Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Save to My Library
Look up keyword
Like this
1Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
10042010 - Waarmerk Drempelvrij voor Website Emmen

10042010 - Waarmerk Drempelvrij voor Website Emmen

Ratings: (0)|Views: 9 |Likes:
Published by Claudia

More info:

Published by: Claudia on Mar 10, 2010
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

03/10/2010

pdf

text

original

 
 
nr. datum:
10 maart 2010
 Nieuwe mijlpaal voor emmen.nl 
Succesvolle gemeentesite behaalt waarmerk drempelvrij
De toch al zo succesvolle gemeentelijke website emmen.nl, mag vanaf vandaag het waarmerk ‘drempelvrij’ op de site voeren. Drempelvrij.nl ishet kwaliteitsmerk waarmee toegankelijke websites in Nederland wordenaangeduid. Wanneer een website voldoet aan de eisen van de StichtingWaarmerk drempelvrij.nl mag deze site het waarmerk (een groen logo)dragen
.
Na het met stip binnenkomen op plek 10 van gemeentelijkewebsites in de landelijke Monitor van Overheid.nl, is dit een nieuwemijlpaal voor emmen.nl. Emmen is op dit moment de zevende gemeente inNederland die het waarmerk op de gemeentesite mag voeren.
Door een website volgens (internationale) normen te bouwen isde site ook bruikbaar voor mensen met een functiebeperking.Motorisch gehandicapten die geen muis vast kunnen houdenkunnen een website dan met het toetsenbord bedienen. Blindenkunnen werken met apparatuur, die de tekst op het schermvoorleest. Er zijn braille leesregels die de informatie in braille weergeven. Er issoftware die zowel tekst als afbeeldingen kan vergroten tot zelfs 32 keer van deoriginele grootte.
Daarnaast zijn er ook tal van economische redenen om een websitetoegankelijk te maken. Een toegankelijke website die voldoet aan deeisen voor het Waarmerk drempelvrij.nl (prioriteit 1 ijkpunten van deWeb Content Accessibility Guidelines (WCAG1.0)) en ook voldoet aande eisen van de gebruikte internationale W3C code biedt veel voordelen:- betere toegankelijkheid voor mensen met een beperking en senioren;- de site is ook zichtbaar in de meeste andere browsers- de site is zonder aanpassingen te zien op PC, telefoon, pda, webtvDaarnaast beschikt emmen.nl over voorleessoftware, die de sitepagina’skan voorlezen. Dit is uiterst geschikt voor mensen met leesproblemen.
Quality House
 Maximale toegankelijkheid voor iedereen was een van de eisen die degemeente stelde aan de nieuwe website emmen.nl, die in september 2009werd gelanceerd. De site voldeed al aan alle 47 automatisch te toetsenwebrichtlijnen van de Monitor van Overheid.nl. Met het behalen van hetwaarmerk drempelvrij, dat deels weer andere toegankelijkheidseisentoetst, is emmen.nl een grote stap verder. De toetsing is gedaan door heterkende keuringsinstituut Quality House.
eam
Communicatie
 Raadhuisplein 1Postbus 300017800 RA EmmenTel: (0591) 68 55 55Fax (0591) 68 52 05
  e  r  s  n  o  r  m  a  e  e  r  s  n  o  r  m  a  e  e  r  s  n  o  r  m  a  e  e

You're Reading a Free Preview

Download
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->