Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
2Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
The Albanian july 2009

The Albanian july 2009

Ratings: (0)|Views: 476|Likes:
Published by shefdomi
-

TH E

NR.5/7 www.thealbanian.co.uk info@thealbanian.info

EMIGRANTËT E BRITANISË “BRAKTISIN” MËMËDHEUN
J
u lutem thuajini kryeministrit Berisha që të ndërhyjë në uljen e çmimeve të biletave për në Tiranë” Ky ishte një prej emaileve të ardhura në adresë të redaksisë sonë ku kërkohet ndërhyrja e kryeministrit për të zgjidhur këtë problem. Ky problem vazhdon të mbetet tepër shqetësues dhe tashmë nuk përbën lajm që biletat për në Shqipëri vazhdojnë të mbesin më të shtrenjta nga çdo vend tjetër i
-

TH E

NR.5/7 www.thealbanian.co.uk info@thealbanian.info

EMIGRANTËT E BRITANISË “BRAKTISIN” MËMËDHEUN
J
u lutem thuajini kryeministrit Berisha që të ndërhyjë në uljen e çmimeve të biletave për në Tiranë” Ky ishte një prej emaileve të ardhura në adresë të redaksisë sonë ku kërkohet ndërhyrja e kryeministrit për të zgjidhur këtë problem. Ky problem vazhdon të mbetet tepër shqetësues dhe tashmë nuk përbën lajm që biletat për në Shqipëri vazhdojnë të mbesin më të shtrenjta nga çdo vend tjetër i

More info:

Published by: shefdomi on Apr 07, 2010
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

04/07/2010

pdf

text

original

 
-
LONDON
JULY 2009
NR.5/7
www.thealbanian.co.uk
info@thealbanian.info
Tel: 02082169527
211 Boundary Road,PlaistowLondonE13 9QF
T:0208 472 1110F:0208 475 8869M:079 5135 0050
1st Choice Accident Claims
Nëse keni patur ndonje aksident tre vitet e funditmos hezitoni te na kontaktoni ne çdo moment
Had an accident? Not your fault
www.1stchoiceclaims.cominfo@1stchoiceclaims.com
OURServices
*Free Consultation*Loss Of Earnings*Recovery & Storage*Cost Of Repairs*Policy Excess*Hire Charges*Personal Injury*Legal Expenses
    T    H    E
 A DUHET T’U JEPET AMNISTI EMIGRANTËVE ILEGALË?
Pavarëht deaojë ë radhë, e 2011-ta do të jetë vt r do te përye të jtha ratet ,dhe jo pa por 618 000 peroa , ’eoj e do të jeë dojë të re të dhe përveç aajtejzjatje të paf , de ërë eperete tdore dhe de  ajtr pez dhe harrar( o) çëhtje të hta.
(vjo fae 4)
Rezervo vendin tëndnë Albanian YellowPages 2009
Tel: 02082169527info@albaniancontacts.com
BILETAT E SHTRENJTA 
EMIGRANTËT E BRITANISË
“BRAKTISIN” MËMËDHEUN
J
u lutem thuajini kryeministritBerisha që të ndërhyjë në uljen eçmimeve të biletave për në Tiranë”Ky ishte një prej emaileve të ardhura nëadresë të redaksisë sonë ku kërkohetndërhyrja e kryeministrit për të zgjidhur këtë problem. Ky problem vazhdon tëmbetet tepër shqetësues dhe tashmë nuk  përbën lajm që biletat për në Shqipërivazhdojnë të mbesin më të shtrenjta ngaçdovend tjetër i rajonit.Perveç British Airways edheAlbanian Airlines vazhdon të ofroje flu-turimet e saj sezonal, por kjo nuk ka bërëqë biletat të kenë ndonjë ulje. Madjeshumë nga mërgimtarët e këtushëm e gje- jnë më të arsyeshme të shkojnë në vendete tjera për pushime pasi kostoja e biletaveështë thuajse e njëjtë me çmimin e një bilete. Sikurse në sezonet e tjera të verësapo për Krishtlindje çmimi biletave për linjat direkte Londër Tiranë e anasjelltasedhe këtë vit janë dyfishuar.
(vjo fae 9)
Për një njeri që punon dhe merr një pagë të mesmekëto bileta janë të papërballueshme.E vetmja shpresë për mërgimtarët mbetet hyrja eShqipërisë në BE ku edhe kompani si easyjet tëfuten në Shqipëri.
 
LONDON JULY 2009
2
 A jeni ose a njihni dikë që do tëaplikoje për
BRITISH CITIZENSHIP
apo LEJE TË PERHERSHME QENDRIMI?
FINSBURYPARK
London North Acedemy AndoverCommunityCentre AndoverEstateLondon N7 7RY
Per me shume informacione ju lutemna kontaktoni
Tel:
0207 2721130Mob 07944367779
Nëse PO, u nevojitet të demonstroni njohuritë tuaja për jetënnë Mbretërinë e Bashkuar, si dhe të provoni që aftësitë në tëfolur dhe dëgjim janë adekuate për jetën e përditshme.
W
W
e
e
s
s
t
t
a
a
 
o
o
f
r
o
o
n
n
 
k
k
u
u
r
s
s
e
e
 
t
t
ë
ë
 
k
k
o
o
m
m
b
b
i
i
n
n
u
u
a
a
r
a
a
 
t
t
r
a
a
j
 j
n
n
i
i
m
m
i
i
 
p
p
ë
ë
r
 
g
g
j
 
 j
u
u
h
h
e
e
n
n
 
a
a
n
n
g
g
l
l
e
e
z
z
e
e
 
(
(
E
E
S
S
O
O
L
L
)
)
 
d
d
h
h
e
e
 
C
C
i
i
t
t
i
i
z
z
e
e
n
n
s
s
h
h
i
i
p
p
 
C
C
l
l
a
a
s
s
e
e
s
s
 
&
E
E
x
x
a
a
m
m
s
s
 
Transport mallrashnga Anglia neShqipëri dhe Kosov
ë
Shpërndarja në destinacion bëhet nëbazë të sasisë .Lokacionet:* Barking, London*Tiranë , Shqipëri
Për më tepër kontaktoni në 24 orëMeridanin në numrin e telefonin :
07501382777
Life in the UK Test training course in London, Luton and WestBromwich, Birmingham. At ITA (Intelligent Training Academy) we teachyou an English Lanugage Course which lasts 4 to 5 days for ESOLwith Citizenship. Please note that, in this course you do not have toread or write not even in your test. The ESOL Citizenship training andtest is only on listening and speaking. We are registered with the English Speaking Board (ESB), who are accepted andrecognized by the Home Office. The certificate is registered and recognized.After passing the listening and speaking test you will get a Nationally recognized certificate. We will also give you aconfirmation letter for the Home Office confirming that, you have done the ESOL Entry Level course with the CitizenshipContext. With these two documents you are ready to apply for your Indefinite Leave to Remain in the UK, Naturalization or British Nationality. You can use the same certificate for both for your Indefinite Stay application and after that for your BritishPassport application. With this you do not have to do computer based Life in the UK Test. If you, your partner, you familymember or any one of your friend needs help or more information in this matter, please contact us on 02082790719. We willtry to put you to the right direction. You can ask for Ashraf Chaudhary. We are also running this course in London, Luton,West Bromwich and Birmingham. Our ESOL Citizenship Classes are running regularly in our centres in London, Luton andWest Bromwich. Please contact, Ashraf ChaudharyLocation & Venues
 
East London208 High Road,Leytonstone,LondonE11 3HUContact: Ashraf ChaudharyPhone: 0208 279 0719, Mobile:07958543211
www.intelligenttrainingacademy.com
LutonSuite E-2Britannia House,Leagrave Road,Luton, LU3 1RJContact: Ashraf ChaudharyPhone: 0208 279 0719,Mobile: 07958543211BirminghamUnit 7, Central House,312-314 High Street,West Bromwich,Birmingham, B70 8ENContact: Ashraf ChaudharyPhone: 0208 279 0719,Mobile: 07958543211
 
LONDON JULY 2009
3
DREJTOR: PETRIT KUÇANAZv/Drejtor: BASHKIM METALIAKryeredaktor: MUHAMED VELIUREDAKSIAAkil Koci, Daut Dauti,Emanuel Bajra,Majlind Goge, Naim Hasani, Ylli Përmeti, Edvin Lamçe,Elda Memiaj, Brunilda Sejati,Pranvera Smith, Flori Slatina,Kastriot Dervishi, Enkeleid Omi,Jeni Myftari,Naim Trezhnjeva,Anila Hoxha,Shefit Domi,Ilir Thaçi, Nikolin Nilaj,Web-design Markowww.thealbanian.co.ukalbania7@gmail.com
Tel/fax:02082169527
 A jeni ose a njihni dikë që do tëaplikoje për
BRITISH CITIZENSHIP
apo LEJE TË PERHERSHME QENDRIMI?
Nëse PO, u nevojitet të demonstroni njohuritë tuaja për jetënnë Mbretërinë e BashkuarSETP
ofron kurse intensive për 4 ditore. mesuesit me eksperience perdorin gjuhen qartedhe thjeshte duke ju garanuar kalimin e testit
THE AlbAniAn
T
ë paktën shtatë shoqata të rejashqiptarë kanë mbirë që nga ja-nari i këtij viti. Ato janë të pro-fileve të ndryshme dhe duket se neshqiptarët në Mbretërinë e Bashkuar kemi kaq shumë shoqata, saqë do tamerrnin lakmi edhe indianët që ren-diten me popullsinë më të lartë komu-nitare në MB.Pra ne i kemi të gjitha llojet përveç shoqatave ambjentaliste,shoqatave në mbrojtje të kafshëve, gjëqë po u ranë në fije nuk do të kalojëshumë kohë pa u hapur edhe të tilla.Por ka një problem percep-timi për qenësinë dhe funksionimin eshoqatave.Perceptimi i parë dhe i pakontestueshmi është që mbirja e kë-tyre shoqatave ka ardhur si pasojë e publikimit të shifrave të të ardhu-rave(shumave të konsiderueshme) qëkëto shoqata marrin. Pra këto shoqatakonsiderohen si fitimprurëse për kryetarin (kryetarët) ndonjë të afërm tëtyre, që në të shumtën e rasteve janëfamiljarë, madje ndodh që edhe brendanjë rreth të ngushtë familjar ka dyshoqata. Nëse vëren me kujdes his-torikun e këtyre shoqatave të rezultonse shumica dërrmuese e këtyreshoqatave kanë të njëjtin kryetar dhethuajse të njëjtin bord, përveç rastevekur anëtarët e bordit “zihen” mekryetarin për pjesën e tortës sëmunguar.Po sa transparente dhe demokratike janë?I bie publikun pra atyre që përdorinshërbimet e këtyre shoqatave që tëvërtetojnë një gjë të tillë, pasi derisa i publikuam në gazetë shifrat që këtoshoqata marrin askush nuk “guxonte”të pyeste apo të dinte asgjë në lidhjeme to, posi ato kishin ndërtuar një sis-tem terri informativ, ku e gjithë poli-tika e tyre ishte e përqendruar nëreklamimin e tyre si shoqata më emirë. Nuk do ta quajmë të tepërt të përqen-drohemi më shumë në mënyrën e funk-sionimit të këtyre shoqatave, pasi besojmë dhe shpresojmë se do të bëjmë të mundur sensibilizimin e opin-ionit publik së pari, dhe të kryetarëvetë shoqatave së dyti, në mënyrë që këtafarë kryetarësh t’i kthejnë ndonjëherësytë nga komuniteti.Ajo që i përshkruan të gjithakëto shoqata është se ato përcaktohensi shoqata të shqiptarëve në MB, qëndihmojnë komunitetin shqiptar në in-tegrimin në shoqërinë britanike. Tjetër element i përbashkët është se këtoshoqata kanë kryetar shekullor, memandat të pakufizueshëm, por që nëdisa raste ai vetëquhet kryetar ndonëseështë në pozicionin e koordinatorit (qëmerr para). E theksojmë se në bazë tëstatusit kryetari duhet të jetë vullnetar.Pothuajse asnjëherë nuk  bëjnë AGM (mbledhjen e zgjedhjevevjetore) ose e bëjnë të rregulluar aqmirë saqë publikut ua servirin të zg- jedhurit por që askush nuk e di si ështëzgjedhur Pra që askush nuk voton për kryetarin apo kryesinë dhe në mënyrëshumë finoke ua mohojnë shansetqoftë edhe anëtarëve që të zgjedhinapo të zgjidhen.Pothuajse asnjëherë nuk reklamojnëvendet e tyre të punës gjë që është edetyrueshme për të qenë transparentedhe për të realizuar misionin e tyre (nëshërbim të komunitetit shqiptar nëMB).Por ndonëse shoqatat shqiptare në MB janë me shumicë, përsëri numri i fëmi- jëve që mësojnë gjuhën shqipe nuk ikalon 1%, përsëri shumë e shumë shër- bime për komunitetin mbesin tëmunguara.
De  rar -ee eohoataverojë ë ëtohoata, të patë tërejat, të hedh jëy dojëherë
aotet.
Shoqatomania

Activity (2)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 thousand reads
1 hundred reads

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->