Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
72Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Planificarea de Marketing

Planificarea de Marketing

Ratings: (0)|Views: 4,191|Likes:
Published by oana_catalina_b

More info:

Published by: oana_catalina_b on Jan 19, 2010
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

07/11/2013

pdf

text

original

 
Tema 21. Planificarea de marketing.
21.1.Procesul de planificare strategică.21.2.Caracteristicile, funcţiile şi structura planului de marketing.21.3.Revizia, auditul şi analiza SWOT.21.4.Elaborarea strategiilor de marketing şi legătura lor cu planul demarketing.21.5.Elaborarea programului de marketing ca condiţie de realizare aobiectivelor planului de marketing.
21.1.Procesul de planificare strategică
Marketingul joacă un rol important în privia planificării strategice,deoarece furnizează informaţii necesare elaborării planului strategic. Procesul de planificare strategică include următoarele etape (figura 21.1).Planul de marketing este un model de desfăşurare a unei activităţi complexede marketing alcătuit dintr-un ansamblu de acţiuni practice pentru concretizarea politicii de marketing în timp, indicând responsabilii şi resursele necesare.Firmele de succes astăzi se bazează în acţiunile lor pe orientarea către piaţăşi pe planificarea strategică.Unul din elementele cele mai importante ale planului de afaceri îl constituie planul de marketing care constituie instrumentul central de direcţionare şicoordonare a efortului de marketing.Firmele care doresc să-şi sporească eficienţa activităţilor sale trebuie săînveţe cum să creeze şi să implementeze planuri de marketing adecvate, dândrăspuns la întrebările:► Cum se desfăşoară procesul de planificare strategică la diverse niveluri?(figura 21.2)► Care sunt principalele componente ale activităţii de marketing? (figura 21.3)► Care este conţinutul unui plan de marketing?► Care sunt principalele instrumente teoretice de analiză a modului în careactivitatea de marketing influenţează vânzările şi profiturile unei firme?
1
 
 
Figura 21.1.Etapele planificării strategică
2
I. Planulstrategic cucomponentele:
 
III. Soluţii deaplicare practică a planuluiimplică adaptarea firmei în scopulvalorificării ocaziilor oferite de mediul aflatîn permanentă schimbaremisiunea firmei, cerinţele strategice, revizia strategică analiza ASOA (atuuri, slăbiciuni,ocazii, ameninţări), analiza portofoliului, obiective, strategii
II. Procesul demarketing şifactorii deinfluenţă astrategiei demarketing
 planul de marketing trebuie săcuprindă rezumatul principalelor obiective, recomandări şi urmat de unconţinut
      E      t     a     p      e     : 
Piaţaţintă produs plasa-ment preţ promovareAnalizăControlImplementarePlanificare
 
Figura 21.2.Nivelurile planificării strategice
Sursa: Marketing. Balaure V. (coordonator) ş.a.Bucureşti. Editura Uranus, 2003, p.577
3
 Nivelulorganizaţionalsuperior Planulstrategic alîntreprinderiiPlanul unităţiistrategice deactivitate Nivelulunităţiistrategice deactivitateviziunea firmei;obiectivele pe termen lung;structura portofoliului deactivităţi;strategiile de dezvoltare aîntreprinderii;modul de alocare a resurselor organizaţiei piaţa/segmentul;structura unităţii strategice deactivitate;definirea avantajuluicompetitiv.Planulstrategic de produsPlanulstrategic demarketing Nivelulfuncţional demarketing piaţa sau segmentul ţintăspecifice;mixul de marketing al produsului; planul de acţiune aferent produsului.modul de abordare a pieţeiţintă;mixul de marketing.

Activity (72)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
1 thousand reads
aniri_82 liked this
Mirela Alexa liked this
Mihai Juncu liked this
Madytza Sweet liked this
Andreea Paula liked this
Puiu liked this
Qlang liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->