Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
47Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Best Proiect

Best Proiect

Ratings: (0)|Views: 2,262|Likes:
Published by myboy10

More info:

Published by: myboy10 on Mar 04, 2010
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

05/20/2013

pdf

text

original

 
 
ARGUMENT
Prin macinare se intelege operatia de sfarmare si maruntire aboabelor de cereale in particule cu diferite dimensiuni avand ca scopfinal obtinerea fainii, germenilor si taratei.
 
Moara este o instalatie industriala complexa, care are ca scoptransformarea cerealelor, dar mai ales a graului, secarei si porumbuluiin produse finite ca faina si malaiul.s-a incercat, pentru reclama comerciala, ca numele de moara safie inlocuit cu numele de ,,fabica de faina” sau ,,fabrica de malai”.Totusi traditia a facut sa se pastreze vechiul nume de moara.Pentru ca o moara sa raspunda intrutotul scopului, ea trebuie satransforme prin mijloacele tehnice si tehnologice bobul de grau de ceamai buna calitate .Moara este sectia in care se desfasoara operatiile tehnologice detransformare a cerealelor in produse finite. Aici au loc operatiile demacinare, sortare, cernere si cele mai bune vehiculari interne aleproduselor intermediare.Graul este cereala care ocupa primul loc ca materie prima lafabicarea fainii. Din acest motiv este necesar ca toti morarii sa-lcunoasca bine pentru a putea sa-i aplice tratamente se tehnologii care saduca la o valorificare cat mai eficienta.
 
CAP IMATERII PRIME FOLOSITE IN INDUSTRIA MORARITULUIIndustria alimentară prezintă o serie de particularităţi faţă dealte ramuri industriale legate atât de natura materiilor prime prelucratecât şi a produselor finite obţinute.Prin materii prime se înţeleg acele materiale care, supuse unuiproces tehnologic specific, se transforîn produse finite sausemifabricate.Materiile prime, în majoritate, sunt de natubiologică,perisabile şi degradabile, ceea ce impune o prelucrare sezonieră, într-unanumit ritm al producţiei şi anumite condiţii de lucru. Dacă majoritateaindustriilor prelucreamaterii prime care în general au caracteristiciconstante, industria alimentară prelucrează produse cu caracteristicifizice, chimice şi biochimice neomogene, ceea ce impune o continuămodificare a parametrilor de producţie.În unele subramuri ale industriei alimentare, ca de exemplumorărit, panificaţie, produse zaharoase, se practică de la începutulprocesului tehnologic omogenizarea materiei prime, adică alcătuirea dindouă sau mai multe loturi cu indici calitativi diferiţi a unei singurepartide care să asigure o prelucrare uniformă din punct de vederecalitativ.Comparativ cu alte ramuri, industria alimentară se remarcăprin multitudinea materiilor prime prelucrate şi prin diversitateaproduselor finite, ceea ce impune existenţa unor procese tehnologicevariate.
 
I.1.STRUCTURA ANATOMICA A BOBULUI DE GRAUÎn general, structura boabelor de cereale este asemănătoare,existând totuşi diferenţe de lungime, aspect şi proporţia în diferitelecomponente ale structurii de la o specie la alta.Principala cereală utilizată în industria morăritului, grâul areurmătoarea structură în secţiune transversală (fig1.1)
o
 învelişul
o
aleuronul (stratul aleuronic)
o
endospermul
o
germenele.
 Învelişul sau pericarpul 
este format la rândul lui din trei straturisuprapuse a ror succesiune de la exterior tre interior esteurmătoarea: epicarpul, mezocarpul şi endocarpul (fig. 2).

Activity (47)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
1 thousand reads
Daniel Gornea liked this
Madutza Mada liked this
Bondar Eugenia liked this
domnicadgar liked this
andreyad liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->