Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
20Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Comentarii Personale Ale Primelor 5 Din Cele 10 Asa Zise Mari Conspiratii

Comentarii Personale Ale Primelor 5 Din Cele 10 Asa Zise Mari Conspiratii

Ratings: (0)|Views: 91 |Likes:
Published by Muresanu Cristian
despre aiureli, exagerari, conspiratii, mituri si apocalipse,
conspiratii, Sars, Sida, Ebola, Tsunami, apocalipse
despre aiureli, exagerari, conspiratii, mituri si apocalipse,
conspiratii, Sars, Sida, Ebola, Tsunami, apocalipse

More info:

Published by: Muresanu Cristian on Apr 22, 2010
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

02/03/2013

pdf

text

original

 
1
COMENTARII PERSONALE ALE PRIMELOR5 DIN CELE 10 ASA ZISE MARICONSPIRATII
Indiferent daca credeti sau nu in ele, conspiratiile stau pe limba tuturor. Si este cel putininteresant sa le cunosti, indiferent daca teoriile sunt adevarate sau nu. Gaseste in continuare un top alcelor mai mari conspiratii din toate timpurile, de la lupta impotriva masinilor electrice pana la… vezisi singur...
Comentariu:
 Nu este indiferent daca ele sunt sau nu adevarate, asa ca mai ales in situatia ca nu sunt adevarate, de fapt nu merita nici macar sa iti pierzi vremea sa te ocupi de un studiu.
1. Marile companii petroliere impiedica de peste 100 de ani dezvoltarea masinii electrice
Cel mai concis, aceasta teorie a conspiratiei este expusa in excelentul film documentar WhoKilled the Electric Car? din 2006, in care se lanseaza ipoteza ca diversele tehnologii care ar fi permisdezvoltarea ieftina, rapida si eficienta a masinilor electrice au fost suprimate (unele, aruncate in aer lapropriu) de catre un consortiu obscur format din marile companii petroliere dimpreuna cu diversiindivizi aflati in pozitii cheie in chiar industriile producatoare de masini.
Comentariu:
 Dezvoltarea a existat dar nu a fost ieftina ! Aici se “omite” in a se spune. In rest nu astat nimeni impotriva, atita doar ca nu se putea produce ceva foarte ieftin si in acelasi timp grozav debun.
Primul lovitura de Knock-Out data masinii electrice s-ar fi petrecut in 1899, an in care unprototip foarte competitiv atingea recordul mondial de viteza de la acea data: 110 km/h! operformanta uluitoare pentru sfarsitul secolului XIX.
Comentariu:
Fals!. Eu am vazut filme acu 30… 35 ani la Teleenciclopedia, singura emisiune destiinta scapata de cenzura comunista unde a aratat atit masina electrica cit si masina care merge cuapa in loc de benzina. Si cum la noi stirile erau deja invechite cu vreo 10 ani inseamna ca ceea cevedeam noi atunci era filmat mai devreme cu 10 ani si deci era studiat de inca vreo 20 cel putin siiata ca daca adunam anii ajungem ca de fapt in urma cu mai mult de o jumatate de secol s-au facut deja teste dar viteza lor nu depasea 60km/h (filmul era subtitrat in romana) si asta cu conditia sa fieasfaltul perfect, drumul drept, fara ocoluri sau curbe prea strinse,… altfel viteza scadea si mai mult. In 1899,… abia se descoperise dioda semiconductoare … asa ca nu stiu cum sa imi imaginez omasina electrica care sa mearga fara diode si tranzistoare, circuite electrice de prelucrare aimpulsurilor… deoarece
 aici nu e vorba
de o masina care merge pe un acumulator, pt ca aia nu eieftina deloc. Deci iata a doua minciuna.
In ciuda acestui fapt, nimeni nu a mai auzit nimic de prototipul cu pricina, iar masinile de serieproduse in primii ani ai secolului XX atingeau cu greu 30-40 km/h.
Comentariu:
Deci e fals ! Pentru ca nu masina electrica a fost inaintea celor cu aburi ci invers. E casi cind ai spune despre un bloc ca mai intii I s-a construit acoperisul, apoi s-au facut etajele si peurma s-a turnat fundatia. E total aiurea.
A doua mare lovitura ar fi avut loc candva intre 1913-1914, cand eforturile comune a celormai prolifici inventatori din acei ani, Henry Ford si Thomas Edison, de a produce un vehicul electric,ieftin si performant au fost impiedicate cu fervoare de tot soiul de indivizi cu larga putere financiarasi influenta.
Comentariu:
Masina vazuta in acele documentare de acu 30…35 ani a fost produsa tocmai la firmeleGeneral Motors si Ford (ambele fiind ulterior firme corporatiste), Ford fiind directorul si fondatorulei la acea vreme. E ca si cind ei insisi si-ar fi pus bete in roate… altii nu mai erau la acea vreme.
 
2In sfarsit, ultima mare batalie s-ar fi dat recent, in pragul anilor 2000, cand General Motors si-a ingropat ”de buna voie” EV1, primul prototip de masina electrica a unui mare jucator din industriaauto, care a intrat pentru o scurta vreme (1996-1999) in productia de serie
Comentariu:
Greu de crezut,… dar de ce l-a lasat 3 ani la rind sa produca ? daca e ceva care e atit de periculos pentru corporatii atunci in citeva saptamini trebuiau sa il reduca la tacere, nu dupa 3ani. In 3 ani, daca ar fi avut succesul scontat la vinzari atunci ar fi trecut la productie de serie mare.Pentru ca totusi afirmatia spune ca a produs masini 3 ani.
2. Tsunami-ul din 2004 a fost provocat de o bomba
Comentariu:
Asta e cea mai mare si mai grosolana minciuna din cite exista… incepind de la aceasta poza care e un trucaj. Si iata de ce… marimea cea mai mare a valurilor care au atins malul a fost demaxim 7-10 metri. Daca te uiti la cit de inalta e coama valului din partea dreapta si o compari cuinaltimea unuia din cele 2 blocuri din stinga... ele sunt aproape echivalente. Blocul din stinga dincadrul apropiat are 15 etaje. Se pot numara. Iar fiecare etaj are inaltimea pe care o are unapartament normal de bloc, adica 2,54 m plus grosimea tavanului. Sa zicem ca avem 2,75 m… care xcu 15 face 41 m… deci comentariile sunt de prisos. Dar hai sa trecem de poza….
Cu cele 229.866 de morti pe care le-a provocat, Tsunami-ul care a lovit Oceanul Indian pe 26decembrie 2004, din perspectiva numarului urias de victime pe care le-a produs, se afla pe locul 7 intopul celor mai mari dezastre naturale din toate timpurile si pe locul 2 in topul celor mai sangeroasecutremure. Insa, daca nu este vorba despre un dezastru “natural”, ci de un genocid care a fost initiatintentionat, cu ajutorul unei asa-numite bombe-tsunami, o arma nucleara care a fost detonata intr-opozitie strategica din adancul oceanului?
Comentariu:
O singura bomba nucleara ar fi fost doar a mia parte din ceea ce ar fi fost necesar  pentru un tsunami… deci numai daca nu au fost detonate mii de bombe simultan, ceea ce ar fiimplicat o operatiune de proportii colosale, sute de vase militare adunate la un loc, lansarea inadincime, cheltuieli de proportii pentru un scop care nu aduce nici un venit. Este absolut aiurea,irationala si imposibila aceasta idee.
 
3Conspirationistii afirma ca tehnologia capabila sa provoace o tragedie de asemenea proportiieste cel putin fezabila, din moment ce o seama de cercetari in acest domeniu au fost conduse inca dintimpul celui de-al doilea Razboi Mondial, experimente cu bombe-tsunami realizandu-se in 1944 si1945 in Noua Zeelanda.
Comentariu:
Si aici exista filme de arhiva dar asa zisele tsunami-uri sau cutremure declansate deexplozii subacvatice nucleare nu aveau mai mult decit citiva zeci de centimetri (desigur nu in zonaexploziei) ci la o distanta de zeci de km fata de tarm…
De asemenea, inca din 1997, cu 7 ani inaintea devastatorului tsunami, Secretarul Apararii deatunci, din Statele Unite, William S. Cohen, afirma ca: “Exista grupari care au capacitatea de a seangaja in eco-terorism, prin tehnologii militare capabile sa schimbe clima, sa provoace cutremure saueruptii vulcanice.”
Comentariu:
Afirmatia fie a fost rastalmacita, fie e inventata de insasi conspirationisti,… deoareceeu am demonstrat si in cartea mea ca tehnologiile respective NU POT modifica clima, sau generadezastre de proportii globale sau la nivel de catastrofa. Totul e pe zone restrinse, testele consuma f multa energie … iar rezultatele au fost cvasi-nule.
Cu toate acestea, in afara ipotezei ca totul a fost un sangeros test la scara mare, cu greu se potdescifra motivele celor care ar fi lovit atat de crunt Sud-Estul Asiei prin tsunami-ul din OceanulIndian.
Comentariu:
Deci este absolut aiurea sa existe test la scara globala. Nimeni nu poate sa faca asaceva ca nu are cu ce.
3. Atacurile teroriste de la World Trade Center
Comentariu:
Aici exista o doza de realitate, costurile exploziei, teroristii,… probele… dar iarasiexista afirmatii deplasate si exagerate.
Reprezinta, poate, cel mai fierbinte subiect care a cazut prada teoriilor conspiratiei in istoriacontemporana.Pe de-o parte, conspirationistii sustin ca o seama de indivizi din Guvernul Statelor Unite si dinserviciile secrete americane au avut date certe despre iminentul atac, insa au ocultat voit aceastapretioasa informatie – precum s-a intamplat pe 7 decembrie 1941, in cazul atacului aviatic japonez dela Peal Harbor, din timpul celui de-al doilea Razboi Mondial –, refuzand sa intreprinda si cea micaactiune care ar fi impiedicat producerea atentatelor. Pe de alta parte, se speculeaza ca explozia celordoua avioane care au lovit Turnurile Gemene din New-York nu ar fi fost suficient de puternica pentrua conduce la prabusirea zgaraie-norilor WTC, aceasta producandu-se in urma unor explozii controlate(exista martori care sustin ca ar fi auzit aceste explozii), iar Pentagonul nu ar fi fost, de fapt, lovit deniciun avion.Care sa fi fost scopul oficialilor americani care au orchestrat sau au permis sangeroaseleatacuri? Foarte simplu: declansarea Razboiului impotriva terorismului, cresterea justificata acheltuielilor militare si ingradirea, de asemenea, legala, a libertatilor si drepturilor cetatenesti.Citeste zilnic maratonul Descopera Teoria Conspiratiei. In curand, vei afla mai multe despreacest subiect!
Comentariu:
Nu ma incinta deloc sa descopar zilnic maratonul minciunilor inventate…
4. Nu exista incalzire globala! Totul este o afacere mondiala
Conspirationistii sustin ca asa-zisa schimbare climatica este o frauda perpetuata pentru scopurifinanciare si ideologice. Intreaga isterie in masa provocata de iminenta incalzire globala ar fi de fapt ofacatura inventata de catre obscurul grup de interese.

Activity (20)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
daniluz8888706 liked this
Borbei Dan liked this
Florin Cornescu liked this
nickname777333 liked this
sicavelicu liked this
sicavelicu liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->