Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Save to My Library
Look up keyword
Like this
3Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
The Albanian September 2008

The Albanian September 2008

Ratings: (0)|Views: 357 |Likes:
Published by shefdomi
Albanian Contacts në dorën tuaj. Porositni një kopje falas www.albaniancontacts.com info@albaniancontacts.com

NR.9/5 www.thealbanian.co.uk Tel: 02082169527
info@thealbanian.info

LONDON

SEPTEMBER 2008

Britanikët; Ja sa viza u dhamë shqiptarëve në 6 vjet
Intrerpol Tirana ekstradon nga Londra Armand Bogdanin Gjykata e Lartë britanike dritë jeshile Shqipërisë për ekstradime të tjera

Muhamet Hamiti do të jetë ambasadori i parë i Kosovës në Britaninë e Madhe
SË SHPEJTI MISS SHQIPTARJA

TI DUASH S
Albanian Contacts në dorën tuaj. Porositni një kopje falas www.albaniancontacts.com info@albaniancontacts.com

NR.9/5 www.thealbanian.co.uk Tel: 02082169527
info@thealbanian.info

LONDON

SEPTEMBER 2008

Britanikët; Ja sa viza u dhamë shqiptarëve në 6 vjet
Intrerpol Tirana ekstradon nga Londra Armand Bogdanin Gjykata e Lartë britanike dritë jeshile Shqipërisë për ekstradime të tjera

Muhamet Hamiti do të jetë ambasadori i parë i Kosovës në Britaninë e Madhe
SË SHPEJTI MISS SHQIPTARJA

TI DUASH S

More info:

Published by: shefdomi on Apr 07, 2010
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

10/31/2012

pdf

text

original

 
LONDON
SEPTEMBER 2008NR.9/5
www.thealbanian.co.ukTel: 02082169527
info@thealbanian.info
Bejme transport mallrashLondër – Shqipëri07727033937
07817797374
Mirëpret të gjithë Shqiptarët në Mbretërinë e Bashkuar 
100%
Kompensim
211 Boundary Road,PlaistowLondonE13 9QF
T:0208 472 1110F:0208 475 8869M:079 5135 0050
1st Choice Accident Claims
Nëse keni patur ndonje aksident tre vitet e funditmos hezitoni te na kontaktoni ne çdo moment
Had an accident? Not your fault
www.1stchoiceclaims.cominfo@1stchoiceclaims.com
OURServices
*Free Consultation*Loss Of Earnings*Recovery & Storage*Cost Of Repairs*Policy Excess*Hire Charges*Personal Injury*Legal Expenses
 Albanian Contacts në dorën tuaj. Porositni një kopje falas www.albaniancontacts.com info@albaniancontacts.com
Muhamet Hamiti do të jetëambasadori i parë i Kosovësnë Britaninë e Madhe
SË SHPEJTIMISS SHQIPTARJA 
MB ‘08
Intrerpol Tiranaekstradon ngaLondra ArmandBogdanin Gjykata eLartë britanike dritë jeshile Shqipërisë përekstradime të tjera
TI DUASHSHQIPTARËTpërmesaparatitfotografik
Britanikët; Ja sa viza u dhamëshqiptarëve në 6 vjet
Bejtullah Destani zv/ambasador
The Albanian
uron të gjithë besimtarëtmuslimanës agjerim të lehtënë muajin e madhnueshëmtë Ramazanit
 
LONDON SEPTEMBER 2008
2
Transportojme mallra per ne Shqiperi
*Çmime speciale per pesha të mëdha*Mbledhje falas neper shtepite tuaja per pesha te renda*Hapur cdo te shtune dhe te diele 10 AM-04 PM ne:Safe store 105 Mayes Road Wood Green London N22 6UP
NGJITUR ME SHOPING CENTRE
0781779737407727033937
 ALB-UK TRANSPORT
TRANSPORT MALLRASH
LONDER - SHQIPERI
www.alb-uktransport.com
Fundjaven e fundit te cdomuaji bejme grumbullimin emallrave ne Birmingham
PRITET DEKRETIMINGA PRESINDENTIFATMIR SEIDIU
NGA MUHAMED VELIU
Muhamet Hamiti është zgjedhur të përmbush rolin e ambasadorit të parëtë shtetit të Kosovës në Britaninë eMadhe. Emri i zotit Hamiti 44 vjeç, iështë propozuar presidentit Fatmir Sejdiu nga ministria e punëve të jashtme të Kosovës.Ambasadori i Kosovës nëLondër rrjedh nga një familje me tra-dita patriotike dhe me peshë në poli-tikën e Kosovës. Ai ka një CV të pasur  politike, si njëri prej bashkëpunëtorëvetë afërt të ish presidentit të ndjerëIbrahim Rugova dhe pasardhësit të tijzotit Fatmir Sejdiu.Emërimi tij së bashku me nëntë ambasadorët e tjerë,ka qenë një ndër lajmet kryesore të me-dias kosovare gjatë fund-muajit qëshkoi.Gazeta Express e nis bi-ografinë e ambasorit Hamiti me fjalët:"Muhamet Hamiti, është njeri prej pjesëtarëve të Familjes Hamiti e cila kandikim të madh në jetën publike tëKosovës"Mësohet se bashkëpunëtori më i afërt iambasadorit të Kosovës do të jetë zotiBejtullah Destani.Burime nga Prishtina kanë pohuar për "The Albanian" se emriDestanit, një figurë e njohur e komu-nitetit shqiptar në Britaninë e Madhe,është zgjedhur të jetë zëvendës am- basador. Hapja e kësaj ambasade nënjë prej vendeve më me peshë sidomosnë marrjen e vendimeve të rëndë-sishme, do ti shërbejë akoma mëshumë forcimit të bashkëpunimit tëshkëlqyer mes Kosovës dhe Britanisësë Madhe. Nga ministria e jashtme e Kosovës më-sohet se fillimisht 10 ambasadorët eakredituar në kryeqytet më të rëndë-sishme të botës do të qëndrojnë nëpër hotele, ndërkohë si ambasada do tëshërbejnë godina të marra me qera.Kryeministri Hashim Thaçi deklaroi nënjë mbledhje të Qeverisë se përpilimi ilistës së ambasadoreve, është bërë nëkonsultim me Presidentin Fatmir Se- jdiu, ndërsa të nominuarit janë kandi-datë me bagazh patriotik dhe profesional."Është moment që kërkon marrje të përgjegjësive, me që qysh nga sot fil-lon ndërtimi i gjeneratës së diplo-matëve tanë të cilët janë njerëz me vetitë larta kombëtare, vizion dhe përkush-tim", ka thënë Thaçi.Kabineti kryeministrit Hashim Thacika miratuar një fond prej 25 milion eu-rosh për një qëllim të tillë.Çështja e politikës së jashtme tëKosovës, ka ngalluar debate kohët efundit si në ambientet politike dhe atomediatike të shtetit më të ri në Botë.Do të jetë po zoti Sejdiu a i cili gjatëditëve në vazhdim do të hedhë firmëne tij mbi dekretet e 10 ambasadorëvetë Kosovës në Botë.Burime nga Prishtina pohojnë se kjoështë thjesht një çështje formaliteti pasi është arritur konsensusi të gjithaforcave politike në Kosovë për emërimin e ambasadorëve.
Kush është ambasadori i parë iKosovës në Londër.
I emëruari si ambasadori i parë repub-likës së Kosës në Londër zotiMuhamet Hamiti ka lindur më 1964 nëDumnicë të Podujevës, Kosovë.Është i diplomuar në gjuhë e letërsiangleze në Prishtinë më 1987; kamagjistruar në letërsi angleze në Uni-versitetin e Zagrebit (Kroaci )më 1990,ndërsa më 2006 kadoktoruar në letërsi angleze në Univer-sitetin e Prishtinës me temë për prozëne James Joyce-it dhe të Joseph Conrad-it. Në vitet 1990 ka realizuar qëndrimespecializimi e hulumtimi për dijet le-trare në dy universitete britanike, nëEast Anglia University (Norëich) dhenë Birkbeck College (University of London).Muhamet Hamiti jep letërsi angleze nëUniversitetin e Prishtinës nga viti1989. Është autor i një libri mono-grafik për letërsi angleze, i shkrimeveeseistike për letërsi, si dhe i përk-thimeve në shqip dhe në anglisht. Në vitet 1991-1999 ka punuar në Qendrën për In-formim të Kosovës (QIK),si redaktor përgjegjës për seksionin anglisht. Ka qenëredaktor dhe përkthyes i njësërë botimesh në anglisht qëQIK-u ka realizuar gjatëatyre viteve të luftës sekosovarëve për liri dhe pavarësi.Muhamet Hamiti është anë-tar i Lidhjes Demokratike tëKosovës (LDK) që nga viti1990, ndërsa anëtar iKëshillit të Përgjithshëm tëLDK-së nga viti 2002.Muhamet Hamiti ka qenë këshilltar për media dhe zëdhënës i Presidentit tëKosovës, Dr. Ibrahim Rugova, ngamesi i vitit 2002 deri në vdekjen ePresidentit historik në janar të vitit2006. Në shkurt të vitit 2006 MuhametHamiti është emëruar këshilltar i lartë politik i trashëgimtarit të Rugovës siPresident i Kosovës, Dr. Fatmir Se- jdiut.Muhamet Hamiti është i martuar dhe baba i dy fëmijëve. Jeton në Prishtinë.
Muhamet Hamiti
do të jetë ambasadori i parëi Kosovës në Londër,
Bejtullah Destani
do të jetë numri dy i kësaj ambasade
 
LONDON SEPTEMBER 2008
3
DREJTOR: PETRIT KUÇANAZv/Drejtor: BASHKIM METALIAKreyredaktor: MUHAMED VELIUREDAKSIAAkil Koci, Bejtullah Destani,Daut Dauti, Emanuel Bajra,Majlind Goge, Naim Hasani, Ylli Përmeti, Kastriot Berberi,Edvin Lamçe, Blerim Ciroka,Elda Memiaj, Brunilda Sejati,Pranvera Smith, Flori Slatina,Kastriot Dervishi,Jeni Miftari,Nertila Qarri,Naim Trezhnjeva, Anila Hoxha,Agim Shabani, Ilir Thaçi,Nikolin Nilaj, Behar Nela,Webdesign Markowww.thealbanian.co.ukalbania7@gmail.comTel/fax:02082169527
 A doni të aplikoni përBritish Citizenship?Deshironi të aplikonipër qëndrim tëpërhershëm në UK? A u duhet të demostroninjohuritë tuajapër jetën në Britani?
NËSE PO ATËHERËSETP JU NDIHMON
Nuk është e nevojshme që ju të dini anglisht rrjedhshëm; të shkruani apotë flisni.SETP ofron një kurs 4-ditorDitën e katërt një oficer i Home Office ju pajis me certifiktën që ju nevojitet për aplikim. Regjistrohuni sa më shpejt
SETP Citizenship Training LtdConcordia Community Enterprise Centre Railway Arches 420 - 421Burdett Road, London E3 4AA Telephone: 020 7987 5833 Email: setp@london.com To book yourplace please call.
Mahmoud 07985750221, Mohamed 07903505318Ismail Jama 07728863207, (Or the office number 020 7987 5833)

Activity (3)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
1 thousand reads
Leona Bardhaj liked this

You're Reading a Free Preview

Download
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->