Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Save to My Library
Look up keyword
Like this
2Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
The Albanian August 2009

The Albanian August 2009

Ratings: (0)|Views: 301 |Likes:
Published by shefdomi
-

TH E

Aplikimi për nënshtetësisë Britanike

NR.5/8 www.thealbanian.co.uk info@thealbanian.info

HOME OFFICE KËRKON EDHE

Tel: 02082169527

LONDON

AUGUST 2009

Tel: 02082169527 info@albaniancontacts.com

Rezervo vendin tënd në Albanian Yellow Pages 2009

Gent Durmishi tregon të gjitha procedurat
SHQIPTARËT E BRITANISË TË
LORIK CANA, Nga këtu "do pushtoj" Anglinë
BRAKTISURIT E MËDHENJ...
Speciale faqe 4

ÇERTIFIKATËN E LINDJES
Speciale faqe 3

Shpresa Programme e ftuar nderi tek Mbretëresha El
-

TH E

Aplikimi për nënshtetësisë Britanike

NR.5/8 www.thealbanian.co.uk info@thealbanian.info

HOME OFFICE KËRKON EDHE

Tel: 02082169527

LONDON

AUGUST 2009

Tel: 02082169527 info@albaniancontacts.com

Rezervo vendin tënd në Albanian Yellow Pages 2009

Gent Durmishi tregon të gjitha procedurat
SHQIPTARËT E BRITANISË TË
LORIK CANA, Nga këtu "do pushtoj" Anglinë
BRAKTISURIT E MËDHENJ...
Speciale faqe 4

ÇERTIFIKATËN E LINDJES
Speciale faqe 3

Shpresa Programme e ftuar nderi tek Mbretëresha El

More info:

Published by: shefdomi on Apr 07, 2010
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

04/07/2010

pdf

text

original

 
-
LONDON
 AUGUST 2009
NR.5/8
www.thealbanian.co.uk
info@thealbanian.info
Tel: 02082169527
211 Boundary Road,PlaistowLondonE13 9QF
T:0208 472 1110F:0208 475 8869M:079 5135 0050
1st Choice Accident Claims
Nëse keni patur ndonje aksident tre vitet e funditmos hezitoni te na kontaktoni ne çdo moment
Had an accident? Not your fault
www.1stchoiceclaims.cominfo@1stchoiceclaims.com
OURServices
*Free Consultation*Loss Of Earnings*Recovery & Storage*Cost Of Repairs*Policy Excess*Hire Charges*Personal Injury*Legal Expenses
    T    H    E
Rezervo vendin tëndnë Albanian YellowPages 2009
Tel: 02082169527info@albaniancontacts.com
Aplikimi për nënshtetësisë Britanike
HOME OFFICE KËRKON EDHE
ÇERTIFIKATËN E LINDJES
Gent Durmishi tregon të gjitha procedurat
SHQIPTARËT EBRITANISË
BRAKTISURITE MËDHENJ...
Speciale faqe 3Speciale faqe 4
Një këpucë “shqiptare”për Bregoviçin...
LORIK CANA,Nga këtu"do pushtoj" Anglinë
faqe 37faqe 5
Shpresa Programme eftuar nderi tekMbretëresha Elizabeth
faqe 5
 
LONDON AUGUST 2009
2
 A jeni ose a njihni dikë që do tëaplikoje për
BRITISH CITIZENSHIP
apo LEJE TË PERHERSHME QENDRIMI?
FINSBURYPARK
London North Acedemy AndoverCommunityCentre AndoverEstateLondon N7 7RY
Per me shume informacione ju lutemna kontaktoni
Tel:
0207 2721130Mob 07944367779
Nëse PO, u nevojitet të demonstroni njohuritë tuaja për jetënnë Mbretërinë e Bashkuar, si dhe të provoni që aftësitë në tëfolur dhe dëgjim janë adekuate për jetën e përditshme.
W
W
e
e
s
s
t
t
a
a
 
o
o
f
r
o
o
n
n
 
k
k
u
u
r
s
s
e
e
 
t
t
ë
ë
 
k
k
o
o
m
m
b
b
i
i
n
n
u
u
a
a
r
a
a
 
t
t
r
a
a
j
 j
n
n
i
i
m
m
i
i
 
p
p
ë
ë
r
 
g
g
j
 
 j
u
u
h
h
e
e
n
n
 
a
a
n
n
g
g
l
l
e
e
z
z
e
e
 
(
(
E
E
S
S
O
O
L
L
)
)
 
d
d
h
h
e
e
 
C
C
i
i
t
t
i
i
z
z
e
e
n
n
s
s
h
h
i
i
p
p
 
C
C
l
l
a
a
s
s
e
e
s
s
 
&
E
E
x
x
a
a
m
m
s
s
 
Transport mallrashnga Anglia neShqipëri dhe Kosov
ë
Shpërndarja në destinacion bëhet nëbazë të sasisë .Lokacionet:* Barking, London*Tiranë , Shqipëri
Për më tepër kontaktoni në 24 orëMeridanin në numrin e telefonin :
07501382777
 A dëshironi të realizoniëndrrën tuajpër të studiuar nëBritaninë e Madhe?
Dëshironi të fitoni përvojë të papërsëritshme? A dëshironi të realizoni ëndrrën e fëmijëve tuaj për tëpatur një diplomë të universiteteve më prestigjioze Bri-tanike? A dëshironi të bëni investimin më të mençur në drejtim tëarsimimit?“Korbi Education” në bashkëpunim me universitetet mënjohura Britanike dhe mund të realizojmë ëndërrën tuaj.Ne ju ofrojmë mundësitë dhe u japim zgjidhjen.Ju bëni zgjedhjen!Suksesi ynë është i provuar!
Na kontaktoni në çdo moment.Tiranë: Rruga Mine Peza, 82, pranë Hotel TafajTel +355 4 22 62 669,Cel: 069 28 57 689, 069 36 42 072, 0693200107Londër: 0771 77 90 601, 0777 51 02 002Email: student@kovanigroup.com,admin@kovanigroup.com Web: www.kovanigroup.com
Pë të gjithë shqiptarët në Britani që dëshironitë sillni të afërmit tuaj të shkollohennë Britaninë e Madhe, ju lutem kontaktoniTel +355 4 22 62 669,Cel: 069 28 57 689, 069 36 42 072, 0693200107Londër: 0771 77 90 601, 0777 51 02 002
 
LONDON AUGUST 2009
3
DREJTOR: PETRIT KUÇANAZv/Drejtor: BASHKIM METALIAKryeredaktor: MUHAMED VELIUREDAKSIAAkil Koci, Daut Dauti,Emanuel Bajra,Majlind Goge, Naim Hasani, Ylli Përmeti, Edvin Lamçe,Elda Memiaj, Brunilda Sejati,Pranvera Smith, Flori Slatina,Kastriot Dervishi, Enkeleid Omi,Jeni Myftari,Naim Trezhnjeva,Anila Hoxha,Shefit Domi,Ilir Thaçi, Nikolin Nilaj,Web-design Markowww.thealbanian.co.ukalbania7@gmail.com
Tel/fax:02082169527
 A jeni ose a njihni dikë që do tëaplikoje për
BRITISH CITIZENSHIP
apo LEJE TË PERHERSHME QENDRIMI?
Nëse PO, u nevojitet të demonstroni njohuritë tuaja për jetënnë Mbretërinë e BashkuarSETP
ofron kurse intensive për 4 ditore. mesuesit me eksperience perdorin gjuhen qartedhe thjeshte duke ju garanuar kalimin e testit
Nga BasHkim mETalia
ohët e fundit një grup ngaredaksia e gazetës “The Al- banian” pati një turne disaditor në Edinburgh dhe Glasgow Skocisë. Në fakt fjala mori dhenë: Në një restorant të George Street ,rrugë kjo që shtrihet në Qytezen e reGjorgjiane(Georgian neë town, njëtrashëgimi Kulturore e mbrojtur ngaUNESCO) , të Edinburgh-it, një nganjë, tavolina jonë, u mbush me bashkatdhetarë që nuk i njihnim dhe asqë ishim takuar më parë.Udhërrëfyesja jonë VojsavaSuti e cila na ndihmoj shumë, gjatëqëndrimit tonë në Skoci e kishte sh- përndarë lajmin; një grup nga redaksiae gazetës “The Albanian” është nëSkoci .Për një moment e ndiem veten tërëndësishëm , më vonë e kuptuam qëkjo ndjesi sa vinte dhe përpihej , sepsekëta njerëz, këta shqiptarë kishinnevojë komunikimi kishin nevojë për  përkrahje, kishin nevoje të qanin hal-let e tyre.Udhërrëfyesja jonë tashmëishte prej shumë vitesh në Edinburghdhe punonte si mësuese në një Kolegj.Ajo na rrëfeu përveç të tjerash sesishqiptarët, jo dhe aq të paktë në numër , organizoheshin.Fatkeqësisht fjala organizim ishte njëfjalë e huaj, dhe nëse ndodhte ,oseishte spontan ose me lidhje familjaredhe shoqërore.E vetmja mundësi komu-nikimi ishin alternativat elektronike ;e-mail-e, radio në seksionin shqip eBBC-së ... Radio Kina në shqip apodhe kanalet satelitore shqiptare. etj etjMe një fjale ky komunitetishte një hallkë e shkëputur nga re-aliteti i mërgatës shqiptare në Britani.Znj. Suti po përpiqet me sa kamundësi që të mundet, që krijoj njëlidhje të formësuar me ide dhe planeqë deri tani nuk ka mundur t’i vinte nëzbatim.Me një zell të madh na tre-gonte se cilat mund të ishin rrugët dhemundësitë , për të krijuar një lidhje or-ganizative që të mund të vitalizontekohën dhe veprimtaritë e shqiptarëvetë këtushëm.Parë në këndvështrimin e njëmodeli të ngjashëm me komunitete tëtjera në Britani , shqiptarët janë shumëlarg të qenit të plotësuar me nevojat so-ciale, edukative, dhe shumë më pak tëemancipuar për të kundruar integritettë mirëqenë dhe me bazë të shendoshmbarë komunitare.
(Vjon ne fqe 4)
SHQIPTARËT E BRITANISË
TË BRAKTISURIT E MËDHENJ...

Activity (2)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 thousand reads
1 hundred reads

You're Reading a Free Preview

Download
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->