Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
34Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Referat La Drept

Referat La Drept

Ratings:

5.0

(1)
|Views: 1,644 |Likes:
Published by Adela_8511

More info:

Published by: Adela_8511 on Jan 30, 2010
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

01/14/2014

pdf

text

original

 
UNIVERSITATEA DIN BACĂUFACULTATEA DE ŞTIINŢE ECONOMICEMASTER C. A. A.ANUL IDREPTUL AFACERILOR 
 Referat:
 ÎNFIINŢAREA UNEI SOCIETĂŢI COMERCIALE  SRL
STUDENT:
MIHAELA SCHIFIRNEŢ 
CUPRINS
 
1. Acte necesare pentru infiintarea unei firme sau societati comerciale.2. Etapele necesare in vederea constituirii unei societati comerciale3.
 
Informatii utile cu privire la optiunile fiscale la constituirea uneisocietati si la T.V.A.
1.
 
ACTE NECESARE PENTRU INFIINTAREA UNEI FIRMESAU SOCIETATI COMERCIALE
Infiintarea unei societati comerciale necesita indeplinirea mai multor formalitati pentru stabilirea tuturor aspectelor legale ale firmei.
 Sediu firma:
1. Prima etapa pentru infiintarea unei firme noi este stabilirealocului/spatiului unde societatea va avea sediul principal si, daca este cazul,a sediilor secundare.
sediul social al firmei se poate stabili intr-un spatiu proprietatea unuia sau amai multor asociati ori aflat in folosinta acestora;
 
se pregatesc/obtin acte doveditoare pentru spatiu: extras de carte funciara dela proprietari; contract de inchiriere, subinchiriere, comodat; avizul favorabilal proprietarilor sau chiriasilor din locuintele cu care se invecineaza spatiulin cauza (pe orizontala si verticala).
 Acte doveditoare pentru sediu:
Dovada detinerii cu titlu legal a spatiului se poate face cu: (copii)contract de vanzare-cumparare;contract de inchiriere sau subinchiriere inregistrat la organele fiscale locale,in maximum 15 zile de la data semnarii (conform Legii 181/1997);contract de asociere in participatiune;contract de leasing imobiliar;contract de comodat, de uz, uzufruct;certificat de mostenitor;extras din cartea funciara.Se prezinta acordul coproprietarilor (daca acestia exista).Daca sediul este situat intr-un imobil cu destinatia locuinta (bloc), care intrasub incidenta Legii locuintelor nr. 114/1996, se realizeaza schimbareadestinatiei din locuinta in sediu social si, potrivit legii, este obligatoriu:Sa se prezinte si avizul favorabil al asociatiei proprietarilor, sauDaca nu exista asociatia proprietarilor, se prezinta avizul favorabil altitularilor contractelor de inchiriere sau al proprietarilor din locuintele cucare se invecineaza spatiul, pe plan orizontal si vertical.
Declaratie pe proprie raspundere pentru inregistrare:
Declaratia pe proprie raspundere (model) este documentul din care rezulta cafiecare declarant indeplineste conditiile legale pentru detinerea si exercitareacalitatii pe care o are in societatea comerciala.Declaratia pe proprie raspundere trebuie data de: persoanele fizice care desfasoara activitati independente;fondatori;administratori;reprezentantul permanent - persoana fizica - desemnat prin contractul deadministrare a unei societati comerciale;

Activity (34)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
1 thousand reads
Dana Bobocea liked this
Dol3ce liked this
Adriana Sescu liked this
Galina Bujor liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->