Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more ➡
Download
Standard view
Full view
of .
Add note
Save to My Library
Sync to mobile
Look up keyword
Like this
8Activity
×
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Thesaret e Humbura (roman) - Blakaj, M., 2005

Thesaret e Humbura (roman) - Blakaj, M., 2005

Ratings: (0)|Views: 1,737|Likes:
Published by Giulio22
Romani i ri i këtij prozatori, “Thesaret e humbura”, trajton një subjekt të gjetur në mënyrën vertikale në histori. Ngjarja ndodhë në Mbretërinë SKS, diku në Dukagjin. Pushtuesit e Kosovës dëshirojnë ta shtrembërojnë të vërtetën për historinë e Kosovës. Për ta bërë këtë me sukses ata formojnë ekipe arkeologësh të specializuar për të hulumtuar dhe gjetur objektet arkeologjike të kohës ilire dhe të mëvonshme, për t’i trajtuar e paraqitur ato para botës si gjetje arkeologjike të historisë serbe, për ta ndërtuar të “vërtetën”e tyre historike mbi Kosovën. Këtu përzihen edhe shërbimet sekrete të atëhershme serbe dhe veprojnë me ashpërsi të madhe kundër popullsisë shqiptare, kundër popullsisë që në atë kohë ishte e varfër, e pashkolluar, në kushte të rënda pushtimi dhe shfrytëzimi. Veprimtaria e këtij shërbimi si dhe operacionet e policisë serbe dalin mjaft realisht të trajtuara, me mjeshtri dhe në mënyrë korrekte nga pena letrare e autorit Muharrem Blakaj.

Materia e këtij romani është e zgjedhur dhe e trajtuar në mënyrë të shkëlqyer, gjë që e bënë romanin me vlera të dalluara artistike. Këtë lëndë ky autor e zhvillon dhe e shtjellon përmes personazheve dhe karaktereve të cilat jepen me një plastikë të gjallë. Është për të theksuar, se autori, përdor gjuhën si një mjet të fuqishëm, me një shkathtësi të dukshme letrare. Kjo bënë që romani të lexohet mjaft lehtë, të zgjoj dhe mbajë kureshtjen e lexuesve deri në fundin e librit (...)
Romani i ri i këtij prozatori, “Thesaret e humbura”, trajton një subjekt të gjetur në mënyrën vertikale në histori. Ngjarja ndodhë në Mbretërinë SKS, diku në Dukagjin. Pushtuesit e Kosovës dëshirojnë ta shtrembërojnë të vërtetën për historinë e Kosovës. Për ta bërë këtë me sukses ata formojnë ekipe arkeologësh të specializuar për të hulumtuar dhe gjetur objektet arkeologjike të kohës ilire dhe të mëvonshme, për t’i trajtuar e paraqitur ato para botës si gjetje arkeologjike të historisë serbe, për ta ndërtuar të “vërtetën”e tyre historike mbi Kosovën. Këtu përzihen edhe shërbimet sekrete të atëhershme serbe dhe veprojnë me ashpërsi të madhe kundër popullsisë shqiptare, kundër popullsisë që në atë kohë ishte e varfër, e pashkolluar, në kushte të rënda pushtimi dhe shfrytëzimi. Veprimtaria e këtij shërbimi si dhe operacionet e policisë serbe dalin mjaft realisht të trajtuara, me mjeshtri dhe në mënyrë korrekte nga pena letrare e autorit Muharrem Blakaj.

Materia e këtij romani është e zgjedhur dhe e trajtuar në mënyrë të shkëlqyer, gjë që e bënë romanin me vlera të dalluara artistike. Këtë lëndë ky autor e zhvillon dhe e shtjellon përmes personazheve dhe karaktereve të cilat jepen me një plastikë të gjallë. Është për të theksuar, se autori, përdor gjuhën si një mjet të fuqishëm, me një shkathtësi të dukshme letrare. Kjo bënë që romani të lexohet mjaft lehtë, të zgjoj dhe mbajë kureshtjen e lexuesve deri në fundin e librit (...)

More info:

Published by: Giulio22 on Mar 31, 2010
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See More
See less

11/04/2013

pdf

text

original

 
Prishtinë, 2005
Muhrrem Blakaj
on
thesarete humbura
 
 
Muharrem BLAKAJHESARE E HUMBURARomanPrishtinë,005

Activity (8)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
1 thousand reads
Jeton Fazliu liked this
Etmond Guri liked this
Anthraksi liked this
Spartaku liked this
Jo-Anna Healey liked this
aimilius liked this

You're Reading a Free Preview

Download
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->