Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
86Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Marketing Online

Marketing Online

Ratings: (0)|Views: 1,253|Likes:
Published by angelarusu

More info:

Published by: angelarusu on Feb 05, 2010
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

05/11/2014

pdf

text

original

 
M@rketing on-line
 
1
 
1. Principiile şi motoarele noului mediu de marketing
Telefonia a avut nevoie de 40 de ani pentru a ajunge la 50 de milioane declienţi. Internetul a realizat acest lucru în doar 4 ani deoarece tehnologiile digitaleasigură canale deosebit de eficiente pentru afaceri şi tranzacţii.Internetul a creat un nou set de reguli şi a condus la scăderea costurilor,diversificarea opţiunilor oferite clienţilor, schimbarea modului în care se realizeazăalianţele strategice şi la formarea unor noi tipuri de parteneriate.
1.1. Definiţii
Comerţul electronic
- schimbul între părţi (persoane fizice sau organizaţii)mediate prin tehnologie sau între organizaţii care facilitează aceste schimburi, prinmijloace electronice. În majoritatea definiţilor comerţului electronic, accentul este pus pe activităţile digitale realizate (inventarierea, procesele de schimb şi plată) şi pemijloacele electronice (schimbul electronic de date).
 Afacerile electronice
- aplicarea tehnologiei IT la procesele interne aleafacerilor şi activităţilor comerciale în care se angajează o companie.
Marketingul electronic
- Folosirea Internetului şi a altor tehnologii digitaleinformaţionale şi de comunicaţii pentru îndeplinirea scopurilor de marketing. Este procesul prin care se creează şi se mein relaţii cu clieii, prin intermediulactivităţilor on-line, pentru a uşura schimbul de informaţii, produse şi servicii care săsatisfacă obiectivele ambelor părţi.Marketingul electronic cuprinde un ansamblu de activităţi sprijinite de IT careau trei scopuri principale: crearea şi implementarea strategiilor de marketing pentru aatrage şi păstra clienţii (segmentare, ţintire, poziţionare şi amplasare), creştereaeficienţei mixului de marketing on-line şi crearea de schimburi care satisfacobiectivele ilor implicate. La o primă vedere nu exisdiferee faţă demarketingul clasic. Însă Internetul a condus la modificarea obiectivelor organizaţiilor,la creşterea eficienţei proceselor, la un acces superior la informaţii, la reducereacosturilor, la apariţia unor noi instrumente de marketing etc.
Comerţ electronic mobil 
- Cumpărarea şi vânzarea de bunuri şi servicii prinmijloace fără fir, cum ar fi telefoanele mobile şi PDA. Această forpermite2
 
cumrătorilor accesarea Internetului fără conectarea fizică la reţea permiţândcomunicaţii în orice moment şi din orice loc. Companiile iau în calcul intensificareaacestui tip de comerţ ca urmare a dezvoltării tehnologiei (wireless) şi a comunicaţiilor în bandă largă (3G).
Marketingul mobil 
– presupune realizarea unor activităţi de marketing prinintermediul unor tehnologii mobile (atenţionări prin SMS).
1.2. Evoluţia Internetului
Internetul este o tehnologie cu multe caracteristici care are capacitatea de amodifica concurenţa în multe sectoare industriale sau chiar de a crea noi sectoareindustriale (jocuri pe Internet MMO). În continuare sunt prezentate câteva date careau marcat evoluţia Internetului.1958 – Proiectul ARPANET – lansarea proiectului care urmărea să folosească forţelearmate SUA.1961 – Proiect MIT privind Teoria Dirijării Pachetelor de Date1969 – Proiectul ARPANET este aprobat şi intră în vigoare.1973 – Primele conexiuni internaţionale ARPANET1980 – Tim Benners Lee întocmeşte primele reguli pentru World Wide Web → părintele Internetului1982 - Se stabilesc protocoalele TCP (Protocol de Control al Transmisiei) şi IP(Protocol de Internet)1984 – Se creează reţeaua JANET – leagă instituţiile de învăţământ superior 1985 – Compania Symbolics este prima afacere înregistrată dot.com1988-1990 – 28 ţări semnează un acord de afiliere la NSFNET1991 – Tim Benners Lee şi alţi savanţi inaugurează World Wide Web1993 – Prima publicaţie de Internet – Wired- Apare primul browser de reţea- Apar primele magazine de cumpărături on-line- Apare SPAM1995 – Apare Amazon.com1996 – Yahoo! este cotat la bursă2001 – BBC transmite Wimbledon-ul interactiv (I-TV)2006 – Numărul utilizatorilor de Internet depăşeşte 1 miliard3

Activity (86)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
1 thousand reads
diwakar0000000 liked this
Daraban Claudia liked this
lectiadeistorie liked this
Lena Bruma liked this
Dan liked this
Cris Tina liked this
AndreeaFlorica liked this
sandu53 liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->