Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword or section
Like this
36Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Tema e Masterit në PDF, L. Zeqiri

Tema e Masterit në PDF, L. Zeqiri

Ratings: (0)|Views: 8,596|Likes:
Published by MrLavdim

More info:

Published by: MrLavdim on Jan 19, 2010
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

04/29/2013

pdf

text

original

 
UNIVERSITETI I PRISHTINËS
FAKULTETI I XEHETARISË DHE METALURGJISË
DEPARTAMENTI I TEKNOLOGJISË
PUNIM MASTERI
Lavdim ZEQIRI, inxh. i dipl. i TeknologjisëMitrovicë, Prill 2008
 
 
UNIVERSITETI I PRISHTINËS
FAKULTETI I XEHETARISË DHE METALURGJISËDEPARTAMENTI I TEKNOLOGJISËMETODAT TEORIKE PËR PËRCAKTIMIN E SO
2
, CO
2
, NO
X
DHE H
2
ONË PROCESIN E DJEGIES SË LINJITIT TË KOSOVËS
PUNIM MASTERI
Mentori: Kandidati:Prof. Dr. sc. Shefqet RASHANI Lavdim ZEQIRI, ing. diplMitrovicë, Prill 2008
 
 
 
Hyrje
Shtimi i madh i popullsisë në botë dhe zhvillimet e hovshmetë shkencës kanë bërë të mundshme realizimin e shumëprojekteve madhore që janë me rëndësi për shoqërinë e botëssë civilizuar.Republika e Kosovës si shtet në formim e cilamë parë ka qenë me një industri të zhvilluar si: Trepça,Ferronikeli,si dhe miniera të tjera tani aktivitet e sajjanë përqendruar më tepër në KEK, pasi që shumë miniera tëndryshme në Kosovë mund të themi se mezi mbesin gjallë,prandaj për momentin KEK -u është një korporatë që kazhvilluar dhe po zhvillon një kapacitet të mirë prodhuesdhe ndoshta do të vazhdoj edhe në të ardhmen me njëteknologji më të avancuar që do të ishte më mirë për njëambient më të sigurt.Është me rëndësi të ceket se KEK-ku ka një kapacitet tëmadhë të furnizimit me energji elektrike, e këtukonkretisht mendohet në termoelektrana.Vjetërsimi i disa paisjeve në KEK sjell deri te problemet eshumta që ka sot Kosova lidhur me furnizimin me energjielektrike. Po kjo ndikon drejtpërsëdrejti edhe në ambientsepse duke u djegur materiet djegëse vjen deri te lirimi igazërave në atmosferë, e që janë me pasoja për mjedisin.Si pasoj e lirimit të gasërave në atmosferë mund të vjenpos ndotjes masive të ambientit që është bërë dhe povazhdon të bëhet problem në tërë botën edhe deri te ngrohjaglobale.Pasojat e ngrohjes globale kanë filluar të shfaqen në tërërruzullin tokësor, e kjo vjen për shkak të emisioneve tëgazrave të ndryshme në atmosferë si CO
2
, SO
2
, NO
x
dhe disagazrave të tjera të cilat lirohen gjatë proceseve tëndryshme kimike në atmosferë.

Activity (36)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
1 thousand reads
Qani Toci liked this
Artan Dashi liked this
Burim Fejzaj liked this
Mustaf Ameti liked this
Lavdim Tahiri liked this
Rinesa Azemi liked this
Rinesa Azemi liked this
Rinesa Azemi liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->