Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
2Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
The Daily Dutch #15 uit Vancouver | 25/02/10

The Daily Dutch #15 uit Vancouver | 25/02/10

Ratings: (0)|Views: 758|Likes:
De zestiende Daily Dutch, rechtstreeks uit Vancouver. Met oa regisseur Astrid Wisman van de NOS over dé streep en elke dag een tafel in the lodge.
De zestiende Daily Dutch, rechtstreeks uit Vancouver. Met oa regisseur Astrid Wisman van de NOS over dé streep en elke dag een tafel in the lodge.

More info:

Published by: Holland Heineken House on Feb 25, 2010
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

03/10/2010

pdf

text

original

 
Verkerk: ‘Wij warenwat onstuimiger’Pag. 7
Gelukkig, ze lachen weer
Het duurde even maar er wordt weer gelachen in de Richmond Olympic Oval.Sven Kramer en Gerard Kemkers waren dinsdag wereldwijd groot sportnieuws.De verkeerde wissel, waardoor de Friese schaatser gediskwaliceerd werd op de10.000 meter, is zowel in de nationale- als internationale pers breed uitgemeten.De knop is omgezet, want de schaatsers zijn zich aan het voorbereiden op deploegenachtervolging die vrijdag van start gaat.
Foto: ANP 
 
Zingen op NederlandsgrondgebiedPag. 4
25 februari, 2010 | nummer 15
Verrassende vierde plek shorttrackploegPag. 2
De Nederlandse krant in olympisch Vancouver
 
De Nederlandse vrouwenrelayploeg verraste gis-teren op de 3.000 meter met een vierde plaats.Daar ging wel diskwalicatie van het Zuid-Kore-aanse relayteam aan vooraf.
Door Tobias Bos en Ingrid van Rooijen
Zuid-Korea waande zich voor vijf minuten olym-pisch kampioen. Zwaaiend met hun nationale vlagreden de schaatssters door het stadion, hun fansop de tribune waren uitzinnig van vreugde. Toenkwam de mededeling dat de ploeg werd gediskwa-liceerd omdat er in de nale een overtreding wasgemaakt. Daardoor ging de gouden medaille naarChina, pakte Canada de zilveren medaille en scho-ven de Verenigde Staten van de vierde naar de derdepositie. De teleurgestelde Koreanen dropen massaalaf nadat de ociële uitslag op de schermen bekend werd gemaakt.Dankzij de uitschakeling van Zuid-Korea was heterepodium in het Pacic Coliseum in Vancouverook heel dichtbij voor de Nederlandse ploeg. An-nita van Doorn, Jorien ter Mors, Sanne van Kerk-hof en Maaike Vos moesten het gisteren in de b-nale opnemen tegen de shorttrackploegen van Japan, Hongarije en Italië. Aangemoedigd dooronder meer familie, directeur sport van de KNSB
Redactie
Tobias BosPim BrassienFemke van der VeenTwan ClarijsMarlot Hak Marjolein ReezigtIngrid van RooijenMathijs Vuister
Hoofdredactie
Richard Geeve
Vormgeving
Rens Lieman
Coördinatie
Paul de LangeGert-Jan Peddemors
Colofon The Daily Dutch
The Daily Dutch is een uitgave van Heineken in samenwerking met NOC*NSF gemaakt door studenten van de School voor  Journalistiek in Utrecht. Mede mogelijk gemaakt door:
2 Nieuws
1. Duitsland
710724
2. VS
791228
3. Canada
76215
4. Noorwegen
66618
5. Zwitserland
6028
6. Zuid-Korea
54110
7. Oostenrijk 
43310
8. Zweden
4228
8. China
4228
10. Rusland
34613
11. Nederland
3126
12. Frankrijk 
23510
13. Australië
2103
De lijsten zijn gerangschikt op volgorde van delanden met de meeste gouden medailles.
TOTAAL
Algemene medaillespiegel
1. Zuid-Korea
3205
2. Nederland
3126
3. Tsjechië
2013
4. Canada
1124
TOTAAL
Schaatsspiegel
 Arie Koops en voormalig langebaanschaatsster Sip-pie Tigchelaar wisten de Oranje-vrouwen als eersteover de streep te komen. Waar tegenstanders Hon-garije en Italië nog wel eens onderuit gingen bij een wissel, wisselden de Nederlanders steeds erg goed.De vrouwen lagen al snel aan kop. Hiermee pak-ten zij een vijfde plek in het algemeen klassement.Door de misstap van Zuid-Korea schoven de da-mes, gecoacht door John Monroe, vervolgens ook een plekje op.De vierde plaats in het eindklassement van de Ne-derlandse vrouwen zorgde voor enthousiaste reac-ties. Nico van Doorn, vader van Annita, was dolblijmet het doorschuiven naar de vierde plaats. “Als ernou nog een team wordt gediskwaliceerd hebbenze een bronzen medaille”, zei hij hoopvol, om ervervolgens aan toe te voegen dat zoiets eigenlijk nooit gebeurt. “Vierde is een rotplek maar vanuitde b-nale is dit gewoon goed”, twitterde Annitazelf. “Hier kunnen we alleen maar tevreden meezijn.”En zo is het, deze vierde plek is immers de hoogsteplek ooit voor Nederland bij de Olympische Spelenop dit onderdeel.Er was nog meer euforie voor de Nederlanders. VanDoorn plaatste zich met een nieuw Nederlands re-cord voor de kwartnales van de 1.000 meter, die
Shorttrackster Jorien ter Mors duwt Sanne van Kerkhof vooruit bij een aossing in de 3.000 meter relay. Om hen heen het Hongaa
 Verrassing van re
 
De bobsleesters Esmé Kamphuis enTine Veenstra zijn in de tweemans-bob op een keurige achtste plaatsgeëindigd. Goed voor een olympisch diploma.Met die goede prestatie verzachten ze dematige prestatie van de mannen tweemansboben het terugtrekken van de viermansbob. Dewedstrijd op de snelle baan van Whistler werduiteindelijk een groot feest voor Canada. DeCanadese bobs pakten zowel het goud alszilver. Het brons ging naar Amerika.
3
24/7 updates? Volg ons via www.twitter.com/heineken_house
Bobsleesters naarkeurige achtste plek  
rse (l), Italiaanse en Japanse (r) team. Foto: ANP 
Morgen wordt een drukke dag. Niet al-leen snowboardster Nicolien Sauerbreijkomt in actie, ook staan de ploegen-achtervolgingen van de mannen en vrouwenop het programma. Van Sauerbreij wordt veelverwacht, niet in de laatste plaats door haarzelf.Ze is in vorm, heeft de leiding in het wereldbe-kerklassement en is naar eigen zeggen helemaalvoorbereid. Na twee mislukte Spelen is het nutijd voor Sauerbreij om eremetaal mee naar huiste nemen, hoewel de concurrentie groot is.
Sauerbreij wil oogsten
Kramer, Tuitert, Kuipers en Blokhuijsen zijn devier geselecteerden voor de teampursuit. Eénvan hen zal niet in actie komen. Het Neder-landse team is een goede kanshebber voor eenmedaille. Zowel het wereld- als baanrecord is inNederlandse handen. Hierbij moet wel wordengezegd dat de mannen niet eerder in dezeformatie reden. De mannen schaatsen morgende kwart- en halve nale. Bij de vrouwen staatalleen de kwartnale op het programma. (IvR)
Zie ook pagina 6: Uur van de waarheid
 Voorbeschouwing, snowboarden en schaatsen
morgen plaatsvinden. Niels Kerstholt eindigde alstweede in de series en plaatste zich voor de kwart-nales van de 500 meter. Jorien ter Mors en Liesbeth Mau-Asam wisten nietverder te komen. Zij werden in de series van de1.000 meter gediskwaliceerd. Sjinkie Knegt kwamer gisteren niet aan te pas op de 500 meter. Voorhet drietal zijn de Olympische Spelen nu voorbij.
layploeg
Ze ging voor goud, ze haalde goud. Martina Sablikova heeft gisteren haar tweede goudenen derde olympische medaille behaald in deOlympic Oval, dit keer op de 5.000 meter. Jo-rien Voorhuis en Elma de Vries werden respec-tievelijk tiende en elfde.
Door Femke van der Veen
De 22-jarige Sablikova is door haar zege de enigeschaatser die twee gouden medailles wint op deindividuele afstanden op de Olympische Spelenin Vancouver. De Tsjechische maakte ook giste-ren haar favorietenrol waar. Ze gleed met langeslagen over het ijs en dook meteen al onder hetschema van de Duitse Stephanie Beckert.Sablikova won op de vorige Winterspelen geenmedailles, daarna ging het alsmaar beter met haarprestaties. Vanaf 2007 won ze elk jaar op de WK afstanden gouden medailles. De 3.000 en 5.000meter werden door haar gedomineerd. Die lijnheeft ze weten vast te houden. Ook dit olympisch jaar steekt ze met kop en schouders boven haarconcurrenten op de 3.000 en 5.000 meter uit. Enzelfs op de 1.500 meter, niet haar beste afstand, wist ze in Richmond brons te behalen.De Duitse Stephanie Beckert klokte gisteren eenzilveren tijd. Het brons ging naar de CanadeseClara Hughes, die daarmee in stijl haar sportcar-rière beëindigt.De verwachtingen voor de twee Nederlanders opdeze afstand waren niet hoog gespannen. JorienVoorhuis en Elma de Vries werden respectievelijk tiende en elfde. Voorhuis wilde haar persoonlijkerecord verbreken, maar slaagde daar niet in. Te-gen de
NOS 
zei ze: “Eigenlijk ging mijn race heelgoed, maar het was jammer van de laatste drierondjes. Vanaf nu is het herstellen, uitwerken enverder kijken naar de ploegenachtervolging vanvrijdag. Ik kan hier tevreden mee zijn.”
Sablikovaopnieuw naar goud
Donderdag 25 februari
Geen Nederlanders in actie
Vrijdag 26 februari
10.00 - Snowboarden, reuzenslalom
(Sauerbreij)
12.30 - Ploegenachtervolging mannen
(Kramer, Blokhuijsen, Tuitert, Kuipers)
13.20 - Ploegenachtervolging vrouwen
(Wüst, Valkenburg, Groenewold,De Vries, Voorhuis)
18.00 - Shorttrack, 500 / 1.000 meter
(Kerstholt / Van Doorn, Knegt)
Vandaag
20.30 - De Coronas22.30 - Gerard Joling23.30 - DJ Ronald tot sluitingstijd (2.00 uur)
Morgen
09.00 - Holland Heineken House open20.30 - De Coronas22.30 - Roel van Velzen23.30 - DJ Ronald tot sluitingstijd (2.00 uur)
ProgrammaSportprogramma

Activity (2)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 thousand reads
1 hundred reads

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->