Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
2Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
moord- en doodslaglijst 2009

moord- en doodslaglijst 2009

Ratings: (0)|Views: 2,835|Likes:
Published by weerga
Overzicht van in 2009 gepleegde moorden en doodslagen.
De lijst is geupdate op 26 januari
Robbie E's straf is in 2010 verlaagd tot 20 jaar en TBS

Zie voor de meest actuele lijst: http://pasteurella.blogspot.com/2009/12/moord-en-doodslaglijst-2009.html
Overzicht van in 2009 gepleegde moorden en doodslagen.
De lijst is geupdate op 26 januari
Robbie E's straf is in 2010 verlaagd tot 20 jaar en TBS

Zie voor de meest actuele lijst: http://pasteurella.blogspot.com/2009/12/moord-en-doodslaglijst-2009.html

More info:

Categories:Types, Research
Published by: weerga on Jan 14, 2010
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as ODT or read online from Scribd
See more
See less

10/26/2010

original

 
1 januari:
Bas van der Weijden (19) en zijn vriend Kevin Tshilumba (21) uit Oegstgeest, komen op stationRotterdam Alexander bij een ruzie na een nieuwjaarsfeest onder de aanstormende intercity. Bas isop slag dood, Kevin raakt beide benen kwijt. Volgens sommige ooggetuigen zouden ze achtervolgdzijn door een groep Marokkanen, waaronder de latere verdachten Ahmad S.(23), Osman S.(23) enAbdelkarim el K.(19). Justitie wil eerst niet van vervolging weten, na aandringen van Kevin wel.Later oordeelt de rechtbank dat dedrie verdachten alleen schuldigzijn aan openlijke geweldpleging.Zij krijgen 6 maanden gevangenisstraf.
2 januari:
 Ria (61) overlijdt in het ziekenhuis. Op oudejaarsavond 2008 was ze slachtoffer van eengewelddadige beroving op de Osdorper Ban in Amsterdam. Drie weken later wordt de 17-jarigedader aangehouden.
4 januari:
Lilian Pisani Doesburg (49) wordt door haar Italiaanse echtgenoot Fransesco P.(49) in hun woningaan de Theresiastraat in Den Haag tijdens een ruzie doodgeschoten. Doesburg had kort te voren 35.000 euro gewonnen bij de Postcodeloterij. Fransesco verdacht Lilian van ontrouw. Fransesco P.geeft zichzelf direct na de daad aan bij de politie. Fransesco heeft een hersentumor. Om die redenvindt de rechter dat er eerst onderzoeken moeten plaatsvinden alvorens er een rechtzaak plaats kanvinden.
4 januari:
Sarbaz S.(40) uit Den Haag bekent dat hij een 41-jarige manheeft vermoord. De twee bewonersvan een pension hadden ruzie gekregen omdat het latere slachtoffer huurbaas was geworden en zijnvoormalige medehuurder op straat dreigde te zetten.
6 januari:
Een Rotterdammer (56) overlijdt nadat hij gewond was geraakt bij een steekpartij op 1 januari, opde Slinge in Rotterdam. In de woning was een 27-jarige Rotterdammer aanwezig die als verdachteis aangehouden.
10 januari:
In Rotterdam-Zuid vindt de politie een dode vrouw, gewikkeld in een deken. Aanvankelijk wordtgedacht aan een dakloze die is doodgevroren, maar de politie laat weten dat men uitgaat van eenmisdrijf. Er wordt niets meer van vernomen.
14 januari:
Kelly Balmaakers (22) uit Made wordtdoodgeschoten in een hotelkamer in het Mercure in Tilburg.Ze had een geheime relatie met Marco de Kok (41) uit Baarle-Hertog. Toen zij aangaf dat ze derelatie wilde beëindigen sloegen bij hem de stoppen door. Tijdens het proces verklaarde Marco,getrouwd en vader van drie kinderen, dat hij die dag met een pistool en een jachtgeweer naar hethotel was gekomen om samen met Kelly een overval te plegen op een bank in Baarle Hertog. Marcois 26 oktober veroordeeld tot levenslang.
27 januari:
Dirk Kapteyn (55), ex-patiënt en vrijwilliger bij de Leidschendamse Robert Fleury-inrichting, wordtin Voorburg doodgestoken in zijn flatwoning aan de Hartzstraat. De verdachte is een 39-jarigevrouw metéén arm uit Leidschendam die zegt te hebben gehandeld uit noodweer. De twee kendenelkaar van de Robert Fleury Stichting voor psychiatrische patiënten.
30 januari:
Adi Nahr (20) uit Schiedam wordt in een huis in de Hendrik Staetslaan in Eindhoven van buitenaf door het raam van het huis doodgeschoten. Adi Nahr was een bekende van de bewoners van hethuis. Er werden meer schoten gelost, maar alleen de Schiedammer werd geraakt. Kort na deschietpartij werd enkele kilometers verderop een half uitgebrande auto gevonden.
31 januari:
Dennis Borman (35) uit Utrecht wordt ’s morgens vroeg bij zijn op de Torenstraat in Middenmeer 
 
geparkeerde auto doodgestoken nadat hij de nacht met zijn vriendin had doorgebracht. De dader isKeniaan Maurice O. (33) uit Zwaag, de ex-vriend van de vrouw, hij had in zijn kennissenkringverteld dat hij het slachtoffer de keel had doorgesneden ‘zoals je in Kenia een kip slacht’. Hij krijgt15 jaar .
31 januari:
Bij een vechtpartij op de Brinkstraat in Losser komt een man om het leven. De politie gaat eerst uitvan een natuurlijke dood, maar heeft toch onderzoek gedaan omdat er een vechtpartij was geweest. Naar aanleiding van dat onderzoek wordt een 28-jarige man uit Enschede aangehouden.
31 januari:
In een woning aan de Bolwaterstraat in Venlo raakt een man gewond bij een schietpartij. Een daglater overlijdt hij in het ziekenhuis.
3 februari:
Hadef Cherkaoui (30) wordt neergestoken aan de Griend in Lelystad. Hij is het vierde slachtoffer – maar het eerste dodelijke- van de mysterieuze ‘Jack de Prikker’.
3 februari:
William Liefting (57) wordt in zijn woning aan de Biesboschstraat in Oudorp 35 keer met een mesgestoken, daarna wordt zijn keel doorgesneden. Mohamed B. (31) uit Alkmaar dader wordt later veroordeeldtot tien jaar celstraf plus tbs. Hij was verslaafd en had een seksuele relatie met hetslachtoffer. Mohammed claimde zelfverdediging.
5 februari:
Boneka Belserang (33) en Yessin Chaktor (34) uit Amsterdam wordenrond hald elf geliquideerd bijhet pannenkoekenhuis aan de A4 in Leiderdorp.Zij zijn bekenden uit de drugswereld.
5 februari:
Paul Schaap (52) wordt in zijn woning aan de Tuinlaan in Maartensdijk vermoord. Schaap issatanist en wordtvia roddels beschuldigd van pedofilie. De politie arresteert Bart H.(24)uit Veendam die de moord bekent en verklaart afspraakjes met Schaap te hebben gemaakt om achter denamen van misbruikte kinderen te komenom hen te redden. Hij wordtveroordeeld tot acht jaar cel  plus tbs.
9 februari:
Shanella (42) uit Rotterdam wordt in haar woning aan het Stootblok in Rotterdam vermoord na eenruzie met haar echtgenoot Elvis (48). De politie moest vaak ingrijpen bij het stel. De politie werddoor een onbekende getuige gebeld. De echtgenoot meldde zich later op het politiebureau. Hetslachtoffer stond bekend als een lieve en sociale vrouw. Ze werkte in de thuiszorg.
10 februari:
Turkse Rotterdammer Baran Orhan (20) wordt doodgeschoten aangetroffen op een fietspad bij hetVrijenburgherbos aan de Maeterlinckweg in Rotterdam-Zuid.
18 februari:
Ronald Noteboren (41) uit het Limburgse Schinnen verdwijnt spoorloos. Op 22 februari wordt zijnin stukken gesneden en in een plastic zeil gewikkelde lichaam gevonden in het Belgische Tielt-Winge, in de berm van de E314. Het hoofd en de handen ontbreken.
20 februari:
De Hongaarse prostituee Bernadett Szabo (‘Betty’) (19) wordtmet messteken vermoordin haar  peeskamertje op de Amsterdamse Wallen. Ze was moeder van een drie maanden oud zoontje. Eenman (46)werd aangehouden als verdachte, maar hij werd later vrijgelaten.
22 februari:
Een vrouw (46) en haar dochter (20) worden neergestoken aan de Troelstraweg in Dordrecht. Demoeder overleed, de dochter raakte zwaar gewond. De vader van het gezin was samen met hun twee jongste kinderen, een meisje van 13 en een zoontje van 7 naar Irak vertrokken. Het echtpaar hadvaak ruzie: de man wilde met het hele gezin naar Irak, de vrouw wilde dat niet. De zoon Omer AlK.(21) werd enkele dagen na de moord in Oostenrijk aangehouden met zijn Nederlandse vrouwManuela B. (34) en haar zoontje. Ze was in februari volgens de shariawet met hem getrouwd. Demoeder van Omer en zijn zus waren tegen het huwelijk van Omer met de 13 jaar oudere Manuela,
 
die twee kinderen heeft uit een eerdere relatie.
22 februari:
Arthur Floris (39) uit Dirkshorn wordt door Ronald Z.(46) uit Nieuwe Niedorpmet 20 messtekenomgebrachtomdat zijn vriendin Diana een sms stuurde aan haar ex Floris. Een amateuristischezelfmoordpoging mislukt. Arthur had een nieuwe vriendin, er was helemaal geen sprake van eennieuwe relatie met Diana, maar Ronald was al door het dolle heen. Ironisch genoeg werd Arthur omgebracht toen hij achter zijn PC zat te chatten met zijn nieuwe vriendin. Ronaldkrijgt 13 jaar cel.
24 februari:
 Namuk Dagastan (38)wordt doodgeschotenin zijn auto in de Cornelis Dirkszstraat in Amsterdam .Hij was een bekende van de politie. Later wordt in Utrecht een 44-jarige manaangehouden alsverdachte. Er bestaat mogelijk een verband met de dubbele liquidatie in Leiderdorp.
26 februari:
Leon Dijkhuizen (5) wordt omgebracht door zijn vader Dennis Dijkhuizen (39) in de Zwolsestraatin Scheveningen. Ook hun Mechelse herder moet het ontgelden. Vermoedelijk was het eenwanhoopsactie van de vader, nadat zijn vrouw recent bij hem was weggegaan.
26 februari
:Eric Venema komt te overlijden in het ziekenhuis nadat hij op 22 februari in het Groningseuitgaansleven in de Poelestraat met één klap werd neergeslagen door een voorbijganger (22) diedoor Eric werd lastiggevallen. Eric kwam daarbij ongelukkig ten val waardoor hij in coma raakte.De verdachte, die zich een dag na het incident meldde, wordt ernstige mishandeling met de dood totgevolg ten laste gelegd.
27 februari:
Aannemer Ton Boomgaard (63) wordt in zijn woning aan de Loodijk in 's-Graveland door zijnhoofd geschoten terwijl hij op een stoel is vastgebonden. De daders hebben zijn vrouw en tweekleinkinderen in de kelder opgesloten. De drie daders vluchten in een gestolen VolkswagenTouareg. Een 47-jarige man uit Almere wordt op 5 oktober als verdachte aangehouden.
1 maart:
Een zwaargewonde Pool (33) wordt in een slooppand op de Hertzogstraat in Den Haagaangetroffen. Hij overlijdt in het ziekenhuis, op zondag 9 maart. De politie gaat uit van een misdrijf.
3 maart:
Vastgoedman Peter Petersen (45) uit Weesp wordt om tien uur ’s morgensin zijn auto geliquideerd,   bij hotel Jan Tabak in Bussum. De vluchtauto wordt uitgebrand teruggevonden bij Almere. Petersenkomt voor in het zogenaamde Holleeder-dossier. Hij zou zaken hebben gedaan met de eveneensgeliquideerde Amsterdammer Cees Houtman. Er waren verklaringen dat hij werd afgeperst door, de politie had hem al vaker gewaarschuwd dat hij op een dodenlijst van de onderwereld stond.
3 maart:
Jaydon Jamairo Schijffer, een baby van nog geen half jaar oud, overlijdt, in een woning in de JacobHusleystraat in Amsterdam (Geuzenveld). De 28-jarige Amsterdammer D.E. wordt opgepakt alsdader.
6 maart:
Maria Schermer (78) wordt in haar woning aan de Laakkade in Den Haag meer dan vijftig keer meteen mes gestoken, voornamelijk in haar hals. Verdachte is Monique B.(37) uit Rijswijk die alsthuishulp bij de bejaarde in dienst was geweest. Dat stopte toen mevrouw Schermer aangifte hadgedaan tegen Monique omdat ze duizend euro had gestolen. Op 6 maart belde ze opnieuw aan, metde bedoeling iets te stelen, maar werd daarbij betrapt. Het OMeist 18 jaar in januari 2010
10 maart:
Erwin H.(42) uit Albrandswaard dringt samen met twee kornuiten de woning van Patrick Groeneveldt (38) aan de Viskorfstraat in Rotterdam-Hoogvliet binnen om de bewoner een lesje teleren en steekt Groeneveldt dood. Erwin H. was in februari 2000 veroordeeld tot 7,5 jaar voor hetdoodsteken van een relatiebemiddelaar in Vlaardingen.
11 maart:
Gernald Niks (42) wordt in zijn woningaan de Gerard Doustraat in Almelo vermoord. Hij stond

Activity (2)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 thousand reads
1 hundred reads

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->