Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
9Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Religijata i Filozofskiot Pogled Na Svetot

Religijata i Filozofskiot Pogled Na Svetot

Ratings: (0)|Views: 1,262|Likes:
Published by batanm3623

More info:

Published by: batanm3623 on Feb 25, 2010
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

11/07/2012

pdf

text

original

 
Семинарска работа
Po Filozofija
 TemaReligijata i filozofskiot pogled kon svetot
 
Skopje,2009
Содржина1.
Voved...........................................................................................22. Prvite oblici nareligijata................................................4
2.1
Izvori nareligijata.............................................................5
3.
Politeizam..............................................................................64.Monoteizam.............................................................................74.1Hristijanstvo.........................................................................74.2Islamizam.................................................................................84.2 Judeizam.....................................................................................95.Rezime.......................................................................................106 Koristenaliteratura............................................................11
2
 
1.Вовед
На почетокот на светот бил Човекот, така бесмртен, гол и сам сред нежнотозеленило на Рајската градина. Ѕвездите и сонцето го капеле со светлина, живатавода му носела разладување, слатките плодови ја заситувале неговата глад, иединствена дружина му биле ѕверовите.Сето ова совршенство ги содржелонишките на здодевноста. Адам се чувствувал безделен, осамен и постојанонезадоволство му се гнездело во срцето и во телото. Севишниот се отповикувална секоја негова потреба и смислил како да го поправи сето тоа. Смислил да мунаправи друштво, содавајќи му
второ јас , плот од неговата плот
,
коска однеговата коска,
слично на него но сепак различно, од слабината на Адам , Богизвајал женско создание, според ликот на мажот. Од тој миг машкото е раздвоено од женското и двете се надополнуваат во својата спротивност.Адамго открил своето соодветство и своето рамниште- Жената.Двајцата заедно ја откриле Љубовта.3

Activity (9)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
1 thousand reads
Hanife Sulejmani liked this
Milena Krsteva liked this
Marina Grueva liked this
aceeeeeee liked this
igorakis123 liked this
aceeeeeee liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->