Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
25Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Notele Universului(fragment din Spatiul de iubire de V. Megre)

Notele Universului(fragment din Spatiul de iubire de V. Megre)

Ratings: (0)|Views: 6,924 |Likes:
Published by Costi

More info:

Published by: Costi on Mar 22, 2010
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

07/10/2013

pdf

text

original

 
Notele Universului
- Anastasia a vorbit despre tine cu căldură, - continuă Aleksandr. - Ea ştia totul despre oamenişi situaţiile lor. A spus: „Primul tiraj, mic încă, al cărţii scrise de Vladimir, a ieşit în Moscova şiimediat şi-au făcut apariţia o sumedenie de scrisori, versuri, cântece şi tablouri.În carte s-au păstrat, graţie purităţii sentimentelor celui ce a scris, simbolurile şi aranjamentelede cuvinte de mine căutate şi aflate în infinitul Universului.”La aceste cuvinte ale Anastasiei, Boris Moiseevici, agitat şi negăsindu-şi locul, s-a aşezat, încele din urmă, pe un scaun din faţa cortului. L-am văzut cum, pe ascuns, încerca să-şi deschidădictafonul din haină. Probabil din cauza ahotniciei sale de a nu pierde nici o informaţie dinspusele Anastasiei, a uitat complet de cei din jur. Şi din acelaşi motiv nici nu a invitat-o să iamăcar loc. Se gândea doar la cum să obţină cât mai repede şi cât mai multe informaţii de la ea. Cuo evidentă tulburare în glas a întrebat:- Din toate colţurile lumii, numeroşi învăţaţi, cu ajutorul celor mai sofisticate aparaturi, sechinuie să capteze sunetele obişnuite ale Cosmosului. Ele există. Ştiinţa contemporană esteconştientă de existenţa acestor sunete. Nu le cunosc pe toate, doar o mică parte. Poate doar amiliarda parte. Dumneavoastră, Anastasia, cu ce aparate le captaţi?
Cu ce aparat sepoate capta categoria de sunete care au efect asupra psihiculuiuman?- Astfel de aparat dintotdeauna a existat. Se cheamă Sufletuluman. Sufletul, în funcţie de t este de pregătit, capteasaurefuză sunetele...
- Bine. Aşadar, aţi avut norocul să alegeţi din miliardele de sunete ale Universului pe cele mai bune, apoi şi ordinea în care să fie aranjate ele. Numai că sunetele pot fi reproduse cu ajutorulaparatelor specializate în muzică. Ce treabă are cartea? Cartea, doar nu emite sunete.- Este adevărat. Cartea nu emite nici un sunet, dar este ca o partitură de note. Cititorul,înăuntrul său, cele scrise şi le face să sune. Aşa că formulele ascunse în texte sună în nespuseleforme primordiale. Aceste sunete poartă atât Adevărul cât şi vindecarea. Şi, într-o clipă, Sufletulîl umplu, iar ceea ce în Suflet cântă, nici un instrument artificial nu poate reproduce.- Vladimir cum de-a reuşit să păstreze intacte semnele în timp ce el însuşi nu ştia nimic de ele?- Eu cunoşteam modalităţile de exprimare ale lui şi ştiam dinainte că toate întâmplările, esenţacelor auzite, el nu le va descrie. Şi nici pe el însuşi nu se va descrie aşa cum este în realitate. Însăformulele şi sunetele nu le-a transmis toate. Astfel a fost constrâns să meargă mai departe cuscrisul. A reuşit să redea doar o parte, doar cât a putut el să conştientizeze şi să înţeleagă atuncicând s-a apucat de scris. Trebuia neapărat să continue să scrie. Între timp începuse să fie şicunoscut. Fără această nouă faimă şi cu încă puţine eforturi poate că ar fi reuşit să organizezeasociaţia oamenilor de afaceri. Dar, pe neaşteptate, Vladimir făcu un alt pas neprevăzut în visulmeu. A lăsat apartamentul deja plătit, din Moscova, celor din jurul său, le-a dat lor şi ocazia de ase încununa cu toate complimentele cititorilor, s-a urcat în tren şi a plecat.- De ce a făcut acest pas?- Tot timpul, Vladimir a alergat după dovezi în sprijinul spuselor mele. Dovezi ştiinţifice şi probe concrete despre veridicitatea unor afirmaţii de-ale mele. Ţinea neapărat să le atingă... Aşas-a făcut că s-a şi oprit din scris. A plecat în Caucaz.
Vladimir a plecat din Moscovapentru a vedea cu ochii săi, în munţii Caucaz, dolmenele - aceleconstrucţii antice în care oamenii încă de vii mergeau să moară. Cu
 
zece mii de ani în urmă. Eu i-am povestit despre aceste dolmene şi i-am mai vorbit şi despre însemnătatea acelor dolmene din punct devedere funcţional chiar şi-n zilele noastre.
Vladimir a mers în oraşul Ghelendjyk. În muzeele din Krasnodar, Novosibirsk şi Ghelendjyk ela adunat materiale despre dolmene, apoi s-a întâlnit cu diferiţi oameni de ştiinţă, arheologi,etnografi care se ocupau cu studiul dolmenelor şi a reuşit să adune mai multe informaţii decâtfiecare muzeu în parte. Desigur, l-am ajutat şi eu, fără însă ca el bage de seamă. Prin guracelor care discutau cu el, eu i-am transmis informaţii lui Vladimir, informaţii care să-l ajute săaibă opinia sa proprie. În concomitenţă, el s-a mişcat cu determinare şi rapiditate.Şi-atunci a comparat toate acele informaţii adunate cu cele pe care i le-am dat eu. Arheologii i-au arătat dolmenul din apropierea unei cărărui şi i-au spus că mai erau şi altele, dar că eraudistruse de localnici din cauza necunoaşterii valorii lor. Îndeobşte, pe nimeni nu-i interesau acestedolmene. Vladimir a făcut tot ce-a putut pentru a le demonstra neverosimilul.
În numai treiluni a reuşit să le schimbe părerea localnicilor despre dolmene. Totmai multă lume a început să meargă la dolmene şi să aducă flori. Dininiativa femeilor-etnologe, în Ghelendjyk a fost înfiinţaoasociaţie pe care, în cinstea mea, au denumit-o „Anastasia”.
Organizaţia, mai pe urmă, a pus la punct cursuri pentru operatorii turistici, explicându-le că vor trebui să-i atenţioneze pe turişti despre importanţa acestor dolmene, să nu fie distruse şi să fie păstrate aşa cum erau. Au mai fost, de asemenea, organizate excursii intitulate „Călătorie înconştiinţă”.Organizatorii de excursii din Ghelendjyk au început să vorbească despre importanţa izvoarelor  primordiale şi despre creaţiile Preaînaltului Creator, despre Natură.- Anastasia, dumneavoastră consideraţi toate astea s-au petrecut mulţumită lui?Dumneavoastră nu aţi jucat nici un rol?- Dacă aş fi putut face toate astea fără el, de mult le-aş fi făcut. Eu îmi doream foarte mult. Într-unul din aceste dolmene din munţi, a murit corpul material al străbunei mele...- Ce spuneţi? Cum e posibil ca un singur om, necunoscut încă nimănui, într-un timp atât descurt, să schimbe comportamentul oamenilor? Cum a putut pune pe picioare o organizaţie care săfuncţioneze? Dumneavoastră afirmaţi că existau deja documente ştiinţifice şi diferite publicaţiicare erau la cunoştinţa cetăţenilor din acele locuri din moment ce erau expuse în muzee şi toateacestea nu mişcau oamenii?- Este adevărat. Le erau cunoscute dar nu-i mişcau.- Şi cum se explică atunci tocmai pe el l-au ascultat? Cum de a reuşit?- Vladimir nu ştia asta, nu ştia poate fi schimbată într-un atât de scurt timp conştiinţaumană, de asta a şi acţionat aşa. Şi a schimbat-o. Voi puteţi merge în acest oraş şi-i puteţi întreba pe oamenii care fac parte din această organizaţie. Aflaţi cum şi de ce i-a surâs norocul luiVladimir. Eu m-am bucurat de tot ce s-a petrecut în acest oraş şi de asociaţia „Anastasia”...Vladimir s-a învoit, când i-au cerut să-i pună acest nume asociaţiei. Eu am înţeles că de dragulmeu. Am crezut atunci că el va începe să mă înţeleagă şi să mă iubească. El, cu adevărat, a înţelesmulte dar nu m-a iubit. Nu s-a îndrăgostit de mine pentru că am făcut multe greşeli, am păcătuit.Nu de mult am înţeles. Visul meu, în realitate se transformă. Oamenii vor fi purtaţi dincolo deepoca forţelor întunecate.
Vor fi fericiţi. Se va împlini tot ce-am visat eu, însăfără iubirea lui Vladimir pentru mine... iubirea ce-o aşteptam înschimb. Acesta a fost preţul greşelilor comise, neisprăvniciei şi lipseide puritate a gândurilor mele.
- Ce s-a întâmplat, de ce vorbiţi aşa? Au înţeles cu toţii că el era un bădăran, un nerafinat.Credeţi-mă Anastasia, vă vorbesc ca o persoană mai în vârstă, ca un tată de familie, nici chiar  părinţii dumneavoastră nu v-ar fi putut îndruma mai bine.- Vă rog, nu vorbiţi aşa despre cel care-mi este atât de drag. Cuiva poate să i se pară grosolanVladimir, dar eu ştiu mai multe despre el.

Activity (25)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 thousand reads
1 hundred reads
amalia.barac5679 liked this
Doria Michaela liked this
Alinachsh liked this

You're Reading a Free Preview

Download
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->