Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
107Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Analiza Activitatii de Produs La Firma Adidas Si Strategia de Marketing Urmata de Aceasta Pentru Imbunatatirea Imagini Firmei

Analiza Activitatii de Produs La Firma Adidas Si Strategia de Marketing Urmata de Aceasta Pentru Imbunatatirea Imagini Firmei

Ratings:

5.0

(1)
|Views: 6,093|Likes:
Published by botezaturamona

More info:

Categories:Types, Maps
Published by: botezaturamona on Mar 17, 2010
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

03/22/2015

pdf

text

original

 
ANALIZA ACTIVITĂŢI DE PRODUS LAFIRMA ADIDAS ŞI STRATEGIA DEMARKETING URMATĂ DE ACEASTAPENTRU ÎMBUNĂTĂŢIREA IMAGINI FIRMEI
CAP I. POLITICA DE PRODUS
Dacă veţi întreba un cercetător din orice alt domeniu ce este un produs răspunsul va fi cu siguranţă altul decât cel dat de un marketer ,căci pentru acesta produsul nu este altceva decât expresia fizică a răspunsuluiîntreprinderii la cerere.Pentru fiecare produs, exisdodimensiuni: trăsăturilecaracteristice şi beneficiile. Marketerii subliniază beneficiile, deoarece se poate spune că utilizatorii produsului respectiv cumpără produsul pentrusatisfacţiile pe care acesta le aduce consumatorului. Satisfacţiile pot fi:economice, fiziologice, sociale sau psihologice.La conceperea unui produs se ţine cont în primul rând de opţiunileconsumatorilor dar şi de capacitatea tehnologică ,de potenţialul comercial şifinanciar al firmei. Dar cum politica de produs este parte componentă a politicii de ansamblu a firmei în stabilirea acesteia se va ţine cont decelelalte politici adoptate.
1.1 Marketingul produselor noi
 
Într-un studiu efectuat în 700 de companii americane responsabile pentru introducerea pe piaţa a 13 000 de noi produse pe parcursul a 5 ani, s-au identificat sase categorii de noi produse după cum urmează:
 
1. Produse noi pentru întreaga lume - reprezintă produse noi carecreează o noua piaţa (10 % din introduceri).2. Noi linii de produse - produse noi care permit intrarea pe piaţă pentru prima data a unei firme (20% din introduceri).3. Extinderi - produse noi care suplimentează produsele existente aleunei companii ( 26%).4. Îmbunătăţiri revizii ale produselor existente - produse noi care aduc performante îmbuţite sau o valoare percepută mai mare şi careînlocuiesc produsele existente (26%).5. Repoziţionări - produse existente care sunt reorientate către alte pieţe sau segmente de piaţă (7%).6. Reduceri de costuri - produse noi care au performanţe similare, lacosturi mai scăzute (11%).În ciuda proceselor sofisticate de dezvoltare a produselor noi şi a unuimanagement prudent, numai 65% din noile produse au succes.Produsele noi sunt introduse dintr-o serie de motive strategice şitactice. Motivele strategice sunt privite pe termen lung şi includ următoarele:
Menţinerea profitului. Prin urmărirea ciclului de viaţă al unui produsse poate observa că în timpul perioadelor de maturitate şi declin profiturile decât într-un ritm extrem de rapid. Menţinerea unui nivel al profitului satisfăcător este posibilă prin înlocuirea vechilor produse cualtele noi.
Creşterea profitului. Pentru a realiza acest lucru este necesară lărgirea portofoliului de produse prin introduceri succesive de noi produse.
Menţinea cotei de piaţă. Deoarece concurenţa apare pe piaţă în stadiulde creştere / maturitate al ciclului de viaţă al produsului, cota de piaţăa inovatorului se poate eroda.
 
Intrarea pe o nouă piaţa sau orientarea către un nou segment de piaţă.
Menţinerea statutului de produs inovator.
1.2 Dezvoltarea produselor noi
Un produs nou, poate să apară în mai multe feluri. Uneori apare oidee care este apoi dezvoltată şi este apoi căutată o piaţa. În alte cazuri, propunea pentru un produs nou este o consecinţă a analizelor de piaţă.Această ultimă abordare este mai “corectă” pentru o companie orientată spremarketing.În modă, produsul este caracterizat de o “perisabilitate” destul deaccentuată. Iar pentru ca nevoia schimbării se manifesta atât de pregnant în psihicul consumatorilor, creatorii de moda trebuie să vină mereu cu noi propuneri incitante şi atrăgătoare. Uneori acestea sunt creaţii cu totuloriginale, iar alteori sunt doar reluări ale unor foste tendinţe readaptate.Ideile pot fi generate din numeroase surse, folosind mai multemetode de colectare şi stimulatori de creativitate.Orice casa de moda, dispune de un compartiment de cercetare-dezvoltare sau birou de creaţie în care lucrează designeri firmei. Acestea înconceperea noilor modele folosesc diferite surse de inspiraţie (din natură, din porturile populare, din moda altor secole, etc.). Oricât de originale ar fimodelele create, ele păstrează liniile, trăsăturile, tendinţele modei sezonuluirespectiv. Rareori modele cu totul originale şi care ieşeau de sub tendinţagenerală a modei au pătruns cu succes pe piaţă.

Activity (107)

You've already reviewed this. Edit your review.
Alexandra Cotiga liked this
1 thousand reads
1 hundred reads
Gabytza Gabriela liked this
Mada Baloi liked this
Nicoleta Arhirii liked this
Ignatescu Lacramioara liked this
Luciana Poieana liked this
Anytsa Ana liked this
Catalina Murgoci liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->