Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
52Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Leadership Si Lideri

Leadership Si Lideri

Ratings: (0)|Views: 607|Likes:
Published by luiza_julyk

More info:

Published by: luiza_julyk on Mar 05, 2010
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

06/09/2013

pdf

text

original

 
LEADERSHIP ŞI LIDERI
În această lucrare vom defini leadership-ul şi vom afla dacă putem identifica trăsăturispeciale. Vom examina consecinţele diferitelor comportamente de leadership şi modul încare aceste comportamente îmbinate ar putea conduce la un leadership eficient înorganizaţie.
1. CE ÎNSEAMNĂ LEADERSHIP?
Leadership-ul are loc atunci când numiţi indivizi exercită influenţă asupra atingeriiobiectivelor de către alţii într-un context organizaţionali. Astfel, este necesară existenţaunei influenţe directoriale în orientarea eforturilor pentru managementul calităţii totale.Leadership-ul eficient exercită influenţă astfel încât atinge obiectivele organizaţionale princreşterea productivităţii, inovaţie, satisfacţie şi angajare morală a muncitorilor.În teorie, orice memru al organizaţiei poate exercita influenţă asupra celorlalţi, angajându-se deci în leadership. În practică însă, unii sunt în poziţii mai bune decât alţii pentru a filideri. Oameni cu titluri ca manager, director executiv, supraveghetor sau şef dedepartament joacă roluri formale sau desemnate de lideri. Ca parte a acestor roluri,
de la ei se aşteaptă 
să-i influenţeze pe ceilalţi, dându-li-se autoritate specifică pentru a-şi dirijasubordonaţii. Desigur, prezenţa unui rol formal de lider nu este o garanţie că existăleadership. Unii manageri nu izbutesc să exercite nici o influenţă asupra celorlalţi şi vor ficatalogaţi în consecinţă drept lideri ineficienţi. Leadeship înseamnă să mergi dincolo decerinţele formale ale rolului pentru a-i influenţa pe ceilalţi.1Leadership: Influenţa pe care anumiţi indivizi o exercită asupra aingerii obiectivelor altora, într-un context organizaţional
 
Pot fi indivizi care să ocupe rolurile de lideri informali. Din moment ce aceştia nu auautoritate formală, ei trebuie să se bazeze pe simpatia sau pe aprecierea profesională de carese bucură spre a exercita influenţă.
2. ÎN CĂUTAREA UNUI PORTRET DE LEADER 
De-a lungul istoriei, observatorii societăţii umane au fost fascinaţi de exemple evidente aleinfluenţelor interpersonale de succes, fie că influenţele erau bune sau rele. Oameni caHenry Ford, Martin Luther King sau Ioana d’Arc au fost analizaţi şi reanalizaţi pentru adescoperi ce i-a făcut lideri şi ce i-a separat de alţi lideri mai puţin eficienţi. Prezumţiaimplicită este că aceia care sunt lideri în adevăratul sens al cuvântului deţin un set detrăsături care-i disting de masele de seondanţi.
2.1. Cercetări asupra trăsăturilor de leadership
În timpul primuui război mondial armata Statelor Unite a trebuit să admită că are o problemă de leadership. Niciodată ţara nu traversase un efort de război aşa de vast iar ofiţerii capabili erau puţini la număr. Astfel, a început căutarea unor trăsături de lideri caresă permită identificarea unor potenţiali ofiţeri. După război şi continuând şi în timpul celuide-al doilea război mondial, interesul s-a extins pâna la a include căutarea trăsăturilor deleadership în populaţii diverse, de la şcolari, la directori de companii. Unele studii auîncercat să diferenţieze trăsăturile liderilor de ale secondanţilor, în timp ce altele auurmaărit trăsături apte să prezică eficienţa leadership-ului sau să distingă liderii de înaltăclasă de liderii de nivel mai scăzut.
1
 Dar ce este o trăsătură? Trăsăturile sunt caracteristici personale ale individului cuprinzând particularitaţi fizice, abilitate intelectuală şi personalitate. Cercetările au arătat că multetrăsături nu sunt asociate cu faptul că oamenii devin lideri, dar că exista o serie de trăsăturicare potfi asociate cu leadership-ul. O listă a acestor trăsături este redată în Fig. 1.
2
2
 
 Multe firme folosesc teste de personalitte şi centre de evaluare pentru a măsura trăsăturilede leadership atunci când iau decizii de angajare sau de promovare. Exisă unele aspecte aleabordării leadeship-ului prin trăsături care-i limitează utilitatea finală.
2.2. Limitele abordării prin trăsături
Chiar dacă unele trăsături par să fie strâns legate de leadership, există câteva motive pentrucare această abordare nu este cel mai bun mijloc de înţelegere şi îmbunătăţire a leadership-ului.În multe cazuri, este dificil de determinat dacă trăsăturile fac un lider sau ocazia de a se aflala conducereproduce trăsăturile liderului. De exemplu, indivizii dominanţi tind să devinălideri, sau angajaţii devin mai dominanţi după ce au jucat cu succes roluri în leadership?Disincţia este importantă. Dacă prima variantă este cea adevărată, ar fi de dorit să căutăm persoane dominante şi să le numim în roluri de lideri. Dacă a doua variantă este cea corectă,această strategie nu va funcţiona.Chiar dacă ştim că puterea de a domina sau inteligenţa se asociază cu leadership-ul eficient,avem puţine repere despre ceea ce fac oamenii dominanţi sau inteligenţi pentru a reuşi să-iinfluenţeze pe ceilalţi. În consecinţă, avem puţine informaţii despre cum să instruim şi să3
InteligenţăEnergieÎncredere în sineSpirit dominatorMotivaţie pentru a conduceOnestitate şi integritateNevoia de realizareFig.1.
: Trăsături associate cu eficienţaleadership-uluiDupă cum rezultă din Fig. 1, liderii (saucei mai eficienţi dintre ei) tind să fie peste medie întermenii acestodimensiuni. Lista portretizează o persoafoart energică, dorindu-şi aiun impact asupra altora, dar, înacelaşi timp, inteligentă şi sufficient deechilibrată pentru a nu abuza de putereasa.

Activity (52)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
1 thousand reads
Covasneanu liked this
Covasneanu liked this
Mihail Buba liked this
Hanne Szk liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->