Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
1Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
BVPSZICH_LEV1_2009-2010_2 Rendőrtiszti Főiskola Büntetés-Végrehajtás Tanszék Témavázlat 2009/2010

BVPSZICH_LEV1_2009-2010_2 Rendőrtiszti Főiskola Büntetés-Végrehajtás Tanszék Témavázlat 2009/2010

Ratings:
(0)
|Views: 89|Likes:
Published by Gergely Fliegauf
tanmenet
tanmenet

More info:

Published by: Gergely Fliegauf on Feb 03, 2010
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

05/11/2014

pdf

text

original

 
BVPSZICH_LEV1_2009-2010_2Rendőrtiszti FőiskolaBüntetés-végrehajtás Tanszék Témavázlat2009/2010 tanévII. félév.Az első éves levelező hallgatók számára,büntetés-végrehajtási pszichológia tantárgybólTéma: 2. A személyiség és fejlődéseóraszám: 8előadás: 8 óraszeminárium: 0 óragyakorlat: 0 órakreditérték: 2Az órarend szerinti órák időpontjai:
A hallgatók az órák időpontjait a tanszék titkárságán egyeztessék.
Témakörök:
1. A kábítószer-probléma pszichiátriai megközelítése2. A kábítószer-probléma kontextuális megközelítése3. Kábítószer-probléma a börtönben4. „Chicagói” devianciaelméletek5. Agresszióelméletek6. Segítségnyújtás és bántalmazás7. A szociálpszichológia alapvető kísérleteinek börtönbeli értelmezése (Akonformizmus két további definíciója)8. Normák és viselkedés9. Normák és konformitás10. Irving Janis: a csoportgondolkodás szimptómái11. Irving Janis csoportgondolkodás elméleteA szoclpszichogia a szelf fogalma alatt a rsadalmi és rsasszerepeink összest érti. A szelf t alapvetulajdonga akontinuis és a kongruitás, és ez a t dolog fogja meghatározni artönzeget. Az elv tananyaga e épült. A hallgak asodik v son elsatják a szoclpszichogia alapteleit abörtönnel kapcsolatban, a különböző deviancia és agresszióelméleteket –hogy értsék, hogy a fogvatartottak státuszát a jogszabályokon kívül mégmilyen fontos faktorok határozk meg –, tobbá foglalkoznak akábítószer-probléma többirányú megközelítéseivel.
 A leveleképzés konzultáció jellegű.
A hallgatók munkáját megkönnyíti,hogy a tételek ki vannak dolgozva ahttp://bvpszichologia.blogspot.com/ weboldalon.
1
 
BVPSZICH_LEV1_2009-2010_2A félév teljesítésével kapcsolatos információk (Gyakorlati feladat)
A hallgatóknak
az aláírás teljesítéséhez 
gyakorlati feladatot is kellteljesíteni. Az alábbi három feladat közül lehet választani. Mindháromfeladat a fogvatartotti szelf témakörének megértését segíti elő.1. Az intézet kulturnevelőjének segítségével fogvatartottirajzok/festmények gyűjtése. Tíz darab rajzot kell összegyűjteni, amitdossziéban lehet beadni, vagy le lehet fényképezni, be lehet szkennelni ésCD-n lehet leadni.2. Csoportos nevelői foglalkozás keretében a fogvatartottak készítsenekegy rajzot a következő választható témákban: a börtön, a rab, a zárka, azőr. Összesen tíz rajzot kell összegyűjteni az 1-es pontban felsoroltakszerint.3. A hallgak a sodik feladatot elvégezhetik hozzátartoik vagymunkatársaik körében is. Ez esetben a hallgató jelölje, hogy kik készítettéka rajzokat. (Nem nevet kell írni, hanem például: munkatárs vagy családtagstb.)
Kiemelten fontos,
hogy a gyakorlati feladatokat a hallgag aszorgalmi időszakban teljesítse
(határidő: 2010 áprilsi 1.)
, és hogy aneve és az évfolyamának száma szerepeljen a beadott dosszién vagy CD-n.A beadanfeladatot ez alkalommal nem lehet e-mail-en elldeni,hanem a tanszéken kell leadni. Jelen tematika az intézet vezetése feléigazolásként szolgál a kutatómunka elvégzésének szükségességéhez.
A vizsgával kapcsolatos információk 
A számonkérés formája
beszámoló
. A hallgató az első féléves tételek, ésa második féléves tételek közül egy-egy tételt kap meg kidolgozásra.Az első évfolyamos képzés első félévének anyagál a második félévvizsgatételei között a következők fognak szerepelni:1. Attitűdök és viselkedés2. Attitűdök és attitűdváltozás3. A társas identitás4. A csoportok észlelése5. A self 6. SzemélyészlelésA vizsgán tehát két tételből kell beszámolni. A hallgató ügyeljen a tételekpontos címére.A hallgatók tanulmányozzák a http://bvpszichologiahirek.blogspot.com/weboldalt is, ahol a tantárggyal kapcsolatos egyéb fontos tudnivalókattalálhatnak.
Kötelező irodalom:
2

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->