Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
29Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Nanoparicule de Oxid de Fier Tataran

Nanoparicule de Oxid de Fier Tataran

Ratings: (0)|Views: 1,211|Likes:
Published by ionutza_08

More info:

Published by: ionutza_08 on Feb 16, 2010
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

05/15/2015

pdf

text

original

 
 Nanoparicule de oxidde fier 
TATARAN IOANA ALINACATB, an IV
1
 
Nanotehnologia
se ocupa cu manipularea materiei la nivel atomic si molecular pentru a produce structurile ce stau la baza unor materiale si mecanisme mai mici de 100 de nanometri. Nanotehnologia e un domeniu diversificat care foloseste aplicatiile clasice ale fizicii incombinatie cu abordarile noi ale ansamblarii moleculare. Are un potential urias in medicina,electronica si producerea energiei.
Nanotehnologia
propriu-zisa trebuie sa aiba la baza 3 conditii:- sa permita pozitionarea precisa a fiecarui atom.- sa produca o structura moleculara care sa se conformeze legilor fizicii la nivel molecular.- costurile de fabricatie sa nu depaseasca cu mult costurile materiei brute si energiei.Se observă că activitatea unui agent antimicrobian comercial împotriva bacteriilor gram pozitive este de circa 8 ori mai mare dacă el se află în stare de nanodispersie în apă faţă decazul în care este dizolvat într-o soluţie de apă/ etanol, respectiv concentraţia minimă deinhibare este de circa 8 ori mai mică în primul caz faţă de cel de al doilea.Obţinerea unor  produse apoase ale unor agenţi fluorescenţi hidrofobi este dificilă, în special într-un mediumicelar. Nanodispersarea agenţilor fluorescenţi nu numai că permite obţinerea unor dispersiistabile dar înbunătăţeşte şi randamentul.Multe medicamente nu îşi pot arăta adevăratul potenţial datorită solubilităţii lor scăzute. Din 1995, mai mult de 90% din medicamenteleaprobate prezintă o solubilitate scăzută. Pentru a contrabalansa această problemă se apeleazăla tot felul de metode, fiecare având limitări semnificative. Nanotehnologiile permit rezolvarea acestei probleme. Nanotehnologiile au posibilitatea de a schimba natura tuturor obiectelor create de către om,deoarece controlul la scară nanometrică înseamnă influenţarea proprietăţilor fundamentale,fenomenelor şi proceselor, exact la scara la care proprietăţile şi fenomenele electronice,chimice sau biologice sunt definite.Crearea structurilor nanometrice permite controlul proprietăţilor fundamentale alematerialelor, cum ar fi temperatura de topire, proprietăţile magnetice, sarcina electrică,culoarea, fără a modifica compoziţia chimică.
2
 
 Nanomaterialele şi nanotehnologiile reprezintă domenii de cercetare coerente, la hotarul a treicurente tehnologice:
tehnici noi şi îmbunătăţite de control al dimensiunii şi de manipulare ananomaterialelor;
tehnici noi şi îmbunătăţite pentru caracterizarea nanomaterialelor (rezoluţie în spaţiu,senzitivitate chimică, etc.);
mai bună conştientizare a relaţiilor dintre nanostructură şi proprietăţi şi a modului lor de valorificare.De ce dimensiuni nanometrice?
Raportul suprafaţă/volum foarte mare caracteristic nanostructurilor, le face ideale pentru aplicaţii în domeniul materialelor compozite, reacţiilor chimice, eliberării demedicamente, stocării energiei.
materialele ceramice nanostructurate sunt mai rezistente mecanic şi mai puţin fragile;
cataliza la scară nanometrică va îmbunătăţi randamentul reacţiilor chimice, acombustiei în particular, reducând în acelaşi timp în mod semnificativ poluarea.
mai mult de jumătate din substanţele noi cu efect terapeutic nu sunt solubile în apă lanivel micrometric, dizolvându-se probabil la nivel nanometric;
devine astfel posibilă proiectarea de noi medicamente în formă utilizabilă.
nanostructurile permit construirea de sisteme cu o densitate a componentelor multcrescută;
electronii vor avea nevoie de timpi mult reduşi pentru a circula între componente;
noi dispozitive electronice, circuite mai mici şi mai rapide, funcţionare îmbunătăţită,reducerea consumului de energie.Aceste materiale pot fi grupate în trei familii de produse:
materiale întărite la scară nanometrică,
materiale nano – structurate în suprafaţă,
materiale nano – structurate în volum.
3

Activity (29)

You've already reviewed this. Edit your review.
Mykel added this note
:)
Mykel liked this
1 thousand reads
1 hundred reads
capatanm liked this
capatanm liked this
capatanm liked this
Edward liked this
Edward liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->