Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
1Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
null

null

Ratings:
(0)
|Views: 25|Likes:
Published by api-25889470

More info:

Published by: api-25889470 on Apr 13, 2010
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

04/13/2010

pdf

text

original

 
Sm
Over organisatie-verandering in depublieke sectorUitnodiging20 april 2010
 
23
Organisatieveranderingen zijn van alledag. Ook in de publiekesector. nteressant ierbij is wat wij noeen de publieke dien-sie: wat aakt veranderen in een politieke o publieke context anders? Wat opvalt is dat de aandact vaak uitgaat naar de rati-onele aspecten van veranderen. maar welke rol spelen ensenierin, et un eotionele en irrationele overwegingen? Dezevragen staan centraal tijdens dit Berenscot-seinar:
Het interactieve seminar staat onder leiding van Roderikvan Grieken, directeur van Het Nederlands Debat Instituut. Toonaangevende sprekers, waaronder MarijkeLingsma (bekend van de coachingskalender), refecterenvanuit hun eigen perspectie op organisatieverandering.Naast de mening van deze sprekers, staat vooral uw gewaardeerde mening centraal. Het seminar heet daaromeen prikkelende en interactieve vorm. Ter asluiting pre-senteren we u met trots het eerste exemplaar van het boekPublieke Werken en heen wij graag samen met u het glas.
PUB W
Dit boek beschrijt twaal verandertrajecten in de publiekesector. In onze visie is er geen betere plek om antwoordte krijgen op vragen over organisatieverandering dan bijorganisaties die dit zel hebben doorgemaakt. Centraalstaat dan ook de ervaring en beleving van direct betrokke-nen en het resultaat van het verandertraject. Het boek biedt een onthullende blik achter de schermen van publiekeveranderingen. Wij dagen u uit om op 20 april met ons ingesprek te gaan over deze opmerkelijke inzichten.
Publieke Werken
De menselijke maat inorganisatieverandering 
 
 
monique geerdinkfranka gladonvalérie overmeer  jacco posterik sonshans van der werff
 
r ariiaratri iutatcirrai.Icriilitrrcuu iucia circuritCaar.llu ui auirrtraili aricla,tllu rur rtitruraaritatriii,utraili r rttrt,u aaili aricla circuritaaratu lli,uaua alauaili uaruircu cirtrcuu tca.aurr aacrrtiu uarui,ia utilita ratri cirtrt,uiirttiu trulu rur.rati ariiatca ciicatrur.uutucrrurtaaili catra,u iucia.Trulu uraculi cuiu attiucia.aratu lli rttatriii.iu alauaili rur aacraricla,rla rica ui auirrtrt,utcuu ui circuritiu ulu irai lia.ii ciicatratri.r atu uraculi ltrautatatri,utratri aacrrtiu.
De menselijke maatin veranderen
Publiekewerken
 
2424 -2-2 4
‘Stel je de verandering voor als een reis. Als je accepteert dat een verandering altijd anders loopt dan je gepland hebt en dat het je vruchten kan opleveren die je nooit verwacht had, sta je open om te genieten van de reis zelf. Het echte doel is name- lijk om te bewegen, niet om de eindstreep te halen.’ 
— Willem Beekman, bioloog 
‘Voor veel betrokkenen is het wennen om niet langer in vaste structuren te denken.’ 
— Pieter van der Vinne, wethouder Tubbergen
‘Dé succesfactor voor veranderen is het organiseren van onomkeerbaarheid eneigenaarschap’ 
— Arend Runia, bestuurder van de Stichting Scholengroep Christelijk Onderwijs 

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->