Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Save to My Library
Look up keyword
Like this
50Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Citirea Eficienta Foloseste-Ti MINTEA

Citirea Eficienta Foloseste-Ti MINTEA

Ratings:

5.0

(1)
|Views: 1,084 |Likes:
Published by petri_pierre
Foloseste-ti mintea / Use your mind
Foloseste-ti mintea / Use your mind

More info:

Published by: petri_pierre on Feb 15, 2010
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

07/15/2013

pdf

text

original

 
2.Citirea mai eficientăşi mai rapidă
Prezentare generală• probleme de lectură şi de învăţare• Citirea şi învăţarea – definiţii - proceseidei greşite despre lectură şi viteza de lectură; de ce au apărut• Ochiul• Percepţia în timpul lecturii şi al învăţării• Exerciţii pentru îmbunătăţirea comprehensiunii şi vitezei de lecturăÎn spaţiul de mai jos veţi nota toate problemele pe care le aveţi cu lectura şiînvăţarea. Fii riguros cu tine însuţi. Cele cît eşti mai capabil să defineşti cu atît eştimai capabil să-ţi îmbunătăţeşti performanţele.
 
Scrie propria definiţie a cuvântului
 LECTURĂ 
.
Citirea mai eficientă şi mai rapidă
 Profesorii de lectură şi cei care predau alte materii au remarcat în ultimii cinci ani,că în fiecare din clasele lor, apar în general aceleaşi probleme. Mai jos este lista cu problemele cele mai frecvent întîlnite. Cititorul este sfătuit să confrunte propriilesale problem cu acestea şi să adauge la propria listă alte probleme - care probabilnu vor fi prea multe.Vederevitezacomprehensiunetimpvolumambientreţinerememorareobosealălene plictisealainterescriticămotivaţieorganizareregresieamintirenerăbdarevocabular subvocalizarestil literar respingereconcentrarerăsfoit înapoi
 
Fiecare dintre problemele din tabelul de mai sus este gravă, şi poate ea singură perturba lectura şi învăţarea. Aceasta carte este concepută pentru rezolvareaacestor probleme, capitolul de faţă fiind axat în principal pe vedere, viteză,inteligenţă, timp şi volum de lectură, precum şi mediul de învăţare.Înainte de a ajunge la aspectele fizice ale lecturii am să definesc termenul, şi am săexplic ca o consecinţă a acestei definiţii de ce gama largă de problem care existăeste răspîndită atît de mult.
Definiţia lecturii
Lectura, care adesea este definită ca "obtinerea de la carte a ceea ce autorul aintenţionat "sau " asimilarea cuvîntului scris " merită o definiţie mai completă. Ea poate fi definită după cum urmează: Lectura este interdependenţa totală aindividului cu informaţia în formă simbolică. Ea reprezintă de obicei aspectulvizual al învăţării şi conţine următorii şapte paşi:
recunoaştere
 Cunoaşterea de către cititor a simbolurilor alfabetice. Acest pasare loc cu puţin înainte ca aspectulfizic al lecturii să înceapă.
asimilare
Procesul fizic prin care lumina sereflectă de la cuvânt şi este primită deochi, apoi transmisă prin intermediulnervului optic la creier.Vezi Fig 39.

Activity (50)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
1 thousand reads
Jacky Russel liked this
lvatavu4677 liked this
Irina Vrinceanu liked this
Vladislav Zaitev liked this
Ionut Sîrbu liked this
Roman Bugaevschi liked this
activiorel liked this

You're Reading a Free Preview

Download
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->