Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
50Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Suport Teoretic Curs 3 - SAP

Suport Teoretic Curs 3 - SAP

Ratings: (0)|Views: 2,273 |Likes:
Published by gabipaun

More info:

Categories:Types, Speeches
Published by: gabipaun on Apr 16, 2010
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

07/10/2013

pdf

text

original

 
Curs 3Gestionare procese achizitii in SAP ERP
Pentru a înțelege funcționalitățile pe care le oferă SAP ERP pentru gestionarea proceselor deaprovizionare, acest curs va explica procesul de aprovizionare clasic – aprovizionare manuală pentruun material stocabil. Procesul debutează cu alegerea furnizorului pentru materialele dorite a fiaprovizionate.Primul pas al acestui proces îl reprezintă trimiterea de cereri de ofertă diferiților furnizori cepot livra materialul pentru care a fost în prealabil identificat un necesar. După ce clientul primeşteofertele de la furnizori, acesta le introduce în sistem şi le compară, alegând dintre ele varianta ceamai bună pentru propria companie.Alegerea furnizorului se poate face manual sau automat de catre sistem, folosind functionalitatileoferite de „Evaluare furnizor”.Următorul pas în procesul de aprovizionare manuală pentru un material stocabil îl reprezintăplasarea comenzii de aprovizionare ferme către furnizorul ales prin mijloacele informatizate oferitede SAP ERP şi respectiv eliberarea acestei comenzi de aprovizionare. În momentul în care furnizorul îşi onorează obligația contractuală, clientul efectuează recepția în stoc a materialelor comandate,declanşând astfel înregistrările contabile aferente acestei recepții.Ultimul pas al procesului de aprovizionare manuală este verificarea şi înregistrarea în sistem afacturii primite de la furnizor, receptie care se poate face pe baza comenzii de aprovizionare sau areceptiei.
 
 Primul pas în procesul de aprovizionare este introducerea în sistem a cererilor de ofertăpentru materialele sau serviciile pe care clientul doreşte să le achiziționeze. Cererile de ofertă pot fiecreate manual, prin copiere după alte cereri de ofertă mai vechi sau prin utilizarea unui referat denecesitate sau unui acord de programare ca referinta. Utilizarea documentelor existente ca referintaare avantajul faptului ca datele nu trebuie introduse manual, ci pot fi copiate din documentulanterior introdus. Cererile de ofertă sunt introduse în sistem şi trimise furnizorilor.Transmiterea se poate face automat din sistem (integrarea cu serverul de mail, cu sistemulde comunicatii telefonice – pentru fax sau electronic - EDI) sau cererile de oferta pot fi tipariteCa urmare a primirii cererilor de ofertă, furnizorii fie trimit respingerea acestora către client,fie trimit oferte. Respingerile furnizorilor legate de prețuri, condiții şi date de livrare sunt introduse în sistem în mod direct în cererea de ofertă inițială, utilizând o tranzacție specială pentru întreținereaofertelor. În sistemul SAP ERP, cererile de ofertă se transformă în oferte în momentul primirii unuirăspuns ferm de la furnizor. Documentul folosit in sistem este acelasi, modificandu-se stareaacestuia.Cele mai favorabile oferte pot fi identificate utilizând funcționalitatea automatizată decomparație a ofertelor. De asemenea, condițiile ofertelor care prezintă interes pentru client pot fisalvate ca info-record-uri de aprovizionare.Mai multe cereri de ofertă trimise către diferiți furnizori în vederea achiziționării unui produs/ serviciu pot fi relaționate utilizând un număr colectiv. Numărul colectiv corespunzător acestui setde cereri de ofertă este întreținut în datele de antet ale cererii de ofertă.
 
 Pentru comparații de preț sau alte analize şi rapoarte cererile de ofertă sau respectivofertele pot fi identificate cu ajutorul numărului colectiv. Acest număr poate avea maximum 10caractere şi poate fi alfanumeric.
Furnizori ocazionali
Date de bază speciale pot fi create în sistem pentru furnizorii de la care se achiziționeazăproduse sau către care se trimit cereri de ofertă cu o frecvență foarte rară. Aceste date de bază senumesc date de bază pentru furnizori ocazionali.Spre deosebire de alte date de bază, un set de date de bază pentru furnizori ocazionali esteutilizat pentru mai mulți furnizori, pentru a evita creare de date de bază redundante. În datele debază pentru furnizorii ocazionali nu se pot salva deci date caracteristice unui anumit furnizor. Ungrup de conturi pentru furnizori ocazionali este utilizat în datele de bază, grup ce permite ca îndatele de bază ale materialului să fie ascunse câmpurile specifice furnizorilor.

Activity (50)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
1 thousand reads
Ioana Lixi liked this
Andrei Ciobanu liked this
Moica Madalina liked this
Claudiu Jucșor liked this
Vlad Alangiu liked this
Vlad Alangiu liked this
Ion Bragaru liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->