Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
2Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Interview Eppo Van Nispen Digitale Bibliotheek

Interview Eppo Van Nispen Digitale Bibliotheek

Ratings: (0)|Views: 498|Likes:
Published by Edwin
Interview met Eppo van Nispen tot Sevenaer, directeur van DOK Delft
Interview met Eppo van Nispen tot Sevenaer, directeur van DOK Delft

More info:

Published by: Edwin on Apr 02, 2010
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

09/14/2010

pdf

text

original

 
10
 
Digitale Bibliotheek 
dib
 
nummer 2, 2010
denkers
 
en
 
doeners
O
Ook in zijn laatste jaar als directeur van DOK liet Van Nispen vaak vanzich horen. In oktober 2009 leidden zijn uitspraken in een interviewmet
de Volkskrant 
(“Bibliotheek moet losraken van boek”) tot de no-dige commotie in bibliotheekland. Sommige mensen begrepen niet dateen man die verklaart “in principe geen boeken te lezen” directeur vaneen bibliotheek kan zijn. Van Nispen pareerde al die kritiek twee maan-den later op een manier die vriend en vijand verraste: op 17 decembermaakte het bestuur van de Stichting Collectieve Propaganda van het Ne-derlandse Boek (CPNB) bekend dat Van Nispen tot Sevenaer per 1 juni2010 benoemd is tot directeur van de CPNB. Die onverwachte overstapriep bij
Digitale Bibliotheek
vragen op die Van Nispen op 19 ebruari ineen interview beantwoordde. Door omstandigheden werd dit een ge-sprek via Skype. Een verslag.
Nadat de verbinding is gelegd stelt Van Nispen ondergetekende nog even voor aan de mensen met wie hij nog zit te vergaderen. Na een hartelijkascheid en een excuus voor het eit dat hij tijdens het gesprek zal lunchengaat hij er eens goed voor zitten. “Kom maar op met die vragen!”
Eppo van Nispen tot Sevenaer behoeft geen introductie.Wie in bibliotheekland de man die de openbare bibliotheekvan Delft in vijf jaar tijd op de kaart zette als DOK LibraryConcept Center, over het hoofd heeft gezien, heeft niet opzitten letten. Zo simpel is het.
Door Edwin mijnsbergen
 Van Nispen
 vertrekt
‘Ik zal jullie missen’
 
   F  o   t  o  :   ©   N   F   P   P    h  o   t  o  g  r  a   p    h  y   H  e  n    k   T  u    k    k  e  r
 
Ik begin maar meteen met de belangrijkste vraag. Je gaat ons ver-laten! Ooit stelde je dat je niet langer dan vij jaar bij DOK zoublijven. Je houdt je daar inderdaad aan. Welke flosofe zit daar achter? 
Ik denk dat een organisatie er niet verstandig aan doet mensente lang op eenzelde plek te laten zitten, zeker niet op een di-recteurspositie. Stél nu eens dat ik als directeur de initiator bengeweest van veranderingen, dan wil ik die veranderingen ookborgen. De enige manier om erachter te komen o dat geluktis, is door weg te gaan. DOK is vorig jaar verkozen tot beste bi-bliotheek van Nederland. Dat mag geen reden zijn om nu ach-terover te leunen. Volgend jaar moet je daar weer net zo hard voor gaan. Het is interessant om te kijken o dat ook zal lukkenzonder mij. Ik maak me daar overigens geen zorgen over, an-ders zou ik wel zes jaar zijn gebleven. Waar het om gaat is dater ook veel organisaties zijn waar directeuren soms wel dertig jaar op dezelde plek blijven zitten. Je moet je avragen wat ergebeurd zou zijn als zo iemand wél tussentijds vertrokken zouzijn. Dat antwoord krijg je nooit, juist omdat iemand er zo langzit. Ik vind het geen goede lengte voor zo’n positie. Er zou meergerouleerd moeten worden.
In Bibliotheekblad las ik dat je tijdelijk van positie zult ruilen met Tineke van Ham van Bibliotheek Zwolle. Kan een directeur ookiets veranderen binnen twee weken? 
De vraag is o je dat wel moet willen. Je kunt in ieder geval eendeel van je boodschap, als je die al hebt, meegeven. Er moet danwel een programmaatje zijn, en enige structuur. De mensen inZwolle moeten zich ook avragen wat zij van Eppo willen. Zel kan ik er ook veel van leren.
Over een paar maanden vertrek je bij DOK. Jullie denken naover jouw opvolging. Het lijkt me eerlijk gezegd geen dankbaretaak om jouw baan over te nemen.
O juist wel! Mijn opvolger tref een ontzettend leuke tentaan, met enthousiaste medewerkers die in de agelopen jarenontzettend veel tot stand hebben gebracht. Die medewerkerswaren voorbereid op mijn vertrek en zullen de opvolger zeerhartelijk ontvangen. Ik heb er alle vertrouwen in dat zij hem o haar zullen helpen om de doelen te bereiken.
In Bibliotheekblad zei je ook nog dat de werkdruk in DOK hoog isen dat sommige medewerkers ‘doodop’ zijn. Je staat er om bekend dat je veel vraagt van je mensen, maar dat je ze ook stimuleert door ze veel vrijheid te geven en leuke dingen te laten doen. Is het voor je opvolger niet lastig om moe personeel te blijven stimule-ren zoals jij dat deed? O valt het wel mee met die moeheid? 
Ik denk dat het wel meevalt. Natuurlijk heef iedereen wel eenseen dipje, maar in het algemeen denk ik dat het goed in balansis binnen DOK. Als het wél zo is dat medewerkers structureelmoe zijn heef mijn opvolger daar een dankbare taak in, eenzeer dankbare taak zels.
Zijn er in die vij jaar tijd ook wel eens medewerkers agehaakt?  Mensen die jullie tempo niet goed bij konden benen? 
Bij innovatie is het echt niet zo dat het hele bedrij mee moet veranderen; je kunt het a met een klein team. Als de verande-ringen goed zijn volgt de rest van de organisatie vanzel. Toenik bekendmaakte dat ik bij DOK zou vertrekken zei een me-dewerkster die altijd erg kritisch was geweest dat ze het heel jammer vindt dat ik vertrek. Ze zei dat ik DOK echt verder hebgebracht. Een mooier compliment kan ik niet krijgen van eencriticaster. Het is overigens wel belangrijk dat de mensen dieniet direct deelnemen aan innovatie respect hebben voor demedewerkers die dat wel doen, ook als er dingen mislukken.
Zijn er dingen mislukt, de agelopen vij jaar, o is eigenlijk alleswat je voor ogen had wel gebeurd? 
Nog wel meer dan dat zels. Ik denk dat het belangrijkste is datwe samen de wil hadden om dingen te bereiken. Toen ik inDelf begon had ik eigenlijk geen verwachtingen. Ik vond heteen wezensvreemde, bijna surrealistische omgeving en uitein-delijk is daar veel meer gebeurd dan ik had gehoopt.
En dan ga je nu naar CPNB. Heb je daar wel verwachtingen van? Is er een strategie? 
Ik ga er eerst eens goed om me heen kijken. CPNB hee al veel bereikt op het gebied van leesbevordering. CPNB hee veel goeds gedaan voor de boekhandel, uitgeverijen en biblio-theken; partijen die de komende jaren voor een paar interes-sante keuzes en vraagstukken staan. Wat is de invloed van decrisis, hoe gaan we om met de groei van het digitale aanbod,hoe zit het met auteursrecht en licenties? Die dingen rakenallemaal aan het werk van CPNB en dat vind ik persoonlijkrazend interessant.
 Maakt werken voor CPNB deel uit van je persoonlijke strategie o carrièreplanning o kwam het toevallig op je pad? 
Het was toeval. Ik had het nog steeds buitengewoon naar mijnzin bij DOK, maar wilde me wel houden aan het voornemen erniet langer dan vij jaar te blijven, hoeveel moeite me dat ookkostte. Toen ik door CPNB werd gebeld moest ook ik wel evenlachen, maar ik vond het een mooi voorstel. Het is een nieuwekans om een bijdrage te kunnen leveren aan het grote transor-matieproces van de media. Al die media raken meer en meermet elkaar vervlochten. Buitengewoon interessant.
Oké, maar zit er nu ook iets persoonlijks achter? Wat is je groot-ste drijveer? 
Het is misschien wat zoetsappig maar ik ga voor een
Happy
12
 
Digitale Bibliotheek 
dib
 
nummer 2, 2010
‘Er zou meer
gerouleerd
 moeten worden’
denkers
 
en
 
doeners

Activity (2)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 thousand reads
1 hundred reads

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->