Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
2Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Studentkokbok

Studentkokbok

Ratings:
(0)
|Views: 1,169|Likes:
Published by kviq
Kokbok för hungriga studenter med tomma plånböcker. Nyttig, snabb och enkel mat - några recept för dig som vill komma ifrån nudlarna och färdigmaten.
Kokbok för hungriga studenter med tomma plånböcker. Nyttig, snabb och enkel mat - några recept för dig som vill komma ifrån nudlarna och färdigmaten.

More info:

Categories:Types, Recipes/Menus
Published by: kviq on Apr 15, 2010
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

08/13/2012

pdf

text

original

 
Att vara en fattigstudent ät inte bara ettutryck utan det liggeräven en hel del sanningbakom det.
 
Med endast studiebidraget och i vissa fall småpengar ifrån föräldrarnaatt leva på har studenterna en väldigtstram budget. Att dåslösa upp allapengarna på mat ärkanske inte detroligaste. Det vardärför vi skapadedenna kokbok som vårt miniprojekt föratt hjälpa er att lagabåde nyttig, billig och framföralltenkel mat. Att göra denna kokbok har gjort alla i gruppen till bättrekockar eftersom vi även lagade alla våra rätter. Trots motgångar i kökethar vi inte gett upp hoppet om attgod mat är en rättighet för allaoavsett om plånboken är tunn ellertiden är knapp.
Vi vill tacka
 våra hungriga vänners smaklökar ocheftertänkta kommentarer somhar hjälpt oss att skapa boken,samt våra föräldrar som harbidragit en del ekonomiskt tillprojektet. Trädgårdshuset högraförtjänar också ett tack för att vihar fått låna deras kök med jämna mellanrum, och förlåt föratt brandlarmet råkade gå igång.
Alla recepten är betygsattafrån ett till fem.
Fem rödasymboler betyder toppen, men ju flergrå symboler där finns desto merfinns det att önska. Betygsättningenhar tre skilda kategorier,smakmässigt, tidsmässigt ochprismässigt. Det som är viktigast förer - och för oss.
Det var vad vi ville säga,
nu önskar vi er en smaklig måltid.Hoppas ni njuter av recepten ochden tillfredställande känslan av att halagat en lyckad maträtt som retaraptiten och kittlar sinnena.
 Bon Appétit! 
 Bollerup9 april 2010
Kokbok för studenter - snabbt, billigt och enkelt
 För dig som gillar mat men ogillar köket och allt somhör till.
stället ö nudla, snabbmaaone och ädiätte nns hä nu oboen ö di som ill ha ntti mat - nu.
Miniprojekt av:
Frida Ekström, Sofie Andersson, Anna Elola ochLovisa Arvidsson, NV08n1
Kontakt och frågor:principiellt@hotmail.com
 
Smamässit:
idsmässit:
enamässit:
$ $ $ $ $
Ingredigenser:
1,5dlva)en1/4dlolja,gärnaolivolja1/4pktjäst1/2tsksaltca1,5dlvetemjöl
Låtermycketmerkompliceratänvaddetfak5sktär.Detsomkantalite5dära9låtadegenjäsa,menrövrigtärdetenovanligtenkelmaträ9 föra9göraalltfrångrunden.Fungerarfinta9 frysainsmåpizzorna,ellerförvararesternaikylen.Kanätasnärhelstdagen,menjag föreslåra9ätadetsommiddag.Görsåhär:
Smulasönderjästenienbunkeochströpåsaltet.Vänta:llsdetharsmällt,hälldäre<erpåljummetva>en(ca37°)ocholjan.Blandaivetemjöl:llssmetenharsläpptkanternaochintelängreärkladdig.Låtjäsai30-60minuterunderbakduk.
Storpizza:
Knådadegenlitegrann.Hällenklickoljapåenugnsplåt,ochkavlautsmetenpåenplåten.Se:lla>helaplåtentäcks.Fådegensåtunnsommöjligtmedlitetjockarekanter.Sedanärdetdagsa>hällapågarneringen.
Småpizzor:
Knådadegenlitegrann.Delauppdegenilagomstorabitar,beroendepåhurstorapizzornaskavara.Kavlautdem:llönskadform,se:lla>degenärsåtunnsommöjligtmednågottjockarekanter.Läggupppizzornapåplåtarmedliteoljapåochgarnerae<erbehag.Jagtyckeroma>börjamedketchupen,sedanostenochdäre<errestenavingredienserna,menmångaföredrara>haostenöverst.Lämpliggarneringäralltfråntärnatfläsk,svamp,räkor,salamiocholiverUgnenskavarasåvarmsommöjligt,meniallafall250°.Detärväldigtolikahurlång:dpizzornatar,menhållkollpådem.Närdeserlagomgräddadeut,tautdem.Klaraa>ätas!

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->