Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
5Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Buku Program Olahraga 2010

Buku Program Olahraga 2010

Ratings: (0)|Views: 288|Likes:
Published by rahimbidor

More info:

Published by: rahimbidor on Apr 06, 2010
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

04/16/2013

pdf

text

original

 
TEMASYA OLAHRAGA TAHUNAN KALI KE-13SMK SUNGAI KRUIT, SUNGKAI, PERAKTARIKH : 20 FEBRUARI 2010HARI : SABTUMASA : 9.00 PAGITEMPAT : PADANG SMK SUNGAI KRUIT, SUNGKAIPERASMI : TUAN HAJI MAT NOH BIN SUPAAT(PEGAWAI PELAJARAN DAERAH BATANG PADANG)ATUR CARA MAJLIS1.
 
8.00 - PARA PELAJAR DAN PESERTA TEMASYA OLAHRAGA MENGAMBIL TEMPAT2.
 
8.30 - KETIBAAN IBU BAPA DAN PARA JEMPUTAN3.
 
9.00 - KETIBAAN PERASMI4.
 
9.10 - NYANYIAN LAGU NEGARAKU5.
 
9.15 - PERBARISAN LINTAS MASUK PARA PESERTA6.
 
9.45 - UCAPAN PENGETUA7.
 
9.55 - UCAPAN PERASMIAN8.
 
10.15 - PERSEMBAHAN PELAJAR9.
 
10.30 - ACARA BERMULA-
 
100 METER PB-
 
100 METER PA-
 
100 METER LB-
 
100 METER LA-
 
100 METER PENDIDIKAN KHAS10.
 
- PENYAMPAIAN HADIAH DAN REHAT (PERASMI)11.
 
- SUKANEKA PENDIDIKAN KHAS12.
 
- ACARA IBU BAPA DAN PEGAWAI13.
 
- 4X100 METER JEMPUTAN SEKOLAH RENDAH14.
 
- 4X100 METER JEMPUTAN SEKOLAH MENENGAH15.
 
- 4X100 METER PB16.
 
- 4X100 METER LB17.
 
- 4X100 METER PA18.
 
- 4X100 METER LA19.
 
- PENYAMPAIAN HADIAH20.
 
2.00 - BERSURAI
 
UCAPAN ALU-ALUAN TUAN PENGETUA
Bismillahir rahmanir rahim. Assalamualaikum dan salam sejahtera.Yang berusaha Tuan Haji Mat Noh bin Supaat, Pegawai Pelajaran Daerah BatangPadang, Yang berbahagia, Encik Isyam bin Shaharudin, Yang Dipertua PIBG SMKSungai Kruit, pengetua-pengetua, guru-guru besar, barisan Penolong Kanan dan GuruKanan, guru-guru, AJK PIBG , ibu bapa seterusnya para pelajar yang dikasihi. Alhamdulillah, saya bersyukur ke hadrat Ilahi kerana dengan limpah kurnia-Nya,Temasya Olahraga Tahunan Kali ke-13 SMK Sungai Kruit 2010 ini dapat dilaksanakandan diuruskan dengan penuh kecemerlangan dan semangat kesukanan yang tinggi,yang telah dipamerkan melalui komitmen yang diberikan oleh guru-guru dan parapelajar yang mengambil bahagian.Terima kasih yang tidak terhingga saya ucapkan kepada Yang Berusaha, Tuan Haji MatNoh bin Supaat, Pegawai Pelajaran Daerah Batang Padang kerana dapat hadir untukmemeriahkan temasya ini dan seterusnya merasmikannya. Sesungguhnya bahangsemangat kesukanan ini memang terasa dan syabas diucapkan kepada semua wargasekolah khasnya para pelajar yang mengambil bahagian.Hadirin yang dihormati,Temasya yang dijalankan ini bukan sahaja bagi meneruskan tradisi yang telah tercatatdalam takwim sukan sekolah, tetapi merupakan arena terbaik untuk mencungkil atlet-atlet yang berpotensi untuk diketengahkan ke peringkat yang lebih tinggi seterusnyamewakili daerah, negeri dan negara. Sukan merupakan wadah dan pemangkin untukmembakar semangat juang pelajar dalam bidang kokurikulum dan kurikulum.Sesungguhnya pelajar yang cergas tubuhnya akan cerdas mindanya.Hadirin yang dihormati,Saya merasakan temasya olahraga ini merupakan gelanggang terbuka untukmewujud dan memupuk semangat kerjasama berpasukan apatah lagi dalam kalanganpelajar yang berbilang kaum dan budaya. Lebih ramai relajar yang terlibat bermaknalebih banyak rekod akan tercipta, lebih banyak atlet berbakat dapat dilahirkan. Tidakmustahil jika atlet-atlet ini akan mewakili negeri dan negara jika diberi pendedahan danbimbingan yang berterusan.
 
Kepada ibu bapa, saya mengharapkan tuan-tuan dan puan-puan memberikansemangat kepada anak-anak untuk bergiat cergas dalam aktiviti kokurikulum keranapotensi dan keterlibatan pelajar dalam bidang kokurikulum akan membantu pelajar mencipta kecemerlangan dalam bidang kurikulum.Untuk makluman, sekolah kita amat beruntung kerana pihak Kementerian Pelajarantelah menempatkan dua orang guru Sains Sukan yang berpengalaman di sekolah kitapada tahun ini. Terima kasih kepada tuan PPD. Saya amat berharap agar kehadirandua orang guru sains sukan ini mampu meningkatkan kecemerlangan sukan di sekolahkita.Kepada para guru, syabas diucapkan lantaran komitmen mendidik dan melatih parapelajar dalam bidang kurikulum dan kokurikulum. Akhir kata, saya sekali lagi ingin mengambil kesempatan untuk mengucapkan terimakasih atas kehadiran tuan-tuan dan puan-puan khususnya Tuan Pegawai PelajaranDaerah. Sesungguhnya kehadiran tuan-tuan dan puan telah membakar semangat paraatlet untuk berusaha bersungguh-sungguh memenangi setiap acara yang disertai.Sekian, majulah sukan untuk negara.Terima kasih..
UCAPAN PERASMIAN OLEH PEGAWAI PELAJARAN DAERAH BATANG PADANG
 Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh dan salam sejahtera.Saya amat berbesar hati kerana mendapat penghormatan daripada pihak sekolahkerana sudi menjemput saya untuk menghadiri dan seterusnya merasmikan TemasyaOlahraga Tahunan SMK Sungai Kruit Kali Ke-13 pada hari ini. Sesungguhnya,penganjuran temasya sebegini amat tepat dan bersesuaian sekali dengan aspirasikerajaan seperti yang terkandung dalam Pelan Induk Pembangunan Pendidikan (PIPP)iaitu Teras Ke-2: Membangunkan Modal Insan dan Teras ke-3 MemperkasakanSekolah Kebangsaan.Tuan-tuan dan puan-puan,Berdasarkan hakikat ini, dan jika dikaitkan dengan pelaksanaan kegiatan sukan olehsetiap atlet yang mengambil bahagian, nyatalah bahawa membangunkan modal insanmelalui kegiatan sukan dapat direalisasikan kerana melalui kegiatan bersukanseseorang atlet itu perlu menjalani pelbagai latihan intensif, bukan sahaja dari segilatihan fizikal malah lebih penting lagi ialah melalui latihan persiapan mental danspiritual.

Activity (5)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
1 thousand reads
Super Duper liked this
Sifu K liked this
Zap Zoeryandie liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->