Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Save to My Library
Look up keyword or section
Like this
91Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Secretul Succesului Lui Bill Gates

Secretul Succesului Lui Bill Gates

Ratings: (0)|Views: 2,554 |Likes:
Published by Florin
Ascensiunea meteorica a lui Gates la faima si avere confirma crearea unei noi ordini mondiale in afaceri, dominata de alt tip de antreprenor si lider in afaceri. Ne place sa le spunem tocilari, dar ei stiu lucruri pe care majoritatea dintre noi, ceilalti, nu le stim. Ei inteleg potentialul noii tehnologii intr-un mod in care managerii si contabilii traditionali nu pot. Ei sunt destepti, foarte, foarte destepti şi se pricep la lucruri pe care noi nici nu le intelegem, iar asta ne face pe noi, ceilalti sa nu ne simtim prea bine. Cand este vorba de viitor, ei il pricep, pe cand noi nu. Om invatat in domeniul tehnic si elitist intelectual, Gates este semn al liderilor ce vor veni. Pentru unii din Microsoft, el este o figura mistica, aproape religioasa, in timp ce pentru altii din domeniu este un Antihrist. Ambele puncte de vedere sunt excesive, insa ele subliniaza cat de puternica este influenta sa.
Ascensiunea meteorica a lui Gates la faima si avere confirma crearea unei noi ordini mondiale in afaceri, dominata de alt tip de antreprenor si lider in afaceri. Ne place sa le spunem tocilari, dar ei stiu lucruri pe care majoritatea dintre noi, ceilalti, nu le stim. Ei inteleg potentialul noii tehnologii intr-un mod in care managerii si contabilii traditionali nu pot. Ei sunt destepti, foarte, foarte destepti şi se pricep la lucruri pe care noi nici nu le intelegem, iar asta ne face pe noi, ceilalti sa nu ne simtim prea bine. Cand este vorba de viitor, ei il pricep, pe cand noi nu. Om invatat in domeniul tehnic si elitist intelectual, Gates este semn al liderilor ce vor veni. Pentru unii din Microsoft, el este o figura mistica, aproape religioasa, in timp ce pentru altii din domeniu este un Antihrist. Ambele puncte de vedere sunt excesive, insa ele subliniaza cat de puternica este influenta sa.

More info:

Published by: Florin on Mar 12, 2010
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

05/17/2013

pdf

text

original

 
SECRETUL SUCCESULUI LUI BILL GATES
 
Felul în care obtii, administrezi si folosesti informatia va hotarî daca invingi sau pierzi.
 (Bill Gates)
Numai paranoicii rezista.
 (Andy Grove de la Intel)
Va veti stradui sa construiti câteva site-uri pe internet, iar apoi, nu o sa vedeti nici unsalt apreciabil în folosirea lor de catre partenerii si clientii dvs. Asta s-ar putea sa va facasa credeti ca, în fond, internetul nu prea schimba mare lucru într-o afacere, asa ca de cesa mai concentram asupra site-urilor? Gresit. Doar pentru ca nu se va schimba nimicspectaculos peste noapte, veti ajunge sa credeti ca aceasta nu este o schimbareesentiala. Iar apoi, peste câtiva ani, schimbarea va veni pe neasteptate, si va va lua penepregatite: iar atunci va va fi mult mai greu sa o prindeti din urma.
 (Bill Gates)Imi place sa cred ca aceasta carte este o analiza corecta a motivelor pentru care Bill Gatesa fost atat de plin de succes de-a lungul atator ani. In final insa, indiferent daca il vedeti cape un Antihrist sau ca pe un Mesia, nu se poate sa nu concluzionam ca el este un individremarcabil. De peste doua decenii el domina industria calculatoarelor.
Prefata
Cei mai multi „guru" ai managementului ne spun ca in lumea contemporana a afacerilordobandirea de noi cunostinte reprezinta un avantaj competitiv. Firmele trebuie sa sereinventeze ca organizatii bazate pe acumularea de noi cunostinte, in care dobandirea denoi cunostinte sa fie punctul central al existentei si culturii lor. Toate acestea sunt faradoar si poate adevarate - in teorie. In realitate, insa, nu exista decat cateva organizatiibazate pe acumularea de noi cunostinte. Realitatea este ca directorii nu sunt buni ladobandirea de noi cunostinte. Succesul pe piata depinde de dobandirea de noi cunostinte,insa majoritatea oamenilor nu stiu cum sa invete.Experienta nu este un garant al dobandirii de noi cunostinte. 30 de ani de experientaadesea inseamna o experienta de un an repetata de 30 de ori. Experienta nu duce in modautomat la dobandirea de noi cunostinte. Anii adunati unii peste altii nu sunt egali cuintelepciunea.Utilitatea practica a programelor de instruire pentru manageri este adesea pusa laindoiala, nu in ultimul rand chiar si de cei ce predau la scolile de afaceri. Ideea ca poti luatineri destepti, dar neexperimentati, in varsta de 25 de ani, care nu au condus pana atuncipe nimeni sau nu au facut nici o afacere, si sa-i transformi in manageri de succes prin
 
intermediul a doi ani de programe de instruire tinute intr-o clasa de curs este ridicola.Scolile de afaceri imbunatatesc cu putin ceea ce era ieri. Cel mai rau lucru este saimbunatateasca ceea ce nu trebuie facut niciodata. Scolile de afaceri raman legate deteorie; afacerile se refera la actiune. „O diploma nu face nici cat un bilet de cinema. Unbilet iti asigura macar intrarea. O diploma nu-ti asigura nimic”, spune Soichiro Honda.„Dobandirea formala de cunostinte te poate ajuta destul de mult, insa multe deprinderiesentiale in viata sunt cele pe care trebuie sa le dezvolti pe cont propriu” afirma LeeIacocca, presedintele Chrysler. „Nu angajati absolventi ai Scolii de Afaceri de la Harvard”avertizeaza Robert Townsend. „Acestei elite, dupa opinia mea, ii lipsesc unele cerintefundamentale pentru a avea succes: umilinta, respectul pentru oamenii din „linia de foc”,intelegerea naturii profunde a afacerii si oamenilor carora le face placere sa o facaprospera, respectul sub cea mai elementara forma a sa, o experienta demonstrata in cepriveste curajul, harnicia, loialitatea, judecata, corectitudinea si onestitatea in conditii destres”.Bill Gates si altii sunt citati frecvent ca exemple de persoane care n-au urmat scoli deafaceri, dar au reusit sa ajunga pe culmile succesului in afaceri. „Un mare avantaj pe carel-am avut cand am inceput afacerea a fost acela ca nu fusesem la nici o scoala deafaceri”, spune Anita Roddick. Jimm McCann, spune ca aceasta companie nu s-ar fi ridicatdaca el ar fi fost la vreo scoala de afaceri. „M-as fi gandit prea mult de ce nu poate fifacuta afacerea”.O sursa de cunoastere foarte puternica este invatarea de la cei de-o varsta si de la colegi.Managerii mai in varsta pot juca un rol important in dezvoltarea aptitudinilor celorlaltimanageri mai tineri. Daca seful vostru este un incompetent de la cine invatati in acestcaz?Directorii cumpara carti best-seller ale unor lideri de afaceri cu milioanele. In modinevitabil sunt dezamagiti. Majoritatea cartilor scrise de unii presedinti de companii suntmarcate de orgoliu si de intelegerea ulterioara a evenimentelor, fara a fi examinariobiective ale tehnicilor de management. Dobandirea pe noi cunostinte pe care le oferaaceste carti este limitata, desi valoarea de divertisment a acestor carti nu este de negat.Mergi la sectiunea de afaceri a librariei si vezi acele titluri nemaipomenite, cheltui 300$ siapoi le arunci pe toate. Teoria este pentru cei ce au timp la dispozitie. Sa faci lucrurile sase miste reprezinta acel ceva la care se refera managementul si afacerile. Intrebati-l peBill Gates.Aceasta carte vrea sa umple un gol. Ea cauta sa ofere o imagine obiectiva a practicii sigandirii in afaceri a uneia dintre mai marii afacerilor. Ce ii face diferiti pe cei care reusescin afaceri?Lectiile din aceasta carte nu sunt de nivel academic. Intr-adevar, managementul este ostiinta de buzunar.
Fenomenul Gates
Bill Gates este cel mai bogat om din lume. Conduce Microsoft de la 20 de ani. Averea saeste de o marime ce depaseste capacitatea de intelegere a majoritatii oamenilor. Dinacest motiv atrage atat invidia, cat si curiozitatea noastra.Gates este un fenomen al secolului XX: cel mai mare dintre magnatii ciberneticii. Oamenila fel de bogati au fost Henry Ford si John D.Rockefeller. Dar averea lui Bill Gates estenumai o parte a fascinatiei pe care o provoaca.
 
Ascensiunea meteorica a lui Gates la faima si avere confirma crearea unei noi ordinimondiale in afaceri, dominata de alt tip de antreprenor si lider in afaceri. Ne place sa lespunem tocilari, dar ei stiu lucruri pe care majoritatea dintre noi, ceilalti, nu le stim. Eiinteleg potentialul noii tehnologii intr-un mod in care managerii si contabilii traditionali nupot. Ei sunt destepti, foarte, foarte destepti şi se pricep la lucruri pe care noi nici nu leintelegem, iar asta ne face pe noi, ceilalti sa nu ne simtim prea bine. Cand este vorba deviitor, ei il pricep, pe cand noi nu. Om invatat in domeniul tehnic si elitist intelectual, Gateseste semn al liderilor ce vor veni. Pentru unii din Microsoft, el este o figura mistica,aproape religioasa, in timp ce pentru altii din domeniu este un Antihrist. Ambele puncte devedere sunt excesive, insa ele subliniaza cat de puternica este influenta sa.In scolile de afaceri nu veti gasi nici un fel de indicii privind tehnicile de management sistilul de conducere ale lui Gates. In realitate, profesorii si cei denumiti ca fiind „guru” inmanagement sunt in mod paradoxal „tacuti” in legatura cu motivele pentru carepresedintele de la Microsoft este atat de plin de succes. Gates, pana la urma, a parasitHarvard unde studia dreptul. Savantii prefera liderii in afaceri mai conventionale directori traditionali de companii.Enciclopedia Microsoft „Encarta” spune despre Gates. „Mare parte a succesului lui Gatesse bazeaza pe abilitatea sa de a transpune viziunile tehnice in strategii de piata si de aamesteca creativitatea cu perspicacitatea tehnica”. In final, ceea ce il deosebeste peGates de orice alt lider in afaceri din istorie este probabil influenta pe care o exercitaasupra vietilor noastre. Prin puterea produselor soft, Microsoft isi intinde tentaculele infiecare sfera a existentei noastre.Magnati din domeniul Media ne dau o stare de disconfort deoarece au puterea sacontroleze ceea ce apare in ziare si pe ecranele televizoarelor noastre. Insa influentaoamenilor care produc soft este incalculabila. Nu este de mirare ca nu ne simtim bine cu oastfel de dominare a pietei soft. Nu este de mirare ca Gates este denigrat si atacat. Indefinitiv, cati oameni de afaceri au sansa sa rescrie istoria?Dar in spatele reclamei si contra-reclamei, ce fel de om este Bill Gates? Este el un omdestept, dar bland, dintre aceia care fac cariera rapid, care a fost la locul si momentulpotrivit? Sau exista ceva mai sinistru in spatele acestui om care ar fi putut sa se retraga ladouazeci si ceva de ani, insa care prefera sa mearga mai departe lucrand 16 ore pe zi,aproape in fiecare zi? Sunt multe povesti despre Gates, matematician si programator, sidespre un alt Gates, omul de afaceri fara prejudecati, care face orice pentru a spulberaconcurenta. Numai separand realitatea de fictiune putem incepe sa-l descoperim peadevaratul Gates. Ceea ce reiese din aceasta analiza este un tablou mult mai complicat.Aceasta este doar povestea unei straluciri tehnice si a unei averi enorme. Este una aviziunii remarcabile in afaceri si a unei dorinte obsesive de a castiga. Este vorba de un stilde conducere radical diferit de ceea ce lumea afacerilor a vazut pana acum. Ceea ceGates ofera liderilor in afaceri ai viitorului este un nou cadru care reuneste caracteristici sideprinderi care sunt mult mai potrivite provocarilor secolului douazeci si unu. Cu toategreselile lui, Bill Gates are multe de predat urmatoarelor generatii de intreprinzatori deintreprinderi si directori.
Marea idee a lui Bill: un calculator pentru fiecare birou si in fiecare casa
Inca din primele zile ale Microsoft, Gates si-a urmat visul de a vedea „un calculator pefiecare birou si in fiecare casa”. Interesant ca la sloganul original aparea si „echipat cusoft Microsoft”, dar ultima parte a fost inlaturata in zilele noastre deoarece ii face pe uniisa nu se simta prea bine.

Activity (91)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
1 thousand reads
Doina KojoKaru liked this
Cristi Lupu liked this
Dumitru Eduard liked this
Lemandroi Alin liked this
Olga Sculea liked this

You're Reading a Free Preview

Download
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->