Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
27Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
BOGORODICINAIA - Nascatoare de Dumnezeu

BOGORODICINAIA - Nascatoare de Dumnezeu

Ratings: (0)|Views: 813|Likes:
Published by Pustnicul Digital
Citirea de 150 de ori a rugaciunii « Bogorodicinaia » ii aduce crestinului un mare folos. Domnul ne-a aratat cat de puternica este rugaciunea Preacuratei Sale Maici inaintea Lui si cat de eficient este ajutorul acordat de Ea; in cele mai dificile imprejurari si cu totul pe neasteptate Ea ne-a intins mana Sa izbaviotoare.
Citirea de 150 de ori a rugaciunii « Bogorodicinaia » ii aduce crestinului un mare folos. Domnul ne-a aratat cat de puternica este rugaciunea Preacuratei Sale Maici inaintea Lui si cat de eficient este ajutorul acordat de Ea; in cele mai dificile imprejurari si cu totul pe neasteptate Ea ne-a intins mana Sa izbaviotoare.

More info:

Published by: Pustnicul Digital on Apr 22, 2010
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF or read online from Scribd
See more
See less

06/10/2013

pdf

 
BOGORODICINAIA
(Nascatoare de Dumnezeu)
 
1 / 3
 
“BOGORODICINAIA”
 
 
(
 
N
 ASCATOARE DE
D
UMNEZEU
)
(adica citirea de 150 de ori a cantarii aduse din ceruri de catre Arhanghelul Gavriil ca inchinaciune Preasfintei Fecioare Maria, Nascatoarea de Dumnezeu)
«Nascatoare de Dumnezeu Fecioara, bucura-Te! Ceea ce esti plinade har, Marie, Domnul este cu Tine. Binecuvantata esti Tu intre femei si binecuvantat este rodul pantecelui Tau, ca ai nascut preMantuitorul sufletelor noastre.» 
Aceasta pravila a fost data de Maica Domnului insasi in veacul al VII-lea si odinioara era savarsita de catretoti crestinii. Mai pe urma insa a fost data uitarii.Preacuviosul Serafim de Sarov a amintit de acesta pravila. In chilia lui s-a gasit o carticica veche cudescrierea minunilor petrecute cu oamenii care implineau acesta pravila.Citirea de 150 de ori a rugaciunii «
Bogorodicinaia
» ii aduce crestinului un mare folos. Domnul ne-aaratat cat de puternica este rugaciunea Preacuratei Sale Maici inaintea Lui si cat de eficient este ajutorulacordat de Ea; in cele mai dificile imprejurari si cu totul pe neasteptate Ea ne-a intins mana Saizbaviotoare.Citirea de 150 de ori a rugaciunii
« Bogorodicinaia »
indeparteaza mania lui Dumnezeu si chiar verdictuljudecatorului Cunoscator-de-inimi este amanat.O, ce mare indrazneala ! «
Bogorodicinaia
» din focul patimilor ne scoate, din fundul beznei ne ridica; cuacesta rugaciune nicicand nu vom pieri, in foc nu vom arde, cei tulburati sufleteste ne vom tamadui, ceiintinati cu pacatele ne vom curati, cei omorati de patimi vom invia si vom canta cu bucurie : «
Nascatoarede Dumnezeu, Fecioara, bucura-Te!
»
L
 A INCEPUTUL ACESTEI PRAVILE SE CITESC RUGACIUNILE
:
T
 ATAL NOSTRU
 
« Tatal nostru, Carele esti in ceruri, sfinteasca-Se numele Tau, vie imparatia Ta, faca-se voia Ta, precum in Cer asa si pre pamant. Painea noastra cea spre fiinta da-ne-o noua astazi si ne iarta nouagresalele noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri. Si nu ne duce pre noi in ispita ci neizbaveste de cel viclean. »
U
SA MILOSTIVIRII
 
« Usa milostivirii deschide-o noua, Binecuvantata Nascatoare de Dumnezeu, ca sa nu pierim noi, ceice nadajduim intru Tine, ci sa ne mantuim prin Tine din nevoi, ca Tu esti mantuirea neamuluicrestinesc. »
 
BOGORODICINAIA
(Nascatoare de Dumnezeu)
 
2 / 3
R
UGACIUNEA PENTRU PARINTELE DUHOVNICESC SI DE MANTUIRE
 
« Mantuieste, Doamne, pre parintele meu duhovnicesc (numele) si pre toti fiii lui duhovnicesti si pre fratiinostri intru Hristos si pre toate rudeniile cele dupa duh si dupa trup, intareste-i, apara-i si miluieste-i, da-lemangaiere in scarbe si vindecare de boale. Doamne ! Trimite-i lui harul Sfantului Duh si pentru rugaciunileNascatoarei de Dumnezeu ajuta-ne, Doamne, sa ne indreptam viata si sa ne mantuim sufletele noastre. Amin ! »
Apoi, dupa fiecare 10 rugaciuni citim
« Usa milostivirii »
, dupa care ne rugam la Maica Domnului dupatrebuintele fiecaruia cu cuvintele noastre, adaugand urmatoarele cereri :
10»
O, Preasfanta Stapana Nascatoare de Dumnezeu, mantuieste si pazeste pre toti crestinii dreptmaritori,sporeste-le credinta si pocainta, iar pre cei adormiti odihneste-i in vesnica slava a Domnului nostru.
20»
O, Preasfanta Stapana Nascatoare de Dumnezeu, mantuieste-i si intoarce-i in Biserica Ortodoxa pre ceirataciti si cazuti robi ai Tai (numele).
30»
O, Preasfanta Stapana Nascatoare de Dumnezeu, matuieste-l si pazeste-l pre parintele meu duhovnicesc(numele) si cu sfintele rugaciunile lui miluieste-ma pre mine, pacatosul.
40»
O, Preasfanta Stapana Nascatoare de Dumnezeu, potoleste intristarile noastre si trimite mangaiere celorscarbiti si bolnavi robi ai Tai (numele).
50»
O, Preasfanta Stapana Nascatoare de Dumnezeu, izbaveste-ma de ispite si de tot raul si napastuirile.
60»
O, Preasfanta Stapana Nascatoare de Dumnezeu, ajuta-ma sa savarsesc toate lucrarile mele intru slava luiDumnezeu spre folosul celor apropiati.
70»
O, Preasfanta Stapana Nascatoare de Dumnezeu, pazeste-ma de tot raul si acopera-ma cu cinstitul Tauomofor.
80»
O, Preasfanta Stapana Nascatoare de Dumnezeu, inviaza sufletul meu si daruieste-mi rugaciunestatornica, catre Tine.
90»
O, Preasfanta Stapana Nascatoare de Dumnezeu, ajuta-mi cu milostivirea Fiului Tau si a Stapanuluinostru, ca sa-mi trimita harul rugaciunii celei arzatoare si osardnice.
100»
O, Preasfanta Stapana Nascatoare de Dumnezeu, indupleca-L pre Domnul nostru Iisus Hristos sa mamiluiasca pre mine, pacatosul, sa-mi ierte toate pacatele si sa mantuiasca pacatosul meu suflet.
110»
O, Preasfanta Stapana Nascatoare de Dumnezeu, aprinde-ma cu iubirea Ta, intareste-ma cu credinta silumineaza ochii mei intunecati cu pacatele.
120»
O, Preasfanta Stapana Nascatoare de Dumnezeu, izbaveste-ma de ganduri desarte si daruieste-mi cuget si inima avantate spre mantuire.
130»
O, Preasfanta Stapana Nascatoare de Dumnezeu, trimite-mi pace sufleteasca, odihna si sanatatetrupeasca.
140»
O, Preasfanta Stapana Nascatoare de Dumnezeu, daruieste-mi sfarsit pasnic si netulburat si calauzeste-mi sufletul prin vamile cele infricosatoare.
150»
O, Preasfanta Stapana Nascatoare de Dumnezeu, sa-mi fii mie, Maica a lui Dumnezeu, zid nebiruit siprotectoare puternica, nu ma respinge pre mine, pacatosul si nevrednicul, care alerg la imparatescul Tauacoperamant, caci Tu esti nadejdea crestinilor si adapostirea pacatosilor.

Activity (27)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
1 thousand reads
stefania_ispas liked this
Veronica Mihaiuc liked this
Ratiu Andrei liked this
lenu1 liked this
esttelas liked this
Diaconu Mihai liked this
Diaconu Mihai liked this
Ellada Color liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->