Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Save to My Library
Look up keyword
Like this
21Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Cum să îţi înfrângi teama de a vorbi în public

Cum să îţi înfrângi teama de a vorbi în public

Ratings: (0)|Views: 325 |Likes:
Published by andreeamarc

More info:

Published by: andreeamarc on Jan 21, 2010
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

01/12/2013

pdf

text

original

 
Cum să îţi înfrângi teama de a vorbi în public
Scris de Andreea MarcTrainer & PR Specialistwww.andreeamarc.comOmului nu îi este cel mai tare frică de moarte, ci de a vorbi în public. De câte ori nu aivăzut oameni aflaţi în postura de a ţine un discurs roşii la faţă, cu vocea înceată, cumulte întreruperi şi cu gesturi stângace? Sau poate te-ai aflat chiar tu în acesteipostaze? Stai liniştit! Şi eu, şi mulţi alţi speakeri au trecut prin astfel de momente.Să fii în faţa a zeci sau chiar sute de necunoscuţi şi să fii conştient că toţi ochii suntaţintiţi spre tine, analizând fiecare cuvânt, gest şi bineînţeles greşeală nu e într-adevăr ceva foarte plăcut. Însă există o mulţime de metode de a alunga teama şi de aface din emoţii o oportunitate.Să nu crezi că marii oratori ai lumii s-au născut învăţaţi sau că au fost înzestraţi cuacest dar de mici. Când şi-au rostit primele discursuri şi ei au întâmpinat mariprobleme de încredere în sine şi, implicit, de dificultate a prezentării discursului: luiWilliam Jennings Bryan îi tremurau genunchii, Mark Twain se simţea de parcă ar fi avutvată în gură iar inima bătea ca într-o cursă de cai, Jean Jaure nu a vorbit timp de unan în Camera Deputaţilor a Franţei de ruşine că nu poate să vorbească în public, JohnBright îşi ruga prietenul să stea în public şi să aplaude la fiecare ezitare sau greşeală,iar Charles Stewart Parnell îşi strângea pumnii până ce îi sângerau palmele.Poate părea amuzant sau chiar şocant că toţi marii oratori ai lumii au trecut prinaceste etape la începutul carierei lor. Logic vorbind, orice om simplu poate ajunge unmare orator. Cum? Respectând câteva reguli pe care le voi prezenta mai jos. În primul rând, trebuie să te simţi bine cu tine şi să ai o imagine bună despre sine:
Conştientizează-ţi fizicul. Uită-te în oglindă şi obişnuieşte-te cu faţa ta. E ceeace vor vedea şi oamenii cărora le vei vorbi. Acceptă-te şi bucură-te de ceea ce ai.
Practică afirmarea de sine. Lasă pesimismul la o parte. Dacă vrei să fii unorator celebru şi să cucereşti publicuri numeroase, atunci începe să îţi repeţi că eştibun în ceea ce faci şi că totul îţi va ieşi aşa cum trebuie.
Alege-ţi anturajul. Stai lângă oameni optimişti, de la care ai ce învăţa.Nimănui nu îi place să vadă bosumflaţi care sunt convinşi că nu vor reuşi ce şi-aupropus.
Creşte-ţi şansele de succes. Stabileşte-ţi obiective realistice şi desfăşoarăactivităţi care să te ducă cel ai aproape de capătul drumului la care vrei să ajungi.
Trăieşte în prezent. Lasă trecutul şi greşelile de atunci. Învaţă din ele şi trecimai departe. Conştientizează că eşti în prezent şi bucură-te la maxim de el.
Elimină tensiunile faciale. Nu te mai încrunta tot timpul şi zâmbeşte mai des.Lasă-ţi muşchii faciali să se relaxeze.
Controlează-ţi vocea. Fă exerciţii cu vocea ta. Înregistrează-te şi apoi ascultă.
Abandonează dorinţa de a plăcea tuturor. Să fim serioşi. Niciodată nu vei fiplăcut de toată lumea, pentru că pur şi simplu aceasta e natura umană. Asta nu înseamnă că nu faci bine ceva, ci doar că oamenii sunt diferiţi.

Activity (21)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
1 thousand reads
Alexa Jade liked this
Alexa Jade liked this
veruncik_721 liked this
carmen_bleu2024 liked this
Dan liked this
telufup liked this
europemlm liked this
digimobil liked this

You're Reading a Free Preview

Download
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->