Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Save to My Library
Look up keyword
Like this
101Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
BIANTARA BASA SUNDA

BIANTARA BASA SUNDA

Ratings: (0)|Views: 36,056 |Likes:
Published by rei_sanca

More info:

Published by: rei_sanca on Feb 20, 2010
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

05/22/2013

pdf

text

original

 
BIANTARA BASA SUNDAWasta : Dwi NuriniKelas : VIII FAsal Sekolah : SMPN 1 Cimanggung SumedangTAREKAH NGEUNAAN SENI TRADISIAssalamua’laikum Wr.wb.Alhamdulillahi Robbil ‘Alamin, Alhamdulillahi ladzi hadzana li hadza wamakunnalinahtadya laula an haddzanallah. Laqad ja’akum rosulullahi min Robbina bil haqi bashiron wanadziro.Asyhadualla illaha illalloh, waasyhadu anna Muhammadan Rosululloh.Allohumma sholli ala Muhammad wa’ali Muhammad. Amma Badu.Bapa miwah ibu girang pangajen hormateun simkuring,Hadirin anu sami linggih dina ieu pasamoan,Puji sinareng syukur urang sanggakeun ka Gusti nu Maha Suci anu Maha Welas tur Maha Asih henteu aya pilih kasih kasugri nu kumelip di ieu bumi, anu parantos maparinmang rewu-rewu nikmat ka urang sadayana. Ku nikmat sareng hidayah mante-Na dinadanget ieu simkuring tiasa silaturahmi, patepung lawung patepang raray dina acara “Pasanggiri Biantara Basa Sunda Tingkat SMP sa-Kabupaten Sumedang”.Solawat miwah salam mugia salamina dilungsurkeun ka jungjunan alam NabiPanungtung anu Parantos ngalungsurkeun cahaya ka imanan ka Umatna, Nabi panutanurang, Nabi Muhammad S.A.W. teu hilap rahmat sareng salam oge di lungsurkeun kakulawargana, katut muslimin sareng muslimat sadayana. Amin Ya Robbal a’lamin.Bapa miwah Ibu girang pangajen anu di hormat.Langkung tipayun nepangkeun simkuring wasta pun Dwi Nurini, Siswi kelas 8SMPN 1 Cimanggung. Alhamdulillah dina danget ieu simkuring tiasa ngiring aub janten patandang dina ieu pasanggiri biantara basa sunda. Maksadna teu aya sanes mung hoyongdiajar nyarios dina basa sunda. Dina ieu waktos simkuring bade nyobi medar perkawis“Tarekah Ngeunaan Seni Tradisi” . mugia aya mangfaatna kanggo ngahirup-huripkeundeui ieu seni tradisi anu ayeuna katinggalna meh pareum.Hirup jeung mekarna kasenian, salawasna luyu jeung kabutuh masyarakatna, tangtuwae dina kamekaranana oge baris kapangaruhan ku kaayaan lingkungan jeung paneka jaman. Lamun urang nyoreang ka tukang, fungsi kasenian dina jaman bihari raket patalina jeung upacara adat. Ari kiwari geus robah jadi pintonan pikeun hiburan. Robahna teh laindina fungsina wungkul, tapi deuih dina prak-prakan magelarkeunnana.Hadirin nu ku simkuring di hormat. salaku urang sunda geus jadi kawajiban urang pikeun miara tur ngamumule seni tradisi sunda, ulah nepi ka seni tradisi urang teh diaku ku

Activity (101)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
1 thousand reads
Khoirul Ansori added this note
u lala cetar membahana baday meni alus pisan eui
Kang Iwa Kartiwa liked this
Sheilla Meili Denissa added this note
good
Sheilla Meili Denissa added this note
fsfes
Naufal Tsabitul Azmi added this note
tong panjang teing atuh
Melani Gunawan liked this
C'Gintar Nax Mza added this note
kapanjangan

You're Reading a Free Preview

Download
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->