Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
5Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Spel - Cluedo

Spel - Cluedo

Ratings: (0)|Views: 3,726|Likes:
Published by Nienke Krook
Levend Cluedo, te spelen met kinderen
Levend Cluedo, te spelen met kinderen

More info:

Published by: Nienke Krook on Apr 04, 2010
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

07/01/2013

pdf

text

original

 
Het verhaalScenario
Baron Hendrik-Jan Ruygrok-van Swierden is op brute wijze vermoord tijdens zijn bezoek aande weekendschool. De baron zou vandaag, op de afscheidszondag van Juf Eva, aankondigendat hij onze weekendschool een schenking van maar liefst 1 miljoen euro zou doen. Door dezebrute moord gaat deze schenking helaas niet door. De baron was begonnen met het schrijven
van een afscheidsbriefje, maar verder dan ‘Goedendag…’ is hij niet gekomen.
 
Wat de verdachten te vertellen hadden
De barones
 
Houding
Geschokt.
 Alibi 
Ik was gewoon thuis, in ons landhuis. Net als dehuishoudster en de kok.
Opmerkingen
Ik kan het eigenlijk nog steeds niet geloven. Ik hoopdat ik mijn zoon nu weer snel zal zien, hij is al veelte lang weggeweest. Hebben jullie de zakenrelatiesvan mijn man al ondervraagd? Hij was een hardzakenman en maakte zich daarmee niet geliefd.
De verwende dochters
 
Houding
Neutraal.
 Alibi 
We waren ergens in ons landgoed, lekker aan hetzonnen. Voor zover dat mogelijk was natuurlijk, datNederlandse weer ook altijd. We hebben wel lekkergegeten: we hadden wat lekkers meegenomen, watkaviaar en ganzenleverpaté. De tuinman was vlakbijaan het werk, dus hij heeft ons vast wel gezien.
Opmerkingen
Die vrek van een vader van ons had ons allebei eenleuke sportauto beloofd. Maar nee, hij moet dat geldzo nodig aan de weekendschool geven, snappen jullie dat nou?
 
 De verloren zoon
 
Houding
Blij.
 Alibi 
Ik heb mijn familie al jaren niet gesproken engezien. Ik was in de buurt van het landgoed in dehoop mijn moeder of zussen te kunnen spreken toenik een zwerver zag lopen. Hij komt hier vast vaker,dacht ik, dus ben ik met hem gaan praten over mijnfamilie.
Opmerkingen
 
Nu mijn vader dood is kan ik eindelijk m’n moeder
en zussen weer zien, na al die jaren! Mijn vaderheeft me gezegd nooit meer op zijn landgoed tekomen, maar het is nu niet meer van hem,nietwaar? Dit is echt fantastisch!
De huishoudster
 
Houding
Verdrietig.
 Alibi 
Ik was gewoon aan het werk in het landhuis van defamilie. Vraag maar aan de kok en de vrouw van debaron, zij waren er ook.
Opmerkingen
Ik zou echt niet weten wie het gedaan heeft, wateen verschrikkelijke situatie! Ik weet wel dat dechauffeur nogal gek was op één van de dochters vande baron, deed echt alles voor haar. De baron wasnatuurlijk niet zo blij met deze romance, maar ikgeloof nooit dat de chauffeur hem daarom zouvermoorden.
De tuinman
Houding
Opgetogen.
 Alibi 
Ik was gewoon aan het werk in het landgoed. Ik zagdat de dochters van de baron aan het picknickenwaren, zij moeten me gezien hebben.
Opmerkingen
 
De kok zeurde al tijden over z’n salaris: hij als
Franse meesterkokchef zou veel meer moetenverdienen dan hij werkelijk deed. Denken jullie dat
hij … ?
 
De kok
 
Houding
Opvliegerig.
 Alibi 
Ik? Ik was gewoon aan het werk in de keuken, waareen meesterchef als ik hoort te zijn! Hoeveel tijddenkt u dat het kost om de haute cuisine gerechtente maken die ik maak? Daar ben ik de hele dag meebezig! Vraag maar aan madame. Deinterieurverzorgster heeft me trouwens ook welgezien.
Opmerkingen
De tuinman vermoedde dat de baron een relatie hadmet zijn vrouw, heeft hij me wel eens verteld. Devrouw van de tuinman is interieurverzorgster alhier,moet u weten. En nu wegwezen, ik heb niet de heledag de tijd!
 
De chauffeur
 
Houding
Opgetogen.
 Alibi 
Ik was op het landgoed van de familie, de dochtersvan de baron hebben me gevraagd mee te gaanpicknicken en dat heb ik gedaan. Vraag het maaraan ze.
Opmerkingen
De huishoudster werd door de baron altijd heel ergafgesnauwd en uitgescholden, zou hij te ver gegaanzijn? Het zou me niets verbazen, eerlijk gezegd.
Baron Peter-Paul Dumoney-Rozendahl
 
Houding
Zoals het een heer van stand betaamt.
 Alibi 
Ik was in een gewichtige zakenbespreking met 2Italiaanse zakenrelaties, wiens namen ik in verbandmet bedrijfsgeheimen helaas niet kan noemen.
Opmerkingen
Het lijkt wel of we weer terug in de Middeleeuwenzijn beland! Ik heb de Baron Ruygrok-van Swierdenpersoonlijk nooit gemogen, maar een baron is enblijft een baron. Jullie doen er toch wel alles aan omdat barbaarse stuk tuig van een moordenaar op tesporen?!
De zwerver
 
Houding
Vrolijk.
 Alibi 
Heb ik even geluk hé, ik heb toevallig de zoon vande baron gesproken op het tijdstip van de moord!Vraag maar aan hem!
Opmerkingen
Nou, die zoon kan het niet geweest zijn, maar hijmocht zijn vader niet echt hoor, dat weet ik wel!Het was ook een vrek, trouwens: hij gaf mijdagelijks een stuiver met de boodschap dat ik hetverstandig uit moest geven!
Maffioso
 
Houding
Louche.
 Alibi 
Wij waren een deal aan het sluiten met Dumoney-Rozendahl. Vraag hem maar.
Opmerkingen
Laten we hopen dat de familie van de baron wél zoslim is om zijn gokschulden te betale
n…
 

Activity (5)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
1 thousand reads
TanjaJo liked this
fikkem liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->