Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
P. 1
Esther Es Jerry Hicks - Salamon Beavato Mesei

Esther Es Jerry Hicks - Salamon Beavato Mesei

Ratings: (0)|Views: 54|Likes:
Published by nonius13

More info:

Published by: nonius13 on Mar 12, 2010
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

08/30/2014

pdf

text

original

 
Esther és Jerry Hicks:Salamon beavató meséi
(utoljára módosítva: 2003.02.09, 10:31)(forrás: Jefferson Alexander's scan; Sliders Sci-Fi Olvasóterem,
 )(DOC verzió: MS Word 2000; betűtípus: Palatino Linotype)
 
ELŐSZÓ
 
"A felnőttek már nem élvezik, ha csöndben lehetnek...Te még hallod a gondolataidat?"
 Még az érzékeny, intelligens gyerekek is csupán többnyire elbűvölőek,kellemesen eredetiek a mi felnőtt szemünkben, amikor álmaikat, gyöngédkis világukat, szívük történetét ártatlan egyszerűséggel elénk tárják. Némitiszteletet, a meghallgatás fegyelmét talán, de tartós gondolati rezgéstcsak ritkán keltenek bennünk.Hol vagyunk már a meséktől, a gyerekkortól?Pedig ha meghallunk egy gyermeket, vagy ezt a "felnőtteknek el semmondhatom mesét", rádöbbenünk arra, hogy a gyermek még közel élahhoz, Aki útnak indította s képes olyan szelíd, érzékeny híreket hozniRóla, hogy nyomban megértjük mi felnőttek, miért is baj az, "ha nemleszünk olyanok mint a gyerekek".Új sorozatunk célja, reménye, hogy a gyermek olvasó megtudja, amit,vagy inkább Akit keres az tényleg létezik, mi gondterhelt, annyi mindenértfelelős felnőttek pedig ismét átélhetjük, a gyermek ajándék, Isten üzenete.
Bakos Attila
- 1 -
 
 
ELSŐ RÉSZ: Az örök Barátság kezdete
 
ELSŐ FEJEZET
 Sara puha, meleg ágyában fekve, kénytelen volt tudomásul venni atényt: felébredt. Kinn még sötét volt, de tudta, hogy fel kell kelnie.
Ki nemállhatom a rövid téli napokat!
- gondolta -,
bár az ágyamban maradhatnék,míg felkel a nap.
  Tudta, hogy álmodott. Valami nagyon kellemes dologról szólt az álma, desajnos most már fogalma sem volt róla, hogy mi is lehetett az.
Nemakarok még felébredni
- gondolta, miközben próbált a szomorú valósághozvisszatérni ebből a gyönyörű álomból. Ehhez a kellemetlen, nyirkos, hidegtéli reggelhez! Sara mélyen beburkolódzott meleg takarójába, éshallgatózott - vajon anyja ébren van-e már, és ott motoz-e lent akonyhában. Fejére húzta takaróját, behunyta szemét, és megpróbáltafelidézni, hogy miről is szólt ez a nagyon szép álom, amelyből felébredt.Annyira gyönyörűséges volt, hogy még folytatni akarta.
 A fene egye meg! Ki kell mennem. Megpróbálom egy kicsit visszatartanimég! Elengedem magam. Talán akkor észre sem veszem... Talán sikerül...
 Sara forgolódott, és megpróbálta elkerülni az elkerülhetetlent. De nemműködött...
Nincs mit tenni!... Na jól van... Felkelek! Majd máskor. Nagy ügy!
Sara lábujjhegyen lelopakodott a fürdőszobába, óvatosan átlépte apadlón azt a pontot, ahol az mindig nyikorgott, és halkan behúzta magamögött az ajtót. Elhatározta, hogy elhalasztja a WC leöblítését, hogylegalább egy kis ideig még élvezhesse az egyedüllét fényűző nyugalmát.
Csak még öt perc béke és nyugalom!
- gondolta.- Sara! Felkeltél? Gyere, egy kicsit segíts nekem!- Most már akár a WC-t is lehúzhatom - mormogta magában. - Oké,megyek már. Azonnal ott leszek! - kiáltott le anyjának.Sohasem tudta megérteni, hogy hogyan tudja anyja minden pillanatbanszámon tartani, hogy a család melyik tagja éppen mit csinál.
Bizonyáralehallgatói vannak elrejtve minden szobában,
döntötte el keserűen. Tudta,hogy ez nem így van, de a rossz hangulat kisördöge már úton volt, és úgytűnt nincs mód megállítani.
Soha többet nem iszom semmit lefekvés előtt. Még jobb, ha már déltőlkezdve nem iszok semmit, így miután felébredek, csak heverészhetek az ágyban, és gondolkodhatok, egészen egyedül, és senki se jön rá, hogy ébren vagyok.Vajon hány évesnek kell lennie az embernek ahhoz, hogy már ne élvezzea saját gondolatait? Tudom, hogy ez egyszer majd eljön, mert a felnőttek 
- 2 -
 
nem élvezik, hogy csendben lehetnek. Képtelenek hallgatni agondolataikat, mindig csak fecsegnek, vagy tévét néznek, és habeszállnak az autóba, akkor is az az első dolguk, hogy bekapcsolják arádiót. Úgy tűnik, senki nem szeret egyedül lenni, csak társaságban érzik  jól magukat. Találkozókra mennek, vagy moziba, vagy táncolni, vagy valamilyen labdajátékot játszani. Legjobb lenne letakarni mindent, hogy legalább egy kis időre halljam magam gondolkodni.Lehetséges ébren lenni úgy, hogy ne legyen az ember állandóan Mások  Zajos Gondolatainak kereszttüzében? Alapítani fogok egy klubot, az MZG elleni klubot. Az alapszabály tartalmazni fogja:- Élhetsz úgy, mint más, de nem kell senkihez se beszélned.- Bámészkodhatsz, amennyit csak akarsz, de nem kell elmondanod, hogy mit láttál.- Szeretned kell egyedül lenni, néha csak úgy, a gondolataidba merülve.- Derék dolog, ha segíteni akarsz másokon, de ezt nem kell túlzásbavinned, mert ez egy csapda, ami csak bajt hoz rád. Ha túlságosansegítőkész vagy, rád támadnak a gondolataikkal, és akkor csak nézhetsz,és máris nem marad egy perced se magadra.- Hajlandónak kell lenned arra, hogy csak meglapulj, és észrevétlenülfigyelj másokat.Vajon lenne-e egyáltalán ember, aki belépne a klubomba? Nem hiszem!De különben is! Csak tönkretenné... Az én klubom arról szól, hogy nincsszükség klubokra. Arról szól, hogy az életem van olyan fontos és érdekes,és szórakoztató, hogy nincs szükségem senki másra.
 - Sara!- 3 -

Activity (4)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 thousand reads
1 hundred reads
Gabo-1 liked this
pardimargo liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->