Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
92Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Tom Gabbay -Conspiratia Din Berlin

Tom Gabbay -Conspiratia Din Berlin

Ratings:

5.0

(1)
|Views: 984|Likes:
Published by teodoracandrea
TOM GABBAY-CONSPIRATIA DIN BERLIN
TOM GABBAY-CONSPIRATIA DIN BERLIN

More info:

Published by: teodoracandrea on Feb 25, 2010
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

01/01/2015

pdf

text

original

 
De peste 40 de ani, asasinarea lui John F. Kennedy este o enigmă.Berlin, iunie 1963 Jack Teller n-ar fi trebuit să se afle acolo, dar un agent CIA nu iese niciodată din joc. Fostul agent CIA Jack Teller primeşte un telefon în urma căruia este trimis în Berlinpentru a se întâlni cu un agent est german care deţine o informaţie de o importanţăcovârşitoare. Informaţie care-i va fi dezvăluita doar lui. Aşa află că se pune la cale nicimai mult nici mai puţin decât asasinarea preşedintelui american John F. Kennedy încursul vizitei lui la Berlin, în vreme ce va ţine discursul de la zidul Berlinului, darnimeni nu pare să ia ameninţarea în serios şi lucrurile iau o întorsătură urâtă, căcitotul pare suspect.Misiunea lui: să oprească asasinatul, dar pentru asta trebuie să rămână în viaţă.Poate face acest lucru doar dacă nu uită cele două reguli de aur ale spionajului:trădarea e la ordinea zilei şi nimeni nu este cine pare a fi..
TOM GABBAY CONSPIRAŢIA DIN BERLIN
rao international publishing company 
The Berlin Conspiracy
 Traducere din limba engleză Mihai Popescu2006
 Juliei pentru tot 
Cele ce urmează sunt o relatare a evenimentelor care au avut loc în iunie 1963.Din motive evidente, până acum am păstrat pentru mine aceste fapte, dar acum sunt prea bătrân pentru a-mi mai face griji din cauza lor.În plus, nenorociţii nu mă vor găsi niciodată.
Prolog
 
Am părăsit Berlinul în dimineaţa de după înmormântarea mamei. Cucâteva ore înainte ca ea să moară, fratele meu şi cu mine am fost luaţi din patşi ni s-a spus să ne luăm un ultim rămas-bun. Amintirea acelei nopţi este încăvie, chiar şi prin negura tuturor acelor ani.nd am şit în came, un fascicul de lumicaldă se rersă înăuntru, luminându-i faţa. Nu părea reală, deja semăna mai mult cu un îngerdecât cu mama noastră. După un moment ne-a şoptit, încet, cu o voce sfârşită:
Kommt 
.„Veniţi... nu vă temeţi." Era tânără, mult prea tânără pentru a muri, darpână şi eu puteam vedea că doar o fărâmă preţioasă de viaţă mai rămăsese întrupul acela firav ce alunecase spre lumea umbrelor.Nimic nu se schimbase. Pe măsuţa de toaletă erau aşezate ordonat rujurişi pudre; cutia muzicase afla înpe poliţa de deasupra minului,dansatorii i de vals înghi într-un pas sileios. ngă pat trona ofotografie formală de nuntă într-o rade argint, iar pe perete, o po înceţoşată a unui om zâmbitor, îmbrăcat în uniformă - panglica neagră şimedalia de onoare decorau imaginea unui soţ şi tată care, ca mulţi alţii, nu s-amai întors din „războiul pentru curmarea tuturor războaielor". Toate erau lalocul lor, şi totuşi camera părea într-un fel schimbată. Mirosul de medicamentedispăruse; moartea plutea în aer.L-am luat pe Josef de mână şi l-am condus până la marginea patuluimamei. El avea pe atunci numai opt ani, cu cinci mai puţin decât mine, şiprobabil nu înţelegea foarte bine ce se întâmpla. Nimeni nu ne explicase, nu înatâtea cuvinte.Ea a stat întinsă, complet nemişcată, pentru un timp ce mi-a părut oeternitate, şi mi-a trecut prin cap gândul că ar fi putut să fi murit în răstimpul în care am traversat noi camera, în cele din urmă pleoapele i s-au ridicat şi şi-a îndreptat privirea asupra noastră. Ne-a studiat feţele multă vreme, de parcă arfi vrut să le memoreze. Sau poate că îşi aduna forţele, hotărâtă să foloseascăacele ultime suflări pentru a articula cuvintele pe care voia să le lase în urmaei.– Daţi-mi mânuţele, ne-a şoptit.I-am simţit slăbiciunea în momentul în care a încercat să ne strângămâinile într-ale ei.– Vedeţi...Încercă să zâmbească.– O familie... Înţelegeţi?Eu am aprobat din cap, deşi nu eram sigur că înţelegeam.– Spune-o, a insistat ea.– O familie, am răspuns eu ascultător.

Activity (92)

You've already reviewed this. Edit your review.
ellalove liked this
ellalove liked this
1 thousand reads
1 hundred reads
vasiletripon liked this
schimbdecarti liked this
vasiletripon liked this
Nunvailer liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->