Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Save to My Library
Look up keyword
Like this
63Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Strategia Financiara a Firmei

Strategia Financiara a Firmei

Ratings: (0)|Views: 5,405|Likes:
Published by MILIRAIF
STRATEGIA FINANCIARA A FIRMEI
STRATEGIA FINANCIARA A FIRMEI

More info:

Published by: MILIRAIF on Feb 26, 2010
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

07/16/2013

pdf

text

original

 
CAPITOLUL I.STRATEGIA FINANCIARĂ A FIRMEI
Strategia financiară presupune identificarea surselor de finanţare şi utilizarea eficientăa resurselor financiare.Strategia financiara se axeaza pe partea de datorii din bilanţ şi are legătura cu problemele de finanţare pe termen lung a companiei. Directorul Financiar (CFO) este“arhitectul” strategiei financiare care sprijină strategia generală a firmei.
1.1Nivelul strategiei
Strategiile există la un număr de nivele într-o organizaţie.Putem distinge cel puţin trei nivele diferite de strategie organizaţională:
Strategia la
nivel de corporaţie
se referă la scopurile generale ale organizaţieişi la modul în care se va adăuga valoare diferitelor i (uniţi) aleorganizaţiei. Acesta poate fi numit şi nivelul “Holding” al companiei. Poateinclude chestiuni legate de acoperirea geografică, diversitatea produselor/serviciilor sau unităţilor de afaceri, şi modul în care ar trebui alocate resurseleîntre diferite părţi (unităţi) ale companiei. Centrul corporaţiei trebuie să joaceun rol crucial în determinarea modului în care organizaţia ar trebui structurată,modului în care resursele ar trebui alocate şi modului în care se stabilescobiectivele şi se realizează evaluările.
Al doilea nivel poate fi numit
nivelul de unitate de afaceri
, şi se referă lacum poate compania să fie un concurent de succes pe anumite pieţe. Deci principale preocupări sunt cum se poate obţine un avantaj competitiv; ce noioportunităţi pot fi identificate sau create în diferite pieţe; ce produse sauservicii ar trebui dezvoltate în ce pieţe; şi în ce măsură acestea răspundnevoilor consumatorilor astfel încât să se atingă obiectivele organizaţiei –  profitabilitate pe termen lung sau creşterea cotei de piaţă. Deci în timp cestrategia la nivel de corporaţie implică decizii legate de organizaţie ca întreg,deciziile strategice la acest nivel sunt legate de o parte din corporaţie anume(anumite unităţi).
1
 
 
Al treilea nivel este cel
operaţional.
Aici avem de-a face cu deciziioperionale, care stabilesc cum diferitele i componente ale uneiorganizaţii ajută la implementarea eficientă a deciziilor la nivel de corporaţieşi parte de corporaţie în materie de resurse, procese şi angajaţi. Într-adevăr, înmajoritatea companiilor, strategiile de afaceri de succes depind în maremăsură de deciziile luate sau activităţile care au loc la nivel operaţional.Integrarea deciziilor şi strategiei operaţionale are deci o mare importanţă şi poate presupune un efort susţinut..
2
 
CAPITOLUL II.PREZENTAREA GENERALĂ A SOCIETĂŢII S.C. EURO-NET S.R.L.2.1 Scurtă generale a societăţii S.C EURO-NET S.R.L
Societatea “EURO – NET’ S.R.L. este o persoană juridică română, sub formă de“societate cu răspundere limitată”. Societatea a fost înfiinţată în anul 2002 având ca asociatunic pe ing. Tibor Boldizsar. S.C. EURO – NET S.R.L. este constituită pe capital integral privat .Sediul societăţii este în Miercurea – Ciuc, judeţul Harghita, strada Florilor, nr. 20,înregistrată la Camera de Comerţ a judeţului Harghita sub numărul J19/458/2002.Societateaeste o organizaţie specializată în
domeniul instalaţiilor
, care sunt împărţite în două maricategorii:
instalaţii termice, ventilaţie şi sanitare;
instalaţii anti incendiu.
2.2. Obiectul de activitate al societăţii EURO – NET S.R.L.
S.C. EURO – NET S.R.L. are ca obiect de activitate următoarele:
livrare şi montaj a luminatoarelor şi a trapelor de fum
executare şi instalare sisteme sprinkler 
executarea lucrărilor pentru hidranţi interiori, exteriori şi subterane
executarea staţiilor de pompare
executarea instalaţiilor termice şi de ventilaţie
executare sisteme de climatizare
livrare şi montaj a instalaţiilor electrice
3

Activity (63)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
1 thousand reads
Ala Faiigher liked this
marina liked this
Nicoleta Diaconu liked this
Geta Tihu liked this
Veronica Rotari liked this
Irina Procopi liked this

You're Reading a Free Preview

Download
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->