Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
3Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
cadeau vaderdag

cadeau vaderdag

Ratings:

4.0

(1)
|Views: 3,168|Likes:
Published by Yvi
Originele cadeau's voor vaderdag - 5 ideeën om zelf te knutselen, in elkaar te steken of om zelf te kopen online.
Originele cadeau's voor vaderdag - 5 ideeën om zelf te knutselen, in elkaar te steken of om zelf te kopen online.

More info:

Published by: Yvi on May 19, 2008
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as SXW, PDF or read online from Scribd
See more
See less

05/11/2010

pdf

original

 
Cadeau voor Vaderdag 
Cadeau voor Vaderdag5 tips en ideeën
door
Hoewel vaderdag zowel voor Nederland als België traditioneel in juni valt,wordt er in een deel van België ook in maart 'vaderdag' gevierd. Sommigepapa's krijgen hierdoor zelfs twee keer een geschenkje! Maar elke keer weeriets origineels bedenken is niet altijd even vanzelfsprekend. Hieronder volgenenkele cadeautips.
1. Gepersonaliseerd gezelschapspel
Maak een gepersonaliseerd gezelschapspelletje.Kinderen spelen graag spelletjes met hun ouders of grootouders. En wat is erleuker dan een spelletje met foto's van jezelf? Voor de kinderen heeft dit eenhele grote herkenningsfactor en ze leren hun familie nog beter kennen! Voor devolwassenen is het een geweldig aandenken aan mooie tijden en een teken vanwaardering voor hun rol in de familie. Ze zullen dit persoonlijk cadeau zekerweten te appreciëren.Je kan ook een Lotto-spel maken rond een bepaald thema. Bv.: 'Papa'shobby's' , 'Feest in de familie', 'Op stap met papa', ....Lotto wordt gespeeld met lotto-kaarten en losse kaartjes. De losse kaartjesworden om de beurt getrokken en getoond. Wie de afbeelding (of tekst) op zijnlotto-kaart heeft, mag het kaartje op zijn lotto-kaart leggen. Wie het eerst zijnkaart vol heeft, is de winnaar.
Hoe maak ik het spelletje?
Maak 4 kaarten met 12 vakjes waarvan je er 6 zwart maakt. Of kies voorelke kaart een andere kleur:
Copyright© 2007
 
Cadeau voor Vaderdag
In het voorbeeld heb ik blauw genomenomdat deze kleur in alle foto's aanwezigwas.Vervolgens voeg je foto's toe in de legevakjes. Indien je met digitale foto's werkt,kan dit met de computer in eentekstverwerkingsprogramma. De foto's die je invoegt op de kaarten moet je nog eentweede keer maken op lossen kaartjes.Neem voor deze kaartjes dezelfde grootteals de vakjes op de lotto-kaart.Indien alles klaar is, kan je de kaartjes laten lamineren in een copycenter. Zozijn ze steviger en ook meteen beschermd tegen vlekken en vuil. Ze blijvenlanger mooi en gaan langer mee! Als je de kaartjes laat lamineren, kan je oppapier van 120gr. werken. Karton is dan niet noodzakelijk. Zorg wel dat deachterkanten van de losse kaartjes identiek zijn en dat je de afbeeldingen erniet doorziet. Gekleurd papier geeft beter resultaat dan gewoon wit.Om het spel te verpakken kan je nog een leuk doosje zoeken en dit eventueelversieren. Bedenk een leuke titel voor je lotto-spel en breng deze aan metsierlijke letters op de voorkant van het doosje.
Kant en klare foto-spelletjes bestellen.
Indien je zelf niet zo'n knutselaar bent, kan je ook kant-en-klare foto-gezelschapspelletjes bestellen online.Het enige wat je hoeft te doen is je digitale foto's doorsturen en er wordt voor jouw een kwaliteitsvolle foto-memory gemaakt. Of wat dacht je van een stelkaarten, bedrukt met je eigen foto? Of een puzzel? Het kan allemaal.Voorbeeldjes hiervan vind je ophttp://www.origineel-cadeau.be/foto-cadeau.htmZo bezorg je papa een origineel foto-cadeau dat vaak uit de kast gehaald zalworden!
2. Gepersonaliseerde manchetknopen
Wist je dat je manchetknopen kon kopen met je eigen digitale foto er op?Neem dan maar eens een kijkje opdeze sitevoor originele manchetknopen!Je kan je manchetknopen ook personaliseren met een tekstje naar keuze. Laat je fanstasie de vrije loop zou ik zo zeggen en creëer iets uniek. Dan wordt hetbeslist een origineel cadeautje dat hij met fierheid zal dragen. En de volgendekeer ziet hij er nog fantastischer uit in zijn kostuum!
www.origineel-cadeau.be 
Copyright© 2007
 
Cadeau voor Vaderdag
3.Een bijzonder ontbijt (in bed eventueel)
Verras je vader met een heerlijk ontbijt op vaderdag. Als je nog bij jevader thuis woont, kan je er zelfs ontbijt op bed van maken! Met kleinekinderen kan de partner de touwtjes in handen nemen en de kinderen meelaten voorbereiden aan het fantastische ontbijt.Natuurlijk vergt deze verrassing enige voorbereiding. Belangrijk is dat jeop voorhand plant en weet wat je gaat doen zodat er op tijd boodschappengedaan kunnen worden.
Wat stop ik allemaal in het ontbijt?
Allereerst bedenk je wat je vader graag eet bij het ontbijt. Dit ga jenatuurlijk klaarmaken of in een mooie mand verzamelen. Dit kan gaan vanpistolets, croissants tot toast en omelet. Zelfs worst, pudding, krentebollen, ....komen in aanmerking. Als het maar tot het lievelingseten van je vader behoort.Je kan ook de dag vooraf samen met de kinderen mini-cakejes bakken.Of bak eens zelf ovenvers brood! Kleine kinderen kun je 's morgens mee toastlaten versieren. Maak er leuke gezichtjes van. Gebruik M&M's, hagelslag,smeerkaas in een fles (heerlijk om tekeningen mee te maken of woorden teschrijven!),... Misschien lust je vader wel heel graag versgeperst appelsiensapof een heerlijk geurend kopje koffie 's morgens.
Presentatie
Daarna beslis je hoe je alles gaat presenteren. Je kan de tafel bijzonderfeestelijk dekken. Maar je kan ook alles op een groot dienblad zetten enmeenemen naar de slaapkamer. Wek vader stilletjes en de lekkere geurenzullen de rest wel doen! Bij het ontbijt kan je ook nog de krant voegen en of een leuk tijdschrift. Je kan er dan een bonnetje bijsteken dat geldig is voor eenluie morgend. Jullie ruimen alles weer op, doen de afwas, en eventueel deklusjes die vader die morgend gepland had.
Kant en klaar
Indien je niet inwoont bij je ouders, kan je een heerlijke ontbijtmandlaten thuisbezorgen. Informeer eens bij de bakker in je buurt. Vele bakkersbieden deze dienst aan. Indien je ook nog de mogelijkheid krijgt om de inhoudzelf samen te stellen, denk dan even na wat je vader graag eet.
4. Breng samen tijd door – Plan een verwendag of juistééntje vol activiteit!
Vaders hebben het vaak heel druk en nemen niet altijd de tijd om vanhun gezin te genieten, of kunnen er soms de tijd niet voor nemen. Je zou jevader dus eens extra in de watten kunnen leggen.
www.origineel-cadeau.be 
Copyright© 2007

Activity (3)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
1 thousand reads
Mandy de Bruijn liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->