Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
190Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
2012 ANUL CARE VA SCHIMBA LUMEA

2012 ANUL CARE VA SCHIMBA LUMEA

Ratings: (0)|Views: 8,257|Likes:
Published by ElianaCorina

More info:

Categories:Topics, Art & Design
Published by: ElianaCorina on Mar 15, 2010
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

05/11/2013

pdf

text

original

 
11 March, 2010 18:50 PM
 
specie de fasole rezistenta la mucegai, o varietate germana de tomate roz si cativa stoloni de capsuni salbatici smulsi de pe versantul unui vulcan din Rusiasunt doar cateva dintre plantele ale caror seminte au fost depozitate, saptamanaaceasta, intr-un urias adapost subteran sapat in partea muntoasa a insulei norvegiene Svalbard 
(foto)
.
Acest urias buncar destinat protejarii semintelor de pe intreaga planeta in cazulunor dezastre naturale sau provocate de om adaposteste in prezent peste jumatate de milion de varietati de seminte. Giganticul frigider a fost inauguratoficial pe 26 februarie 2008 si deja a fost umplut.
 
“Acum, cand am ajuns la aceasta cifra uriasa de seminte ma incearcasentimente amestecate, pentru ca, pe de o parte buncarul de la Svalbard adevenit un standard de aur in materie de diversitate iar pe de alta parte acestlucru se intampla in momentul in care agricultura la nivel planetar sta cu adevaratpe muchie de cutit”, a declarat Cary Fowler, director al Trustului Global pentruDiversitate Agricola, care se ocupa - alaturi de guvernul norvegian si de CentrulNordic pentru Resurse Genetice din Suedia de administrarea buncarului.Fowler a adaugat: “Daca semintele si agricultura, in general, nu se vor adapta laschimbarile climatice, atunci nici omenirea nu are nici o sansa”.
 
 
Svalbard: ultima reduta
Buncarul este sapat inplatoul montan, langasatul Longyearbyen, dinSvalbard un arhipelagsituat la nord de Norvegia.Climatul arctic asiguracongelarea naturala asemintelor, in timp ceinstalatii aditionalecoboara temperaturaconstant la -18 gradeCelsius. Muntele sizapada asigura protectia naturala uriasului adapost. “Regiunea care inconjoarabuncarul cu seminte este izolata si nu este populata nici macar de ursi polari”,potrivit Trustului Global pentru Diversitate Agricola. Valoarea nepretuita asemintelor este reflectata si de natura inaccesibila a buncarului: “Oricine ar incerca sa ajunga la seminte va avea de trecut de patru porti ferecate: poartagrea de otel de la intrare, o a doua situata la 115 metri mai jos, in tunel, si in finealte doua usi care se inchid automat”, scrie Trustul. “Cheile sunt codate in asa felincat sa ofere acces la diferite niveluri ale facilitatii. Nu toate cheile descuie toateportile”.
 
Ca toate semintele care sunt pastrate in buncarul urias, cele nou aduse suntdubluri prezente si in alte colectii. Materialul genetic cultivat pentru a obtinerecolte rezistente la boli si la schimbarile climatice, care sa poata hrani opopulatie in crestere, este pastrat in banci speciale, nu in adapostul din Svalbard.“Acesta este de fapt ultima reduta in cazul in care toate celelalte banci cad pradadezastrelor”, a spus Fowler 
(foto sus)
.
 
Celelalte banci de seminte destinate supravieturii omenirii
Acest buncar nu este singular. Seminţe din toate cerealele folosite acum au fostdepozitate în alte două bănci imense, plasate în zona Oceanului Îngheţat şi înAnglia.Banca de seminţe Millennium se află la doar o oră de Londra şi adăposteşte camun miliard de seminţe. Tehnologia folosită aici este la fel cu cea din InsuleleSvalbard.
 
Există totuşi o diferenţă esenţială. Seminţeledepozitate lângă Londra sunt folosite în tot felulde experimente, în timp ce suratele lor dingrotele norvegiene sunt păstrate pentru vremurigrele. Din depozit, semiele ajung înlaboratoare. Aici, un jet de aer trece pestesemiele de probă. Foa aerului sepaseminţele uşoare şi gunoaiele de seminţele maigrele. Apoi, seminţele considerate valide ajung în uriaşe camere frigorifice, unde temperatura nu trece niciodată de minus 25 degrade.
 
 În depozitul din Oceanul Îngheţat se păstrează în primul rând seminţele plantelor esenţiale pentru alimentaţia noastră. Banca din Insulele Svalbard dispune de ogrotă lungă de 120 de metri, unde pot fi păstrate la temperaturi scăzute pestedouă miliarde de seminţe, care ar putea fi folosite în cazul unor catastrofenaturale.
 
Nibiru si scrisoarea politicianului norvegian
In ultima perioada se vorbeste din ce in ce mai des despre Planeta X sau Nibirucare se presupune ca se va apropia foarte mult de Pamant in anul 2012 si poateprovoca dezastre naturale la scara planetara, daca nu cumva chiar sfarsitul lumii.Vezi si
 
Pentru a sustine aceasta teorie, o ciudata scrisoare a unui politician norvegian afacut inconjurul lumii, cu ceva vreme in urma. Desi poate fi lesne catalogata caopera unui nebun, scrisoarea confirma, totusi, o serie de evenimente care s-aupetrecut: “
Sunt un politician norvegian. As dori sa spun ca vor veni vremuri grele,incepand cu anul 2008 pana in anul 2012.
 
Guvernul norvegian construieste tot mai multe baze subterane si bunkere. Cand sunt intrebati, acestia raspund ca sunt pentru protectia populatiei din Norvegia.
 
 Am intrebat: Cand vor termina ? Au raspuns ca: <inainte de 2011>. Israelul facela fel, precum multe alte tari. Dovada mea ca ceea ce spun este adevarat, sunt fotografiile trimise de mine si toti acei prim-ministrii si ministrii cu care ma voi intalni si pe care am sa-i cunosc. Ei stiu totul despre asta, dar nu vor sa produca panica in randul populatiei.
 
Planeta X se apropie, iar Norvegia a inceput sa depoziteze hrana si seminte inSvabald si in zona arctica de Nord, cu ajutorul SUA si UE si in jurul intregii tari.

Activity (190)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
1 thousand reads
Marin Alexandru added this note
Sunt fericit ca lumea sa trezit ! Fintele cu misiuni spirituale si'au facut datoria. Insa avem de recuperat multe in timp prea putin.. "Adevarul ne va face liberi" Noi trebuie sa fim tari si sa ne opunem planurilor de subjugarea omenirii !!!
valixs liked this
maria ionita liked this
ionel26 liked this
Benyamin Petrus liked this
Costea Liana liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->