Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
61Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Vremurile de Pe Urma

Vremurile de Pe Urma

Ratings:
(0)
|Views: 761|Likes:
Published by Irina Bulgaru
O culegere de texte si cuvinte duhovnicesti referitoare la Vremurile de Pe Urma despre care se vorbeste in Biblie si asemanarea evidenta cu vremurile in care traim. Acest tom a fost realizat de Andrei Nicolae Mihai si speram sa fie de un real folos celor ce vor sa porneasca pe drumul pocaintei.

Doamne ajuta!
O culegere de texte si cuvinte duhovnicesti referitoare la Vremurile de Pe Urma despre care se vorbeste in Biblie si asemanarea evidenta cu vremurile in care traim. Acest tom a fost realizat de Andrei Nicolae Mihai si speram sa fie de un real folos celor ce vor sa porneasca pe drumul pocaintei.

Doamne ajuta!

More info:

Published by: Irina Bulgaru on Mar 22, 2010
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as RTF, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

08/10/2013

pdf

text

original

 
Despre semnelevremurilor cele de pe urma:Privegheati si credeti in Domnul
Sufletul meu tânje
şte după Domnul şi cu lacrimi îl caut. Cum aş putea sănu Te caut? Tu m-ai găsit mai întâi şi mi-ai dat desfătarea SfântuluiTău Duh, şi sufletul meu Te-a iubit.
Tu vezi, Doamne, întristarea mea
şi lacrimile… Dacă nu m-ai fi atras priniubirea Ta, nu Te-aş căuta aşa cum Te caut. Dar Duhul Tău mi-a dat săTe cunosc şi sufletul meu se bucură că Tu eşti Dumnezeul şi Domnulmeu şi până la lacrimi tânjesc după Tine.
Sufletul meu tânje
şte după Dumnezeu şi îl caută cu lacrimi.
Milostive Doamne, Tu vezi c
ăderea şi întristarea mea, dar cu smerenie cer mila Ta: revarsă asupra mea, a pă cătosului, harul Sfântului Tău Duh. Amintirea lui atrage mintea să găsească iarăşi milostivirea Ta.
 Doamne, d 
ă-mi duhul smereniei Tale, ca să nu pierd iarăşi harul Tău şi sănu plâng în hohote după el, cum plângea Adam după rai şi dupăDumnezeu.
Sfantul Siluan Athonitul
Colectie alcatuita de Andrei-Nicolae M.si tehnoredactata cu ajutorul fratelui Andrei Buda
 David a ie
şit în întâmpinarea lor şi le-a zis: "De aţi venit cu pace,ca să-mi ajutaţi, atunci să fie în mine şi în voi o singură inimă; iar de aţivenit ca prin vicleşug să mă daţi vrăjmaşilor mei, atunci, cum nu este prihană în mâinile mele, va vedea şi va judeca Dumnezeul părinţilor noştri".
Cartea întâia Paralipomena (întâia a Cronicilor) 12, 17
Oamenii r 
ăi nu pricep nimic din ceea ce e drept, iar cei ce caută peDomnul înţeleg tot.
Solomon 28, 5
 Inima cunoa
şte amărăciunile sale, iar un străin nu poate împărţibucuriile ei.
Solomon 14, 10
 L
ăudaţi-vă cu numele Lui cel sfânt! Să se bucure inima celor ce-Lcaută pe El!
Cartea întâia Paralipomena (întâia a Cronicilor) 16, 10
 Iisus a r 
ăspuns: Adevărat, adevărat zic ţie: De nu se va naşte
 
cineva din apă şi din Duh, nu va putea intre în îmţia luiDumnezeu. Ce este născut din trup, trup este; şi ce este născut dinDuh, duh este. Nu te mira că ţi-am zis: Trebuie să vă naşteţi de sus.
Ioan 3, 7
 Lua
ţi seama la ce auziţi: Cu ce măsură măsuraţi, vi se va măsura;iar vouă celor ce ascultaţi, vi se va da şi vă va prisosi.
Marcu 4, 24
Şi Dumnezeu poate să înmulţească tot harul la voi, ca, avândtotdeauna toată îndestularea în toate, să prisosiţi spre tot lucrul bun.
Corinteni 9, 8
ăci tot celui ce are i se va da şi-i va prisosi, iar de la cel ce n-areşi ce are i se va lua
Matei 13, 12
Cele ce ochiul n-a v
ăzut şi urechea n-a auzit, şi la inima omului nu s-au suit, pe acestea le-a gătit Dumnezeu celor ce-L iubesc pe El.
I Corinteni 2, 9
ăci dacă am fost altoiţi pe El prin asemănarea morţii Lui, atuncivom fi părtaşi şi ai învierii Lui, cunoscând aceasta, că omul nostru celvechi a fost stignit împreucu El, ca se nimiceastrupul păcatului, pentru a nu mai fi robi ai păcatului.
Romani 6, 5-6
 Prefata
Motto:
Tine mintea ta în iad si nu deznãdãjdui.
Sfantul Siluan Athonitul
 A
şa e cu Hristos.E pe viaţă şi pe moarte, nu-i de joacă, nu-i de şagă,nu-i cu jumătăţi de măsură, nu-i cu fofarlica, uite popa nu e popa, nu-icu „să vezi că”, nu-i cu „ce putem face , cu „împrejurările m-au silit".
Parintele Nicolae Steinhardt
Vom sta lâng 
ă El, cu toată inima, cu tot sufletul, cu tot cugetul, cu toată puterea noastră, şi aceasta cu preţul oricăror pedepse, cu moarteaîndreptată asupra noastră de către toţi luptătorii contra lui Hristos dinîntreaga lume.
Parintele Iustin Parvu
Bucurie mare este sa Il simti pe Domnul. Si mare intristare este a vedea razboiul
 
impotriva Bisericii Vii ai Lui pornit cu inversunare la fel de puternic si din afara, dar sidinauntru. Alcatuiesc aceasta colectie de texte din nevoia de Adevar, din grija pentrusemeni, din durerea, grija si frica pe care o am pentru pacatele mele si a tuturor semenilor mei. M-am ingrijit de a-L gasi pe Dumnezeu neincetat, dar cautarea mea m-a dus demulte ori in locuri mincinoase: desfrau, droguri, magie, practici orientale, delasare,muzica, filme, idoli, filosofie, paganism. Am fost chiar si un aprig hulitor al Bisericii.Mi-am facut chip cioplit din multe ale lumii acesteia si mai ales din mintea mea. Si ce esi mai rau e ca am sfatuit la rau si pe altii. Revolta mea a plecat din nevoia de a Trai cuadevarat, din nesuferinta pe care am avut-o dintotdeauna pentru ipocrizie, pentrufariseism - cum s-ar putea numi mai bine si mai cuprinzator in termeni crestinesti.Alergand prin tot felul de sfaturi necrestinesti, idolatre si pacatoase, am ajuns la randulmeu sa fiu ipocrit. Lovindu-ma peste tot de minciuna si prefacatorie, am renuntat la luptaalegand cea mai proasta cale posibila: calea mea. M-am autoproclamat liber si astfel amdevenit sclav. Dar tu singur nu te poti face liber, ci numai Dumnezeu este Acela care te poate elibera. Numai in Dumnezeu este Libertatatea. Altfel ajungi sa fugi ca celnelegiuit, care "fuge f 
ără ca nimeni să-l urmărească" pe cand "dreptul stăca un pui de leu fără grijă. " (Solomon 28, 1) Insa indiferent de oricenu m-am lasat a cauta Adevarul. Scopul meu a fost sa descoparIubirea. De mic copil indeletnicirea mea principala a fost aceea de agasi Iubirea. Nu o spun metaforic, acesta a fost din totdeauna scopulmeu principal in viata, nadejdea mea insetata si sincera. Si cu toate caam umblat si am cautat-o de cele mai multe ori exact acolo unde nutrebuia, Dumnezeu s-a milostivit de sufletul meu si i s-a aratat lui si m-a mangaiat cu Iubirea Lui. Mi-a aratat Bunul si Milostivul ca cel carecauta, cu adevarat va gasi.
Ii multumesc lui Dumnezeu pentru toate. Si pentru cele rele si pentru cele bune sica m-a rabdat in nestiinta si ticalosia mea nesuferita, caci cu adevarat am fost un hulitor de Dumnezeu. M-a luat in mainile Lui si m-a condus acasa: adica chiar in El Insusi, inTrupul cel Viu al Mantuitorului nostru Iisus Hristos, care este Biserica. Ii multumesc cam-a chemat catre El, caci ce altceva este cautarea noastra, decat Chemarea Lui ceaSfanta, decat glasul Lui catre noi, decat dorul Lui cald si bun, pe care le sadeste tainic insufletul nostru spre a ne ridica catre El? Sa ne apere si sa ne povatuiasca pe toti. Doamne-ajuta!Ajuns in sanul Bisericii, m-a cuprins o mare bucurie. Dar in scurt timp am inceputsa ma simt prigonit de acolo, chiar din interiorul ei. Rugaciunea si cautarile m-au invatatsa nu mai am incredere in gandurile mele, ci mai cu seama sa urmez sfaturile Scripturii siale Sfintilor Parinti. Sunt tanar, am douazeci si cinci de ani, si mi-am propus sa ascult,deasemenea, si pe cei mai batrani, oricare ar fi ei, mai ales dintre credinciosi, eu nestiindaproape nimic despre cum sa ma comport in biserica. Cu durere o spun si cu grija si faranici o intentie de a judeca pe cineva pe nedrept, in scurt timp am inceput sa ma simt prigonit de acolo, chiar din sanul Bisericii noastre. Povata - o spun inca de pe acum -imi sunt cuvintele apostolului Pavel din Epistola catre Galateni:
 Fra
ţilor, chiar de va dea un om în vreo greală, voi ceiduhovniceşti îndreptaţi-l, pe unul ca acesta cu duhul blândeţii, luândseama la tine însuţi, ca să nu cazi şi tu în ispită.

Activity (61)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
1 thousand reads
Ami Cri liked this
Anne Thompson liked this
Eliza Georgiana liked this
Eliza Georgiana liked this
Eliza Georgiana liked this
daniluz8888706 liked this
Eliza Georgiana liked this
Eliza Georgiana liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->