Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
3Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Unit Intervensi Dan Pengayaan Kanak

Unit Intervensi Dan Pengayaan Kanak

Ratings:
(0)
|Views: 77|Likes:
Published by leehni

More info:

Published by: leehni on Apr 20, 2010
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

07/04/2010

pdf

text

original

 
UNIT INTERVENSI DAN PENGAYAAN KANAK – KANAKPENGENALAN
Unit Intervensi dan Pengayaan Kanak Kanak telah dibuka pada11/05/1999 dengan menggunakan nama “Milestone Child Intervention andEnrichment Centre”. Pada tahun 2001, perkataan “Milestone” telah digugurkandan nama Unit menjadi Child Intervention and Enrichment Centre atau UnitIntervensi dan Pengayaan Kanak – Kanak dan nama tersebut kekal sehinggakini.Semasa Unit ini dibuka, ianya dikendalikan oleh seorang Jururawat U 29.Walaubagaimanapun, pada tahun 2004, Jururawat berkenaan telah dinaikkanpangkat dan Unit ini dikendalikan pula oleh seorang Ketua Jururawat U 32sehingga 16/02/2005. Unit ini dikendalikan semula oleh seorang Jururawat U 29sehingga kini.Atas keperluan Kualiti dan untuk meningkatkan lagi mutu intervensi di Unitini, pada 14/08/2006, seorang Jurupulih Perubatan (Carakerja) U29 telahditempatkan di Unit ini bagi membantu dalam intervensi kanak – kanak yangsemakin bertambah dari masa ke semasa.Pada 21.07.2008, penstrukturan semula unit ini telah dibuat. Unit ini kiniberada di bawah Unit Pemulihan Carakerja yang akan dikawalselia oleh seorangJurupulih Perubatan Carakerja U 32. Walaubagaimanapun, Sasaran KerjaTahunan bagi kakitangan Kejururawatan masih berada di bawah tanggungjawabUnit Kejururawatan. Semua aktiviti aktiviti klinikal adalah dibawahtanggungjawab Jurupulih Perubatan. Ini merangkumi penilaian, komunikasidengan Pakar Psikiatri dan Pegawai Perubatan berkaitan kes dan juga arahan
 
berbentuk intervensi ke atas kanak – kanak yang dirujuk kepada kakitanganKejururawatan. Segala perubahan intervensi yang difikirkan perlu olehkakitangan Kejururawatan haruslah dirujuk terlebih dahulu kepada JurupulihPerubatan sebelum dilaksanakan. Aktiviti aktiviti pentadbiran sepertipengurusan cuti, laporan – laporan berkaitan pula adalah tanggungjawab pihakKejururawatan. Kakitangan Kejururawatan juga dianggap sebagai pelaksananintervensi.
VISI
Menyediakan rawatan pemulihan yang cekap dan berkesan kepadapelanggan yang dirujuk oleh Pakar Psikitari kanak – Kanak agar pelangganberdikari dan berfungsi dengan optima mengikut keupayaan masing masing.
MISI
Memberi perkhidmatan dengan cekap dan berkesan bagi mencapaikepuasan kepada pelanggan dan keluarga pelaggan melalui pengamalanbudaya korporat dan peningkatan Kualiti yang berterusan.
OBJEKTIF
Menjalankan aktiviti intervensi dan pengayaan kepada pelanggan untukmempertingktkan tahap kefungsian mental dan sosial pelanggan sertamenyediakan latihan kemahiran dan teknik khusus kepada ibubapa danpenjaga.
PERJAWATANBilJawatanPengisian
1Jurupulih Perubatan Carakerja U291

Activity (3)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
zulktar liked this
zulktar liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->