Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
1Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Eugen Bunaru

Eugen Bunaru

Ratings: (0)|Views: 14 |Likes:
Published by dvighi5905
poet optzecist timisoarean
poet optzecist timisoarean

More info:

Published by: dvighi5905 on Apr 23, 2010
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

04/23/2010

pdf

text

original

 
Eugen Bunaru - Apropiere
Femeia trista (fara sa stie asta) soarbeun coniac dublu la masa în gradina de varaSolidar cu masca ei ancestralacu gândurile ei tulburi cu ochii ei fara vreoasteptarete lasi furat de punctul unei pasarideparte ostenit pe cerul neputincios de albastruSub ramuri retezate de fumul tigariiprintre capetele rarilor consumatori gângurindaberant în febra amieziipentru câteva clipe ai ramas suspendatpentru câteva clipe atârni - razbunatoarepriveliste? - de propriile tale nari în mireasma abisala a unei crengi de iasomieBrusc fiecare parte a corpului tauare o memorie a sa distincta o memorieflagelata de vârtejuri tot mai arhaice ale simtiriiBrusc esti amantul aerului te contopesticu carnea lui pe cât de feciorelnicape atât de batrâna si ceea ce în sfârsit te îmbatae un gust orbitor de luminapâna într-acolo unde adie - tot mai palpabila -oseducatoare inexistenta.
Eugen Bunaru - O frunza
E amiaza cu pesti somnolentisângerând în acvariuUn cersetor scormonesteBiografie concentricadezlegând izul pribeag-amaruial moartelor anotimpuriCopil iluzoriu un batrânel urineazape malul apei si o pala de fumadulmeca ici colo harazirea ruguluiO frunza în cadere linadecoreaza aerul cu tacerea ei rapciugoasa în care ochii tai întrezaresc brusciesirea din trup.
 
Eugen Bunaru - Ras alarmant
Ea era alarmant de tânarasi râdea pe dos adica pe fataadica din toata inima si cu toti dintiisi asculta chicotind printre mobile darapanatevorbele de duh ale unor oameni cu experientasi totul dar absolut totul adica toateadica oamenii aceia suri adica lumina aceea suraadica gândurile mele ca întotdeauna învalmasite(adica adolescente si sure)deci toate gravitau jubilau se îmbulzeau în jurul picioarelor ei înalte si primavaraticesi atât de feline si sarutate atât de marunt de auriude puful nelamurit al clipelor care tipau si dantuiauo încolaceau nepermis de tacut de subtil de straveziuadica în acordul total al râsului ei alarmantadica din toata inima si din tot trupuladica sub privirile gâfâinde ale unor oameni surisi cu experienta adica s-o spunem pe sleau:niste scaieti niste pramatii niste lichele.
Eugen Bunaru - Un semn ratacit
Bat clopote. E ora universului. Proba atârnarii de sine.O pana leviteaza deasupra-ti: blânda caligrafiedecodând în transparenta batrâna a zilei un adio infimlasat parca fara nici un instinct de precautiecuibului golas ce se jeleste apocaliptic în vântTe rememoreaza retina arhaica a unor pasi urme si umbrece-ti par semne ermetice ale unei profetii invincibileBagheta unui dirijor invizibil te suspenda într-o misterioasa si derizorie acustica a înfrângeriiRatacesti prin locuri vibrând launtricaidoma - iarna - unor ghirlande funebreRatacesti drogat de extractul unei disperaririsipite în versuri ca petalele unei flori secretestoarse în fiole meschine din care nari ahtiateabia mai salveaza esenta si boarea parfumuluiBrusc adulmecarea aceasta (tot mai vetusta)te adauga pe strazi periferice în amiaza de toamnaunui convoi funerar în timp ce pasii tai îndragostitide orbitoarea lor insomnie se ospateaza cu propriul ecouSi Doamne - întrebi - urmarea de buna voiea acestei respiratii iluzorii e un semn ratacit de la Tineca nu ma alungi? ca ma astepti? ca ma chemi?

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->