Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Save to My Library
Look up keyword
Like this
2Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Carpon Sunda Surat Jeung Du'A

Carpon Sunda Surat Jeung Du'A

Ratings: (0)|Views: 766 |Likes:
Published by mtg_ok
carpon bahasa sunda karya m.teguh g.
blog : studyneverdie.blogspot.com
carpon bahasa sunda karya m.teguh g.
blog : studyneverdie.blogspot.com

More info:

Published by: mtg_ok on Mar 08, 2010
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

03/08/2010

pdf

text

original

 
carpon sunda
Surat jeung Du’a
 Yasana M.Teguh Gumelar
Poe sabtu, kawas poe nu sejen, Walda balik ti Sakola. Poe eta lumayan panas, anginngahilwir tapi asa teu ngaruh kana kesang anu ngucur. Budak SD kelas 4 eta teh kuduleumpang ka Imah ti Sakolana anu jauhna 5 kilometer. Tikoro garing, sora asa leungitsangsara mani karasa. Balik Duhur, nepi ashar eta budak mani pikarunyaeun. Arekkumaha deui? Da kolotna jalma teu boga sanajan gawena diKantor Pajak. Tapi leuleusnaWalda leungit teu nyesa sanggeus nepi ka imah. Manehna ngobrol jeung Indungna anu ayadiimah keur mepende adina.“Aduh, cape euy mah.. di luar panas pisan!”“Sing sabar we jang, dakumaha deui atuh? Nu penting mah tiasa emam jeung bayaranwe.. kedah sing sabar nya!”“Enya mah.. tapi iraha urang bakal robah nasib?”“Duka atuh.. mantakan kirim surat ka Gusti Allah nu Maha Kawasa! Saha nyaho bakaldikabul.”“Emang bisa kit mah..?Walda mah ngadu’a we unggal sholat.. Emang Allah dimana?”“Ah, dasar!Dimana wae ayana! Ngke lamun tos ageung Walda jadi ustad nya! Ngarah lobaamalna!”“Enya mah..Amin?!”“Hahaha”Duanana seuseurian mani bungah pisan.Walda tuluy mandi jeung Sholat Ashar. Sarengsena Sholat, manehna teu bisa sarelantaran aya keneh PR ti Sakola anu kudu dikumpulkeun isukna. Ba’da Maghrib Waldangumpul jeung Bapa, Mamah sarta adina, Ijah nyanghareupan deungeun sangu anuharaneut keneh.“Hmmm harum euy peda na!” Ceuk Walda.“Tong waka di dahar!Tungguan Bapa beres sholat!”“Enya mah.”Teu lila bapana norojol ti kamar Ijah.“Wah asik euy aya pencok!”
 
“Hayu atuh pa urang emam!”“Lamun ka kolot ngomongna tong emam tapi tuang walda!”“Enya mah.”“Hayu urang ngadu’a heula saacan emam. Allahumma bariklana fima rozaktana wakinaazabannar”Walda , adina jeung kolotna langsung dahar di imah anu leutik sempit kawas kandanghayam. Sarengsena dahar, Walda ngobrol jeung Bapana.“Da, bapa boga tetebakan.”“Naon Pa?”“Naon Basa Cina na budak leutik?”“Naon atuh? Orok meureun?”“Lain! Asin?”“Acan ah!”Teu lila indungna ngilu ngumpul sanggeus mepende Ijah.“Aya naon ieu teh?”“Ieu mah.. naon basa cina na budak leutik?”“Ih dasar nya! leutik leutik tetebakanna kawas kitu!”“Ih, ieu mah ti Bapa mah! Jadi, naon eusina?”“Naon geura?”“Bapa! dasar ih ngajarkeun teu bener nya kabudak!”“Keunbaeu atuh mah! Budak oge butuh hiburan hehehe”“Jadi naon atuh? Asin lah!”“Eusina canbaukan hahaha”“Ih dasar si Bapa mah porno!”“Hahaha”Eta tiluan Indung, bapa jeung anak seuseurian ngakakak. Teu lila Walda indit ka kamarnaarek sare. Keur sare, Walda ngimpi ningali kolotna keur sugema nempokeun manehnasabari merekeun kado ka manehna. Jam 4 subuh, Walda hudang bari lieur lantaranngimpi sapeuting.“Aduh, naon nya hartina ngimpi bieu peuting?Teuing ah.. arek mandi we..”
 
Sanggeus ngabereskeun simbut bolongna, Walda ka cai mandi cai tiis. Bedug Subuhkadangu, walda indit ka masjid. Sarengsena Sholat, Walda ngadu’a..“Ya Allah.. Bagjakeun Mamah Jeung Bapa sangkan bisa hirup senang kawas batur.. Amin.”Rengse Sholat, walda balik ka Imahna.“Wah, asik euy! Enjing enjing aya cau! Hoyong nya!”“Awas tong nu di sisi!”“Kunaon kitu?”“Pan etamah gede jang mamah hehehe”“Mah hoyong Tas euy..”“Mana duitna Walda?!Ngaco we ah! Cau na tong nu di sisi nya!”“ah, dasar mamah mah! Nya entos atuh nu tengah we Walda mah!”“Ah, kitu atuh! hehehe”Sanggeus nyokot cau, walda diuk na lawang panto.“Walda tong diuk na lawang panto!”“Kunaon kitu pa?”“Ngahalangan jalan atuh!”“Oh hehehe”Unggal poe.. Walda jeung kulawargana hirup sederhana tapi bagja lantaran rasa silih asihsilih asah silih asuh di imahna. 3 poe deui Walda ulang taun. Kolotna inget, ngan api apiteu inget sabari gawe diditu didieu arek mangmeulikeun kado jang Walda. Dina poe ulangtaunna, walda ngadu’a ka Allah..“Ya Allah, hatur nuhun kanggo sadaya anu tos dipaparinkeun ku anjeun ka sim kuringsareng kulawarga.. Pang hapuntenkeun sadaya kalepatan sepuh kuring.. sareng bagjakeunMamah sareng Bapa ya Allah.. Amin..”Ba’da Ashar, kolotna balik ka imah. Nempo imah anu keur di riung ku tatangga.“Aya naon ieu teh?” Ceuk mamahna Walda.“Sabarnya!Sabarnya!Sabarnya!Sing sabar nya!”Tatanggana ngomentaran.“Aya naon?!”Teu disangka di imah si Walda geus ngagoler dikafanan, pupus lantaran kalaparan diimah.Indungna cerik ngagoak kokosehan di imahna anu butut kawas kandang hayam.

Activity (2)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 thousand reads
1 hundred reads

You're Reading a Free Preview

Download
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->