Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
59Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Ttmutató az üzleti terv elkészítéséhez (2003, 40 oldal)

Ttmutató az üzleti terv elkészítéséhez (2003, 40 oldal)

Ratings: (0)|Views: 2,661|Likes:
Published by Cseke Istvan

More info:

Published by: Cseke Istvan on Feb 13, 2010
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

07/25/2013

pdf

text

original

 
ÜZLETI TERV
TARTALOMJEGYZÉK
ZÖLD SZAKASZ
 Piackutatás......................................................................................................................2Mások kutatásai..............................................................................................................4Saját piackutatás.............................................................................................................5Információforrások.........................................................................................................6A jó kérdőív tartalmi elemei (Miként állítsd össze a kérdőív kérdéseit?)...................7Érvek és ellenérvek a vizsgálati/kutatási módszerekről...............................................9
SÁRGA SZAKASZ
Hogyan nézzen ki az üzleti terved?.....................................................................................11 Borítólap1. Összefoglaló (I. rész)...................................................................................................132. A termék/szolgáltatás (II. rész)...................................................................................153. Piacelemzés (III. rész)..................................................................................................174. Marketingstratégia (IV. rész).....................................................................................195. Személyzet (V. rész)....................................................................................................216. Költségek és az árak meghatározása (VI. rész).........................................................237. Cash flow - előrejelzés (VII. rész)...............................................................................278. Nyereség- és veszteségszámítás (VIII. rész)...............................................................31Eredménylevezetés
KÉK SZAKASZ
Mellékletek Megjegyzés az Áfáról.....................................................................................................32Egyéni vállalkozók részéreCash flow - előrejelzés.........................................................................................34Eredménylevezetés..............................................................................................35Társas vállalkozások részéreCash flow - előrejelzés.........................................................................................36Eredménykimutatás.............................................................................................37Ajánlott irodalom..................................................................................................................38
Az “Útmutató az üzleti terv elkészítéséhez” csak az Életpálya programban résztvevő fiatalok számáraingyenes! Részben vagy egészben történő felhasználása, másolása az Életpálya Alapítvány hozzájárulásanélkül nem megengedett! Oktatási célokra csak az Életpályával kötött megállapodás keretén belülhasználható!
Útmutató az üzleti terv elkészítéséhezÉletpálya Alapítvány
1
 
PIACKUTATÁS
Mit kell tudnod?
 Mielőtt belevetnéd magad a piackutatásba, hasznos, ha végiggondolod mindazt, amittudnod kell. Újságok böngészése vagy az utcán folytatott kérdőíves igényfelmérés nagyonidőigényes - így nagyon fontos az, hogy a megfelelő kérdéseket tedd fel.Ennek egyik módja, hogy megválaszold a probléma lényegét átfogó három kulcskérdést: 1./ Kik a vásárlók/fogyasztók - hányat tudok megnyerni és fizetnek-e annyit, hogynyereséges legyek?2./ Kik a versenytársak - tudok-e versenyezni azokkal, akik már a piacon vannak?3./ Mi lesz a tevékenység - meglesz-e bennem a képesség és erő, hogy a vevők igényeitkielégítsem? Rájössz arra, hogy ezek a kulcskérdések olyan további kérdések sokaságát vetik majd fel,amelyeket szintén meg kell válaszolnod, mielőtt bekezdhetsz a vállalkozásba. További30-40 kérdés vetődhet fel - próbálj meg a lehető leghatározottabb (pontosabb) formábanválaszolni mindegyikre. 
KULCSKÉRDÉSEK
 Az útmutató legfontosabb célja, hogy reálisan végiggondold vállalkozási tervedet. Enneksorán az alábbi három alapvető problémakörre kell koncentrálnod:1./ Mi lesz az a termék vagy szolgáltatás, ami a vállalkozás alapját képezi?2./ Milyen piacon és hogyan történik ennek a terméknek az értékesítése3./ Milyen lesz a vállalkozás operatív működése, hogyan biztosítható a nyereségesműködésRájössz arra, hogy ezek a kulcskérdések további kérdések sokaságát vetik majd fel, amelyeketszintén meg kell válaszolnod, mielőtt belekezdhetsz vállalkozásodba. Íme néhány olyankérdés, melyekre a választ magad adod meg az üzleti terv elkészítésével:
Vásárlók- fogyasztók:
- milyen igény van az adott termék iránt?- mekkora a fizetőképes kereslet?- hogyan érhetem el a potenciális vásárlókat? 
Versenytársak:
- Van-e hasonló termék a piacon?- Mennyibe kerül?- Mik az erősségei és hibái? 
Működés:
- Milyen eszközökre és berendezésekre, illetve szakértelemre van szükség?- Hogyan biztosítom az anyagi hátteret?- Mennyi lesz a termékem ára?
Útmutató az üzleti terv elkészítéséhezÉletpálya Alapítvány
2
 
A kulcskérdésekre adott válaszok határozzák majd meg az
üzleti stratégiát
. Ez a stratégia,amely bizonyos időközönként felülvizsgálatra szorul, egy reális, elérhető célt kell hogykitűzzön vállalkozásod elé.
Ilyenek lehetnek:
- nyereséges működés bizonyos időtartamon belül- meghatározott forgalom elérése- meghatározott piaci részesedés elérése. A cél elérésének eszközeit tartalmazza majd az üzleti terv részeként megalapozandómarketing és működési/pénzügyi stratégia. 
Útmutató az üzleti terv elkészítéséhezÉletpálya Alapítvány
3

Activity (59)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
1 thousand reads
Krisztina Csipes liked this
TomeToenner liked this
Renata Börzsei liked this
Kata Nagy liked this
Kyáni Attila liked this
pausovits liked this
Gabi Kosarasné liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->