerde Kinesiologie is een methode om in dialoog te gaan met Mind Body Spirit (Denken-Voelen Lichaam IntuÏtie-Weten). Elke sessie heeft herstel van "evenwicht" (homeostase) tot doel.
Stress management met Gespecialiseerde Kinesiologie is een methode om in dialoog te gaan met Mind Body Spirit (Denken-Voelen Lichaam IntuÏtie-Weten). Elke sessie heeft herstel van "evenwicht" (homeostase) tot doel.

More info:

Published by: Huib Salomons on Jan 09, 2010
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

08/25/2013

pdf

text

original

 
STRESS MANAGEMENT
Zoals op de website van Osha.europa.eu [European Agency for Safety and Health at Work] is te lezen,kan het ervaren van stress veranderingen inleiden in over hoe iemand denkt, zich voelt en zich gedraagt.Stress wordt een risico voor de veiligheid en de gezondheid, wanneer het gedurende langere tijd aanhoudt.De stresstest van materiaal is hier een duidelijk voorbeeld van. De stresstest kent drie fasen: Elasticiteit,Verlenging (verlies van elasticiteit), Breken. Met andere woorden, hoe langer de stress aanhoudt en/of hoegroter de kracht van de stressor is, zijn bepalend voor de hersteltijd. De tijd die nodig om is om weer veer-krachtig (elastisch) te worden. 
GESPECIALISEERDE KINESIOLOGIE / TOEGEPASTE KINESIOLOGIE
Dit zijn overkoepelende termen voor de methodiek van werken die gebaseerd is op het in dialoog gaan metLichaam – Denken/Voelen – Intuitie/weten (Body Mind Spirit) via het mechanisme spiertesten, of specifiekerMuscle monitoring. De spiertest is een vaardigheid – die de practitioner gebruikt – om inzicht te krijgen in wat maakt dat BodyMind Spirit uit balans zijn. Spiertesten is een mechanisme (TOTE) waarbijde spier in een optimaal verkorte positie gebracht wordt, door een ledemaat in een specifieke positie tebrengen.het ledemaat intentioneel en met lichte kracht wordt bewogen, zodanig dat de betroffen spier wordtbewogen van verkort naar verlenging.de mate van weerstand bepalend is voor de interventie die er opvolgt.de herhaald wordt om te verifiëren of de interventie het gewenste doel bereikt heeft. Met spiertesten zijn de volgende observaties mogelijk:– STERK: men ondervindt WEL weerstand in de beweging van het ledemaat en is reactief op de test van het spierspoelmechanisme.ZWAK: men ondervindt GEEN weerstand in de beweging van het ledemaat.GEBLOKKEERD: men ondervindt WEL weerstand in de beweging van het ledemaat en is NIETreactief op de test van het spierspoelmechanisme.
FactsheetStress management met Gespecialiseerde Kinesiologie
S A L O M O N S, ADVIESCENTRUM VOOR GESPECIALISEERDE KINESIOLOGIES t r e s s wordt ervaren als een onbalans tussen wat er gevraagd wordt enwat de mens in huis heeft om aan deze verwachtingen te voldoen. 
Gevolgen
Effecten voor de organisatie:Verzuim, hoog verloop, verminderde punctualiteit, disciplineproblemen,pesterij, lagere productiviteit, ongevallen, fouten en hogere kosteni.v.m. schadevergoedingen of gezondheidszorg. Effecten op individueel niveau:Emotioneel Prikkelbaarheid, angst, slaapproblemen, depressie,hypochondrie, vervreemding, burn–out, gezinsproblemen;Cognitief Moeite met concentreren, onthouden, het leren vannieuwe dingen en het nemen van beslissingen;Gedrag Overmatig gebruik van drugs, alcohol en tabak;destructief gedrag;– Lichamelijk Rugproblemen, verminderde weerstand, maagzweren,hartproblemen, hoge bloeddruk.
[ref: http://osha.europa.eu/nl/topics/stress/index_html/definitions_and_causes]

Activity (2)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 thousand reads
1 hundred reads

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->